1515

Målet – att peppa tjejerna

Hur tacklar man svåra frågor om sex, depression och tidiga graviditeter med tonåringar? För Cecilia Safaee är svaret enkelt: genom fotboll. För fem år sedan startade hon Futebol dá Força, en organisation som gjort fotboll och samlevnadsutbildning till en vinnande kombination.

Cecilia Safaee lirar i strumplästen.
Cecilia Safaee lirar i strumplästen.Foto:Foto: Amanda Lindgren
Cecilia Safaee lirar i strumplästen.Foto:Amanda Lindgren
Efter träning samlas Betelhem Awetehgn, Maria Mousa, Vanessa Pedroso, Rebecca Engström, Nymue Rebolledo, tränaren Melissa Nisane Besara, Cecilia Safaee, Rosalina Goncalves och Meti Kebede.Foto:Amanda Lindgren
Betelhem Awetehgn gör mål på Vanessa Pedroso.Foto:Amanda Lindgren
”Oavsett land tror vi dock att lösningen är densamma: tjejers självkänsla behöver stärkas. Men det är inte bara tjejernas bild av sig själva som måste ändras, utan samhällets bild av tjejer”, säger Cecilia Safaee.Foto:Amanda Lindgren
I samband med match i staden Xai-Xai i Gaza Province, Moçambique, hölls en workshop om hur man kan förebygga tidiga oönskade graviditeter, där deltagarna bland annat får lära sig hur en kondom fungerar.Foto:Futebol dá Força
Tjejerna i laget Escola Secundaria de Moamba, Moçambique, firade att de vunnit fotbollsligan Mutola Cup i distriktet Moamba i Maputo Province i Moçambique och gick vidare till provinsiella slutspel 2016.Foto:Futebol dá Força
Några av fotbollsledarna och workshopledarna från Choma i Zambia, som peppar inför helgens workshops. Från vänster Chris Chilumbwe, Francis Banda, Petrinah Mulogwe, Jenifer Chisi och Oscar Siwila.
Några av fotbollsledarna och workshopledarna från Choma i Zambia, som peppar inför helgens workshops. Från vänster Chris Chilumbwe, Francis Banda, Petrinah Mulogwe, Jenifer Chisi och Oscar Siwila.Foto:Futebol dá Força

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Innehåll från GetacceptAnnons

Försäljning digitalt – kan ge upp till 30% högre hitrate

Att sälja digitalt kan lätt förknippas med en opersonlig säljprocess. Det blir svårare att visa vår personlighet, och offerten drunknar i en mailkorg tillsammans med minst tio andra. Så hur gör man för att inte bara klara av, utan till och med förbättra, sin försäljningsprocess när man säljer digitalt? 

– Det handlar om att hitta kommunikationskanaler som inte redan är mättade, säger medgrundaren av Vainu, Mikko Honkanen.

På Vainu har man tagit i bruk GetAccept i sina säljprocesser för att bättre kunna följa varje steg av säljprocessen via data - inte bara genom magkänsla. När de testade att skicka avtal både med och utan GetAccepts videofunktion, fick de högre stängningsfrekvens på de offerter som skickades med videopresentation. 

– Även om många vet att video är bra i alla möjliga sammanhang idag, är det ändå få B2B-bolag som nyttjar det. Därför är det en kommunikationskanal som gör det enkelt att sticka ut, menar Mikko Honkanen.

När Samir Smajic, VD och medgrundare av GetAccept, startade företaget 2015 så var det redan tydligt att digitalt var framtiden för B2B-försäljning. Sedan har utvecklingen gått snabbare än man räknat med.

– Att kunna ge en riktigt bra digital kundupplevelse, dubblar enligt McKinsey & Co sannolikheten för att stänga affären. Och det gör man inte genom att bara skicka en massa mail. E-signering är ett sätt att öka sin hitrate, men adderar man funktioner som engagerar, exempelvis chatt, video, en snygg paketering av sitt avtal och automatiska påminnelser, så ökar sannolikheten ännu mer.

Bland de som använder GetAccept så har de som använder fler engagerande funktioner i sina utskick upp till 30% högre hitrate, än de som endast skickar iväg ett avtal för e-signatur. Ingen vill ha en tråkig säljprocess, och kan man hitta sätt att göra den intressant och interaktiv kommer inte bara kunden bli nöjdare, utan du skapar också en snabbare och smidigare försäljningsprocess. 

– Det ligger kvar en gammal myt om att bolag inte är redo att börja arbeta såhär, och att det bara funkar på mindre affärer. Faktum är att data visar att 70% av företag är beredda att göra affärer upp till fem hundra tusen kronor i en onlinemiljö. En annan vanlig fördom är att kundens kund vill ha det på det traditionella viset. Men det är inte sant. Vi får ständigt kommentarer från våra kunder där de berättar om hur nöjda deras kunder blivit med det nya, förenklade sättet att signera avtal. Och det får våra kunder att se bra ut, säger Samir Smajic. 

Att komma igång med en mer engagerande digital säljprocess behöver varken vara tidskrävande eller svårt. I GetAccept har du allting samlat och får både översikt, automation och kommunikation i ett och samma verktyg. Att komma igång behöver inte ta mer än någon timme - även för det lite större säljteamet. 

Lär dig mer och boka en demo med GetAccept idag! 

Mer från Getaccept

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Getaccept och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?