Tid för ny svensk klocka

Det svenska klockmärket Bravur flyttar fram positionerna. Nu släpper bolaget en ny modell som till skillnad från tidigare urverk konstruerats i Stockholm.

Foto:Bravur

Det Stockholmsbaserade klockmärket Bravur grundades av de två vännerna Magnus Svensson och Johan Sahlin 2011. Ambitionen är att kombinera skandinavisk design med traditionell schweizisk klocktillverkning och bolagets första två modeller tillverkades i Schweiz.

När bolaget nu släpper sin tredje modell ”Limited Range Edition” har de valt att tänka nytt. Klockan släpps endast i 50 exemplar som byggs för hand av en lokal urmakare i Stockholm.

”Vi har undersökt möjligheten att tillverka en klocka i Sverige under lång tid och vi är stolta över att äntligen lansera vår svenska klocka. Vår ambition är att producera så många klockor som möjligt lokalt så detta är ett spännande steg i rätt riktning”, säger Magnus Svensson.

Den nya klockan har en minimalistisk design med svart urtavla, vita visare och siffror. Även läderremmarna är svarta och kommer från Tärnsjö garveri. För detta får du vara beredd att betala omkring 7.700 kronor inklusive moms.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?