Annons

Porschefynd i Seinfelds garagerensning

Komikern Jerry Seinfeld rensar upp i garaget. Senare i vår säljer han tre av sina Porschebilar på auktion i USA. Juvelen i samlingen är en 550 Spyder från 1955 som väntas få en prislapp på minst 42 miljoner kronor.

EXKLUSIV. Jerry Seinfelds Porsche 550 Spyder från 1955 är ett av dragplåstren på årets Amelia Island Auction.
EXKLUSIV. Jerry Seinfelds Porsche 550 Spyder från 1955 är ett av dragplåstren på årets Amelia Island Auction.Foto:Gooding & Company

Exklusiva Amelia Island Auction i Florida i mitten av mars har fått ett dragplåster som heter duga: Jerry Seinfeld gör sig av med tre av sina älskade Porschebilar. Ögonstenen är en blå 550 Spyder, komplett med originalinteriör och i vad som beskrivs som superbt skick.

”Jag har aldrig köpt bilar som en investering och ser mig inte som en samlare. Jag älskar bilar helt enkelt”, säger komikern i ett uttalande på auktionshusets webbplats.

Anledningen till försäljningen tycks inte vara missnöje med fordonen, tvärtom.

”Jag älskar fortfarande de här bilarna, men nu är det dags för någon annan att få njuta av dem precis som jag har gjort”, säger Jerry Seinfeld som med försäljningen bara gör sig av med 10 procent av sin samling.

Utöver Spydern säljer han en mintgrön Carrera Speedster från 1958. Den är unik i den meningen att den är en av totalt 151 byggda och endast en av 13 med den speciella färgen och spås säljas för uppemot 21 miljoner kronor.

I garagerensningen ingår även en kanariegul 911 Carrera från 1974, specialbyggd för racing. Den väntas dra in mellan  10 och 12 miljoner kronor.

Fjolårets auktion i Florida, som hölls av RM Sotheby’s omsatte totalt 60 miljoner dollar, motsvarande drygt en halv miljard kronor, vilket är rekord för Amelia Island. Samtliga objekt såldes då.

Vad är DIN bil värd? Kolla med ditt regnummer! (Extern tjänst)

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera