1515

Speleliten samlas i Norrland

Det svenska dataspelsundret har berett väg för nya stjärnor. Norrland är på väg att bli ett nytt nav för spelkreativiteten. I bakgrunden står veteraner med toppositioner i Microsoft, och i kulissen märks hockey­legendaren Wayne Gretzky.
NYBYGGARE. Interaktiva ljudunderhållningsbolaget Wanderword är ett av flera företag som tagit plats i Boden Business Park. Överst till höger vd Thomas Lindgren och medurs: operative chefen Mattias Bergqvist samt ­investerarna Pelle Josephson, till vardags vd och partner på Ehrenstråhle samt Jacob ­Dalborg, tidigare vd för Bonnier Books.
NYBYGGARE. Interaktiva ljudunderhållningsbolaget Wanderword är ett av flera företag som tagit plats i Boden Business Park. Överst till höger vd Thomas Lindgren och medurs: operative chefen Mattias Bergqvist samt ­investerarna Pelle Josephson, till vardags vd och partner på Ehrenstråhle samt Jacob ­Dalborg, tidigare vd för Bonnier Books.Foto:Jack Mikrut
SKÄRMTID. På ett av våningsplanen i Boden Business Park finns redan ett par klasser med spelutvecklare. Efter sommaren väntas ytterligare 100 nya studenter ta plats i lokalerna.
SKÄRMTID. På ett av våningsplanen i Boden Business Park finns redan ett par klasser med spelutvecklare. Efter sommaren väntas ytterligare 100 nya studenter ta plats i lokalerna.Foto:Jack Mikrut
Foto:Jack Mikrut
HISTORIER PÅ NYTT SÄTT. Utvecklargänget i Wanderword studio i Boden bryter ny mark på marknaden för interaktiva berättelser till framför allt smarta högtalare från Amazon, Google och Apple.
HISTORIER PÅ NYTT SÄTT. Utvecklargänget i Wanderword studio i Boden bryter ny mark på marknaden för interaktiva berättelser till framför allt smarta högtalare från Amazon, Google och Apple.Foto:Jack Mikrut

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?