1515

Hemglass börjar sälja hundglass

Det finns 820 000 hundar i Sverige, men bara 730 000 barn. Med den logiken ska nu Hemglass börja sälja hundglass till sommaren.

LYXVOVVE. Glassarna från Hugo&Celine har namn som Lickin Liver, Magic Moose och Slick Salmon och kostar cirka 45 kronor för en 100 gramsburk.
LYXVOVVE. Glassarna från Hugo&Celine har namn som Lickin Liver, Magic Moose och Slick Salmon och kostar cirka 45 kronor för en 100 gramsburk.Foto:Foto: Hugo & Celine

Med smaker som lax, lever och älg har hundglassen från det svenska entreprenörsföretaget Hugo&Celine snabbt blivit en favorit för många svenska hundar.

”Vi började förra sommaren med att sälja glassen på ett par utvalda restauranger i Stockholm och fick över 3 000 nöjda kunder. Sedan har det rullat på i en rasande fart och nu förbereder vi oss för en ny sommarsäsong”, säger grundaren Sonja Marie Catani.

Till sommaren mångdubblas också kundunderlaget när Hemglass börjar distribuera Hugo&Celines hundglass.

”Det är fantastiskt! Avtalet med Hemglass gör att vi når ut till samtliga svenska hushåll. Men det skapar också lyxproblem för oss att hinna ikapp med produktionen. Just nu är efterfrågan på vår glass större än vi hinner producera”, säger Sonja Marie Catani.

Hur fick du idén med en glass för hundar?
”Det var min då tioåriga dotter som kom på det. Hon hade fått i uppdrag av en stor glasstillverkare att ge förslag på en ny glassmak, men det finns ju redan alla smaker, så hon sa: ’varför gör de inte hundglass i stället?’ Jag tyckte att det var en briljant idé. Det tyckte inte glasstillverkaren, som fann det helt absurt med malet kött i en glassfabrik. Så då startade jag det här på egen hand i stället."

Sonja Marie Catani började med att experimentera själv hemma med en glassmaskin från Clas Ohlson. Hennes två dvärgtaxar Hugo och Celine fick namnge företaget och de har agerat smaktestare sedan starten.

”Alla hundar som testar glassen älskar den. Hittills har vi 100 procent hitrate!”, säger Sonja Marie Catani.

Nu har Hugo&Celine lagt gasen i botten. I vår har företaget investerat i en egen hundglassfabrik i Karlskrona. Sortimentet har utökats med hundhamburgare och hundgodis och chips. Sonja Marie Catani menar att marknadspotentialen är ”enorm”.

”När vi träffar glasschefer brukar jag påpeka att det finns 820 000 registrerade hundar i Sverige. Som jämförelse finns det 730 000 svenska barn i åldern 6 till 12 år. Bara i Sverige omsätter hundmatsbranschen 6 miljarder kronor.”

Enligt Sonja Marie Catani är kvaliteten på dagens "standardhundmat" överlag väldigt dålig. Allt fler hundar lider av allergier och övervikt på grund av dålig kost.

”Det är mycket tillsatser och sådant som vi aldrig skulle ge till våra barn. Vi använder bra råvaror och har inga tillsatser i våra produkter.”

Men glass och godis låter ju inte så nyttigt?
”Haha, nä men innehållet är faktiskt nyttigt. Det vi säljer är kompletteringsfoder, alltså inte tänkt som en hel måltid, men jag tycker man kan äta hundglass varje dag.”


Innehåll från Arrow ECS SverigeAnnons

Dell Technologies tar nästa generations lagringsteknik till den svenska marknaden

Jakob Ödman, Channel Country Manager på Dell Technologies.
Jakob Ödman, Channel Country Manager på Dell Technologies.

För att möjliggöra tillväxt, utveckling och innovation behöver företag optimera sin it-verksamhet och datalagring. Utmaningen är att veta hur man ska utnyttja och förvara insamlad data. Nyckeln ligger i att ta datalagringen närmare där data produceras och tillhandahålla fler integrationsmöjligheter med hjälp av nästa generations lagringsteknik.

Läs mer om Dell Technologies PowerStore 500 och distributören Arrow ECS Sverige

I takt med att digitaliseringen accelererat ställs högre krav på dels flexibilitet och mångsidighet, dels möjligheten till konsolidering. Dessutom har företag i dagens it-klimat ett stort behov av att kunna skala upp, ned och på bredden för att vara agila och möta både behov och krav på ett effektivt sätt.

– I dag krävs en stor flexibilitet då it-leveranser har blivit så pass mycket snabbare att man inte accepterar ledtider på veckor eller månader för att lansera en ny it-tjänst. Man behöver vara mer dynamisk, snabbare och mer flexibel. Det gör att produkterna, som stöttar de it-tjänster man vill få fram, behöver förändras. Detta för att kunna ta sig an nya utmaningar och kunna konsolidera en mängd olika it-tjänster – det är huvudutmaningarna i dag, säger Jakob Ödman, Channel Country Manager på Dell Technologies.

För att ta sig an dessa utmaningar och dessutom stödja en snabbare ”go-to-market” och produkt- och applikationsutveckling krävs en modern lagringsteknik som stödjer integration.

– Det behövs mer fokus på integration till flera delar av en it-miljö. Lagringen ska inte ses som ett separat system som man behöver administrera vid sidan av. Lagringssystem ska vara en naturlig del av den generella administrationen av it-miljön. Men då krävs fler integrationsmöjligheter, exempelvis VMware-, och Microsoft-miljöer runt omkring en lagringsmiljö. Det är en del kring varför vi har tagit fram nästa generations lagringsteknik – för att stötta integrationsmöjligheter. För organisationer som vill utveckla sina lagrings- och integrationsmöjligheter erbjuder vår partner Arrow en så kallad proof-of-concept, säger Jakob Ödman.

Lagringsteknik anpassad efter små till medelstora svenska företag

Med flexibilitet, tillväxt och förändring i åtanke har Dell Technologies tagit fram PowerStore 500. En modern och skalbar all-flash-lösning anpassad för dagens och morgondagens infrastruktur. Genom att tillhandahålla en enhetlig metod för delad lagring möjliggör PowerStore 500 organisationer att konsolidera alla sina program- och användardata i en och samma plattform.

– Det blir en konsolideringsvinst att man klarar sig med en enda produkt för i princip hela sitt lagringsbehov, i stället för som tidigare när man behövde olika produkter för olika lagringstjänster. Det är vinster i form av fysiskt utrymme och kostnadsbesparingar, säger Jakob Ödman.

För små och medelstora svenska företag är det en unik möjlighet att lyckas lagra och konsolidera data på ett effektivt och kraftfullt sätt, men med lägre komplexitet och kostnad.

– Det som saknats, om man pratar i svenska förhållanden, är att det finns en mängd mindre företag och organisationer i Sverige som inte behöver den kraft och kapacitet som finns i de större lagringssystemen. Det är bland annat därför PowerStore 500 tagits fram och lanseras på den svenska marknaden – den är lite mer anpassad för små och medelstora företag i Sverige. Den har all funktionalitet från de större modell, men lite mindre i storleken och därmed även billigare, avslutar Jakob Ödman.

Genomför en ”proof-of-concept”

Att byta lagringssystem kan för de flesta företag vara en komplicerad affär. Den som samarbetar med Dell Technologies får via distributören Arrow ECS Sweden en unik möjlighet att genomföra en ”proof-of-concept” på Arrows demoutrustning. Under en testperiod installeras lagringsenheten och testkörs, på så sätt får man svart på vitt bevis på hur väl lagringsenheten presterar och vilka fördelar den medför.

Läs mer om Dell Technologies PowerStore 500 och distributören Arrow ECS Sverige

Mer från Arrow ECS Sverige

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Arrow ECS Sverige och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?