1515
Annons

Aska fick två stjärnor direkt

Den svenska restaurangen Aska i New York tilldelas sensationellt två stjärnor i årets upplaga av Guide Michelin, som läckte ut två dagar i förväg.

STJÄRNSMÄLL. Fredrik Berselius driver restaurang Aska i New York..
STJÄRNSMÄLL. Fredrik Berselius driver restaurang Aska i New York..Foto:Pontus Höök

 Beskedet är överraskande eftersom kocken Fredrik Berselius Aska öppnade så sent som i somras efter att ha varit stängt i över två år. Att restauranger debuterar i guiden med två stjärnor är mycket ovanligt.

Gamla Aska hade under en kort period en stjärna i Michelinguiden, men knappt hade krogen fått den utmärkelsen förrän Fredrik Berselius stängde sin krog, som nu alltså återuppstått på ny adress i Williamsburg i Brooklyn.

Den andra svenskägda restaurangen i New York, Aquavit, behåller sina två stjärnor i årets guide.

Thomas Kellers restaurang Per Se behåller maxbetyget tre stjärnor. Det är intressant mot bakgrund av att Per Se tidigare i år sågades i New York Times, där restaurangen degraderades från tidningens maxbetyg fyra stjärnor till två.

Konstnärsprofilen: Ingen garanti att USA förblir en demokrati

Den amerikanske konstnären Ross Bleckner, som har stångats med tvister, ställer ut på galleri Carling Dalenson i Stockholm fram till mitten av oktober. 

Konstnären Ross Bleckner ställer ut på galleri Galleri Carling Dalenson. Verket bakom heter This is Home.
Konstnären Ross Bleckner ställer ut på galleri Galleri Carling Dalenson. Verket bakom heter This is Home.Foto:Evelina Carborn

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera