1515

Porschefynd i Seinfelds garagerensning

Komikern Jerry Seinfeld rensar upp i garaget. Senare i vår säljer han tre av sina Porschebilar på auktion i USA. Juvelen i samlingen är en 550 Spyder från 1955 som väntas få en prislapp på minst 42 miljoner kronor.

EXKLUSIV. Jerry Seinfelds Porsche 550 Spyder från 1955 är ett av dragplåstren på årets Amelia Island Auction.
EXKLUSIV. Jerry Seinfelds Porsche 550 Spyder från 1955 är ett av dragplåstren på årets Amelia Island Auction.Foto:Gooding & Company

Exklusiva Amelia Island Auction i Florida i mitten av mars har fått ett dragplåster som heter duga: Jerry Seinfeld gör sig av med tre av sina älskade Porschebilar. Ögonstenen är en blå 550 Spyder, komplett med originalinteriör och i vad som beskrivs som superbt skick.

”Jag har aldrig köpt bilar som en investering och ser mig inte som en samlare. Jag älskar bilar helt enkelt”, säger komikern i ett uttalande på auktionshusets webbplats.

Anledningen till försäljningen tycks inte vara missnöje med fordonen, tvärtom.

”Jag älskar fortfarande de här bilarna, men nu är det dags för någon annan att få njuta av dem precis som jag har gjort”, säger Jerry Seinfeld som med försäljningen bara gör sig av med 10 procent av sin samling.

Utöver Spydern säljer han en mintgrön Carrera Speedster från 1958. Den är unik i den meningen att den är en av totalt 151 byggda och endast en av 13 med den speciella färgen och spås säljas för uppemot 21 miljoner kronor.

I garagerensningen ingår även en kanariegul 911 Carrera från 1974, specialbyggd för racing. Den väntas dra in mellan  10 och 12 miljoner kronor.

Fjolårets auktion i Florida, som hölls av RM Sotheby’s omsatte totalt 60 miljoner dollar, motsvarande drygt en halv miljard kronor, vilket är rekord för Amelia Island. Samtliga objekt såldes då.

Vad är DIN bil värd? Kolla med ditt regnummer! (Extern tjänst)


Innehåll från Eskilstuna LogistikAnnons

Framtidens e-handel finns i Eskilstuna

E-handeln växer stadigt och som en effekt av Coronapandemin ser den bara ut att öka. På Eskilstuna Logistik och Etablering erbjuder man möjligheter till företagande i en tillväxtregion med tillgång till såväl välutbyggd infrastruktur som hållbara logistiklösningar.

Eskilstuna Logistik och Etablering, som är en del av Eskilstuna kommun, samarbetar med regionens näringsliv och skolvärld i syfte att utbilda och skapa arbetstillfällen inom bland annat informationsteknik, logistik, produktion och handel. Sportamore, AWS, H&M och Amazon är bara några av jättarna som har hela eller delar av sin verksamhet i Eskilstuna. E-handelns framgång i Eskilstuna förklaras delvis av läget.

– Från Eskilstuna tar det 46 minuter med tåget till Stockholm, så det är inga avstånd att tala om. Från oss når man 3,8 miljoner människor inom en timme, samt att det är mycket mer kostnadseffektivt än i storstaden, säger Manuel Brändeborn, marknadschef.

Hållbara etableringar

De senaste åren har det varit fullt fokus på hållbara logistikösningar och en viktig del i denna ansats är Eskilstuna Kombiterminal, vilken möjliggör optimala export- och importflöden via hamnarna i Göteborg, Trelleborg och Malmö.

– Det är ett väldigt bra och hållbart transportsupplägg. För oss var inte frågan om vi skulle utveckla vår hållbarhet utan hur, säger Mikael Jonsson, etableringschef.

Eskilstuna Competence Services

För den som vill etablera sitt företag i Eskilstuna finns Eskilstuna Competence  Services (ESC) – ett samarbete mellan kommunen, bemannings-företagen, Arbetsförmedlingen, Mälardalens högskola och olika utbildningar via Yrkeshögskolan och vuxenutbildningar. Istället för att vända sig till aktörerna direkt får man via ESC tillgång till ett stort kompetensnätverk. Det är en del av den hållbara och långsiktiga plan Eskilstuna jobbar med.

– Vi vill att man kommer hit och växer och frodas över tid. Här finns människorna, kompetens, skolor, bostäder - ja hela paketet, avslutar Manuel.

Fakta

Eskilstuna Logistik och Etablering erbjuder hållbara och kostnadseffektiva lösningar för e-handel, logistik och transport, industri och datacenter. Vi ger möjligheten att verka i en tillväxtregion med 3,8 miljoner människor och tillgång till en välutbyggd infrastruktur samt god tillgång på kompetens.

Läs mer på www.eskilstunalogistik.se

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Eskilstuna Logistik och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?