Annons

Prestigefyllda priser till Garantum

När Europas främsta aktörer inom strukturerade produkter nyligen samlades i London för den 20:e upplagan av SRP Europe Awards tog Garantum hem flertalet priser. I konkurrens med de största bankerna i Europa utsågs Garantum till bästa distributör i både Norden och Sverige. De fick även ta emot det prestigefyllda priset för bästa distributör av kapitalskyddade produkter i Europa.

Dessutom var Garantum som enda svenska aktör nominerad till ”Best Private Bank” i Europa tillsammans med aktörer som UBS och Société Générale.

– Att bli uppmärksammad, nominerad och prisad i Europa är en viktig milstolpe i vår strävan att utveckla Garantum till att bli Nordens främsta aktör inom Private Banking och individanpassad förmögenhetsrådgivning, säger Anders Sandberg, vd och partner i Garantum.

Mervärde till kund det viktigaste
Utvecklingen av marknaden för strukturerade produkter mäts och analyseras av den oberoende aktören SRP (Structured Retail Products). SRP samlar in data och utser varje år de bästa bolagen och produkterna på en gala där banker och finansbolag från 54 länder konkurrerar om de prestigefyllda priserna. I år tog Garantum storslam i Norden och utsågs bland annat till ”Årets distributör” i både Norden och Sverige. Bedömningen är en sammanvägning av volymer och produkternas avkastning.

– Det är vi naturligtvis mycket stolta över. Framför allt då utmärkelserna inte bara grundar sig på volymer utan även på avkastning till investerarna. Priser i all ära, men det mervärde i form av avkastning som kommer våra kunder tillgodo är vad som betyder mest för oss, fortsätter Anders Sandberg.

Främst bland de främsta i Europa
Det är inte bara i Norden och Sverige som utmärkelserna gett eko. Även bland de största bankerna i Europa har Garantum gjort avtryck, inte minst när det prestigefyllda priset “Best Distributor Capital Protected Europe” delades ut till Garantum.

– Det visar att vi är rätt ute och att vi ligger långt före på vår hemmaplan i Norden. Nu gäller det bara att fortsätta bära ut och stärka vårt erbjudande så att fler kunder och rådgivare får möjlighet att ta del av våra individanpassade placeringslösningar, fortsätter Anders Sandberg.

Kundernas behov ledstjärnan
Det här var 20:e gången som SRP delade ut dessa utmärkelser. Garantum har vunnit utmärkelserna ”Bästa distributör” de senaste åtta åren.

– Utmärkelsen för bästa distributör av kapitalskyddade produkter i Europa känns extra bra nu när efterfrågan på den typen av placeringslösningar är hög. Med hög grad av osäkerhet på marknaden är det många som väljer att bygga portföljer med produkter där kapitalet är skyddat om börsen inte stiger och vi kan med vår storlek förhandla fram mycket konkurrenskraftiga villkor. Rätt placering vid rätt tillfälle är vår filosofi och det vi alltid strävar efter att erbjuda våra kunder, avslutar Anders Sandberg.

Patrick Bejerskog
Mediakontakt
patrick.bejerskog@garantum.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Prestigefulla priser till Garantum

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera