Annons

Riskkapitalister med pokerface

Den ena ville bli en ny Ingvar Kamprad. För den andra ställdes allting på sin spets efter en allvarlig skidolycka. När entreprenörerna Sara Wimmercranz , grundare av Footway, och Susanne Najafi , då vd för Eleven, träffades över pokerbordet blev det starten för ett nytt riskkapitalbolag.
”Allt riskkapital går till en liten homogen grupp, det är ett investeringsgap. Det är ett globalt fenomen, där ser vi spännande framtidsmöjligheter för Backing Minds”, säger Susanne Najafi. och Sara Wimmercranz.
”Allt riskkapital går till en liten homogen grupp, det är ett investeringsgap. Det är ett globalt fenomen, där ser vi spännande framtidsmöjligheter för Backing Minds”, säger Susanne Najafi. och Sara Wimmercranz.Foto:Jesper Frisk
Susanne Najafi, Yosef Mohamed och Sara Wimmercranz på väg till Transfer Galaxys kontor i Vivalla. På agendan står ett möte med Örebros kommunalråd och näringslivsdirektör för att diskutera hur de eventuellt skulle kunna skapa en techhub i Vivalla.
Susanne Najafi, Yosef Mohamed och Sara Wimmercranz på väg till Transfer Galaxys kontor i Vivalla. På agendan står ett möte med Örebros kommunalråd och näringslivsdirektör för att diskutera hur de eventuellt skulle kunna skapa en techhub i Vivalla.Foto:Jesper Frisk
SATSAR PENGAR. Cristina Stenbeck...,Foto:Jack Mikrut
Foto:Janerik Henriksson/TT
Foto:Erik Abel
Foto:Jesper Frisk
På möte på Transfer Galaxys kontor, tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Kenneth Nilsson.
På möte på Transfer Galaxys kontor, tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Kenneth Nilsson.Foto:Jesper Frisk

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera