»Barn har också rätt till ett privatliv«

Telenor-vd:n Patrik Hofbauer ska utbilda alla 2 000 anställda om barn och trygghet på nätet.

Patrik Hofbauer.
Patrik Hofbauer.

Kommer kontoren att stå helt tomma på torsdag?
"Nej, vi gör det här under olika tider, skulle vi ta med hela personalen på en gång så skulle det bli för omfattande och dessutom har vi inte ens tillräckligt stora lokaler."

Varför ska man utbilda hela personalstyrkan om trygghet på nätet?
"Vi vill öka kunskapsnivån om det här och samtidigt vill vi att våra medarbetare ska vara ambassadörer för vårt projekt Nätprat och sprida budskapet vidare. Förhoppningsvis kan vi alla skapa en dialog mellan föräldrar och barn, eller egentligen mellan alla vuxna och barn, inte bara föräldrar."

Vilka frågor ska man ställa till sina barn?
"Bäst är nog att sätta sig ner och bara försöka få en överblick, vilka sociala medier använder de sig av och sedan fråga dem om vilka kommentarer de både ger och får. Men jag tror inte att man ska förhöra sina barn eller spionera på dem, de måste ha rätt till ett privatliv de med."

Hänger föräldrar med i vad som händer på nätet?
"Föräldrar i dag är generellt bättre än det varit tidigare men barnen ligger alltid steget före. Det dyker hela tiden upp nya sociala medier som det inte går att följa med i, dagens barn är så pass digitala till sin natur på ett sätt som till exempel min generation inte är."


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?