Hoppa till innehållet

Annons

Då står pojkarna på rad

Herrmode tar i år mindre plats på Fashion Week i Stockholm. Di Weekend har därför spanat in trenderna under de internationella herrmodeveckorna i januari.

GUCCI CATWALK. Det anrika italienska klädmärket visade upp en cool och retroinspirerad höstkollektion, signerad nya chefsdesignern Alessandro Michele, under den nyligen avslutade herrmodeveckan i Milano.
GUCCI CATWALK. Det anrika italienska klädmärket visade upp en cool och retroinspirerad höstkollektion, signerad nya chefsdesignern Alessandro Michele, under den nyligen avslutade herrmodeveckan i Milano.Foto: Foto: TT

En tydlig trend på Pitti Uomo och Milan Men’s Fashion Week var att platån som flera säsonger har synts på damsidan nu även syns på allt fler herrskor. Ett antal ­extrema varianter snurrade runt i sociala medier. Men den som vill vara lite mer diskret trendig kan satsa på dessa läderboots från japanska Sacai som redan finns i handeln.

 

Pälsen var ett återkommande ­inslag på många visningar under herrmodeveckan i Milano. Här en lång variant från Costume ­National, som sportas med skinnbyxor. I butik först till hösten – och priset lär inte vara nådigt.

 

En hatt på huvudet och kortare byxlängder. När besökarna på herrmodemässan Pitti Uomo intog Florens gator var det med huvudbonad på och byxor som tydligt visade deras ”mankles”, manliga anklar. Den som inte är frusen av sig kan enkelt lägga upp kostymbyxorna cirka en decimeter för att följa ­trenden. Hatten, accessoaren som länge signalerat gubbighet, ­behöver provas ut med omsorg – Trillbymodellen var poppis i Florens.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera