Annons

Digital rivstart – Academedias vd hoppas på ny lag efter krisen

På 48 timmar ställde utbildningsjätten Academedia om sina 144 gymnasier från fysisk till digital undervisning. Vd Marcus Strömberg är näst intill lyrisk över omställningen. ”Vi är på en exceptionell lärkurva”, säger vd:n som hoppas att möjligheten till digital undervisning utökas när landet är förbi coronakrisen. 
”I framtiden kommer vi se en kombination av fysisk undervisning och fjärrundervisning. Det här är ett sätt att ­adressera lärarbristen och ett sätt att utmana den traditionella ­undervisningen. Skolan har legat efter digitalt”, säger Marcus Strömberg, vd för Academedia.
”I framtiden kommer vi se en kombination av fysisk undervisning och fjärrundervisning. Det här är ett sätt att ­adressera lärarbristen och ett sätt att utmana den traditionella ­undervisningen. Skolan har legat efter digitalt”, säger Marcus Strömberg, vd för Academedia.Foto:Petronelle Halvorsen
NY VERKLIGHET. Läraren Isabella ­Verner håller lektion på webben inför ett tomt klassrum på ­Procivitas ­privata gymnasium i Stockholm.
NY VERKLIGHET. Läraren Isabella ­Verner håller lektion på webben inför ett tomt klassrum på ­Procivitas ­privata gymnasium i Stockholm.Foto:Jack Mikrut
Foto:Jonas Eng

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Vänligen notera att fr.o m 1 februari 2023 är det vårt koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, vi uppdaterar då personuppgiftspolicyn och användarvillkoren.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera