Hoppa till innehållet

Annons

Storsala värvar Sofia Folstad som transaktionschef och delägare

Pressrelease


Sofia Folstad, delägare och transaktionschef, Storsala

Storsala fortsätter sin offensiva tillväxtsatsning och rekryterar Sofia Folstad som transaktionschef. Med en bred och gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen och finansvärlden kommer hon att ansvara för bolagets fortsatta tillväxt och förvärvsstrategi. Sofia kommer att förstärka Storsalas ledningsgrupp och är sedan tidigare delägare i bolaget.

Sofia Folstad kommer närmast från en roll som finans- och transaktionschef på det börsnoterade fastighetsbolaget Studentbostäder i Norden (SBS). Sedan bolaget grundades 2018 har Sofia lett transaktions- och finansieringsarbetet och varit en del av ledningsgruppen. Under hennes fem år på bolaget har fastighetsvärdet vuxit från 900 miljoner till ca 7,5 miljarder vid utgången av Q1 2023. Sofia har bland annat genomfört bolagets första förvärv utanför Sverige, satt upp bolagets hållbara ramverk och emitterat en hållbar obligation på 600 miljoner. Tidigare har Sofia varit direktör på Colliers Capital Markets, ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning. Sofia har även en bakgrund på SEB där hon har arbetat med finansiering. 

Sofia Folstad vann utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna 2021. Hon är även med när Sveriges chefsorganisation Ledarna listar Framtidens kvinnliga ledare 2023.

- Storsala har en stark och stabil position på marknaden med stor potential för tillväxt. Det som tilltalar mig med Storsala är att det är ett bolag som uppmuntrar till ett visionärt ledarskap och som vågar satsa i en marknad där det idag finns mycket spännande möjligheter, säger Sofia Folstad, delägare och transaktionschef, Storsala. 

- Jag är mycket stolt och glad att Sofia valt att vara med på vår fortsatta resa framåt. Storsala har de senaste åren vuxit kraftigt och Sofia blir en nyckelspelare som tydligt speglar Storsalas ambitioner inom tillväxt och väg framåt, säger Orlando Villacrez, grundare och vd, Storsala.

Sofia Folstad tillträder sin nya tjänst efter sommaren.


För mer information, vänligen kontakta:
Mail: press@storsala.se

Om Storsala
Storsala förvärvar, förvaltar och utvecklar hållbara fastigheter av hög kvalitet i attraktiva lägen i Stockholmsregionen och i Sveriges tillväxtorter. Med en tydlig vision och med ett starkt personligt engagemang vill Storsala genom våra fastigheter möjliggöra för fler människor att uppfylla sina visioner och drömmar. Genom att vi äger processen, från förvärv av mark till projektering och produktion, står vi på en stadig grund och skapar ett långsiktigt värde för våra kunder, ägare och samarbetspartner.

Storsala grundades 2016 och har idag en total portfölj med samlat värde om 1,5 miljarder kronor. Mer information finns på: https://storsala.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innehåll från LexusAnnons

Nu lanseras helelektriska Lexus RZ

Ny teknik, snabbladdning – och japansk gästfrihet.

Det var receptet när Lexus ville skapa en unik helelektrisk bil.

Nu lanseras modellen i Sverige och tillverkaren har höga förväntningar.

Extern länk: Läs mer om nya elbilen Lexus RZ 

Omotenashi, det japanska ordet för gästfrihet som fokuserar på att uppfylla alla tänkbara behov, har i decennier varit ett ledord för biltillverkaren Lexus.

Och när företaget tog fram skisserna på den nya interiören i den helelektriska modellen RZ 450e var just gästfrihet en av de viktigaste ingredienserna.

Detaljer som ett panoramatak med dimmer, Dimoramatak, som anpassar ljuset efter förarens (eller passagerarnas) önskningar och ger bättre takhöjd är ett exempel. Värmaren som håller kupén varm utan att ta kraft från batteriet, vilket garanterar komfort under hela resan, är ett annat.

Inuti bilen dominerar en stor pekskärm på 14 tum, och instrumentpanelens element med infravärme ger snabb och energieffektiv värme.

Teknik möter komfort

Lexus RZ 450e är byggd på en ny elbilsplattform som siktar på att maximera potentialen för nästa generations elektrifierade modeller. Den använder BEV-plattformen (e-TNGA) med integrerat litiumjonbatteri och är utrustad med Lexus intelligenta fyrhjulsdriftsystem.

Denna teknik ger en rad fördelar i allt från vridmoment, väghållning till chassikonstruktion.

Komfort och bekvämlighet är högprioriterat i kupén. Och den nya multimediaplattformen Lexus Link erbjuder utökade funktioner för uppkoppling, reseplanering och information.

Säkerhetssystemet Lexus Safety System+ ger avancerade funktioner för att upptäcka fler faror och undvika kollisioner.

Säkrare körning

Förutom det traditionella japanska hantverket förknippas Lexus ofta med ny teknik, något som också utlovas i Lexus RZ 450e. När Lexus utvecklade nya RZ skapade de även ett nytt revolutionerande styrsystem med en Yoke-ratt. Detta system med steer-by-wire-teknik – ”One Motion Grip” – kommer att fortsätta utvecklas och går att välja som extrautrustning till Lexus RZ från våren 2025.

Steer-by-wire innebär att det inte finns någon mekanisk koppling mellan ratten och hjulen, utan information skickas elektroniskt från ratten till däcken. Detta ger säkrare och mer behaglig körning.

Körglädje och snabbladdning

Målet med Lexus RZ 450e har varit att erbjuda en elbil som kombinerar komfort, teknik och prestanda.

Takashi Watanabe, chefsingenjör för RZ 450e har haft en tydlig målbild:

– RZ 450e har utvecklats med syftet att skapa en unik elbil som känns säker att åka i, behaglig att befinna sig i och är spännande att köra.

Extern länk: Läs mer om nya elbilen Lexus RZ  

 

Mer från Lexus

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Lexus och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera