Ida Sjöstedt utsedd till årets designer

Ida Sjöstedt, känd för sina klänningar i pasteller, paljetter, spets och tyll, utsågs på fredagskvällen till Årets Designer på den prestigefyllda Ellegalan.

Under fredagskvällen avslöjades vinnarna på Ellegalan, modemagasinet Elles branschpriser som räknas till de tyngsta i den svenska modevärlden.

I kategorin Årets designer hade tre kandidater nominerats; Ida Sjöstedt, Ida Klamborn och Roland Hjort för Whyred. Ida Sjöstedt fick utmärkelsen med motiveringen:

”Pasteller, paljetter, spets och tyll. Rosenrött och bubbelgumsrosa. Ida Sjöstedt hyllar det tjejiga och utmanar idén om det skandinaviskt enkla med en glitterstark signaturstil. Från catwalk till ateljésytt – romantikens drottning regerar.”

Övriga vinnare:

Årets bäst klädda kvinna: artisten Sabina Ddumba.

Årets bäst klädda man: konditorn Roy Fares.

Årets makeupartist: Linda Öhrström.

H&M och Elles hållbarhetspris: Filippa K.

H&M och Elles nykomlingsstipendium: Lamija.

Årets Modell: Hedvig Palm.

Årets stylist i samarbete med Vagabond: Marcus Söder.

Årets accessoardesigner: smyckesduon All Blues.

Årets internationella designer: Alessandro Michele från Gucci.

Årets blickfång: strumpföretaget Swedish stockings som gör miljövänliga strumpbyxor av återvunnen nylon.

Årets look i samarbete med L’Oréal Paris: artisten Miriam Bryant.

Årets fotograf: Boe Marion.

Årets hederspris: Fotografiska museet.

I november utsågs Ellegalan till Årets event av Sveriges Tidskrifter. Galan har arrangerats sedan 1997, detta är därmed prisutdelning nummer 19 i ordningen.


Innehåll från SunpineAnnons

SunPines nya fabrik ger 50 procent mer talldiesel

SunPine i Piteå har precis färdigställt byggnationen av bolagets nya fabrik för framställning av hållbar talldiesel. Den nya fabriken innebär att produktionskapaciteten ökar med cirka 50 procent. 

SunPine har under 2020 byggt upp en helt ny fabrik intill sin befintliga fabrik på Haraholmen i Piteå, utan att störa pågående produktion. Idag står fabriken redo att leverera hållbar talldiesel och bidra till Sveriges förnybara omställning. 

– Det är inga små utmaningar som projektteamet tvingats hantera. Trots ett försenat miljötillstånd, vinterbygge och en global pandemi har vi nu en helt ny fabrik på plats. Det innebär vi kan öka den inhemska produktionen av biodrivmedel och bidra till skiftet från fossila drivmedel till förnybara, säger David Öquist, vd på SunPine

Med den nya fabriken kommer kapaciteten att stiga till cirka 150 000 m3 per år, från tidigare cirka 95 000 m3. Det innebär att SunPine kommer kunna leverera 3 procent av Sveriges dieselbehov.

Produktionsökningen innebär att en större volym hållbar talldiesel kan användas som insatsråvara i Preems förnybara drivmedel. Genom att öka produktionen av förnybara drivmedel bidrar vi till att Sverige når de uppsatta klimatmålen. 

– Det har varit en jätterolig resa. Intensivt, utmanande och ett projekt med fantastiskt fint lagarbete säger Ulrika Hagman, Projektledare för investeringar.

Den nya fabriken är nu igång efter en lyckad provdrift.

Om Sunpine

SunPine är världsledande vad gäller framställning av andra generationens förnyelsebara drivmedel. Råvaran är en restprodukt från pappers- och massatillverkning. Råtalldiesel från SunPine används som råvara i Preems förnybara drivmedel Preem Evolution Diesel och Preem Evolution Diesel Plus. SunPine ägs av Preem, Sveaskog, Södra och Lawter.

Läs mer på: sunpine.se 

För mer information kontakta: 

Lina Hörnemalm, Kommunikationsansvarig lina.hornemalm@sunpine.se 

 

Mer från Sunpine

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Sunpine och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?