1515

Tvillingarna som får fotbollsvärlden att häpna

TV: De 19-åriga tvillingarna Jakob och Josef El-Zein från Västerås driver en av världens största sportkanaler på Youtube. För Di Weekend berättar de om sin bakgrund och visar upp konsterna som gjort "Skilltwins" till ett fenomen på nätet.

SKILLTWINS. Tvillingarna Jakob och Josef El-Zeins fotbollskonster har 140 miljoner visningar på Youtube.
SKILLTWINS. Tvillingarna Jakob och Josef El-Zeins fotbollskonster har 140 miljoner visningar på Youtube.Foto:Amanda Lindgren

Enäggstvillingarna och Västeråsborna Jakob och Josef El-Zein var båda lovande fotbollsspelare när de 2011, med bara tre veckors mellanrum, råkade ut för en yttre korsbandsskada. Josef på vänstra knät och Jakob på högra. Domen: ingen fotbollsträning på 18 ­månader.

Båda fortsatte ändå att öva tricks och teknik hemma på gatan, eller inne i köket i familje­hemmet. En dag visade Jakob sin bror ett tricks som han tyckte vore coolt att utföra på en match.

”Så jag sa till Josef, varför filmar vi det inte och lägger ut det på Youtube?”, säger Jakob El-Zein.

I dag driver de en av världens största sport­kanaler på Youtube, deras kanal har 1,8 miljoner prenumeranter och 140 miljoner visningar. De har också blivit globala ambassadörer för Adidas och släpper snart ett eget mobilspel.

Tvillingarna, som går under namnet "Skilltwins", är med i reportaget "Youtubestjärnorna som stöper om tv-världen" i veckans Di Weekend. I det här tv-klippet berättar de om sin bakgrund och visar upp några tricks.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?