Annons

Keolis vinner tilldelning i Landskrona

Skånetrafiken har lämnat besked om att det blir Keolis som med start i december 2024 kör busstrafiken i Landskrona och på Ven.

Keolis kommer inom ramen för uppdraget att verka för att fler resenärer väljer kollektivtrafiken. Det innebär ett ökat fokus på resenärsnöjdhet samt även på hållbarhet. Inför trafikstart kommer Keolis att upphandla ytterligare elbussar som ska trafikera stadstrafiken samt även etablera en depå med laddinfrastruktur i Landskrona.

- Vi ser fram mot att få bedriva kollektivtrafik i Landskrona och Ven. Keolis har ett stort förtroende för Skånetrafiken och tillsammans kan vi dra nytta av synergierna mellan detta kontrakt och vår kommande verksamhet i Lund, säger Keolis VD Jan Kilström.  

Kontraktet sträcker sig fram till 2033 och omfattar fem busslinjer i Landskrona varav en av dessa är Sveriges enda trådbusslinje. Avtalet omfattar även busstrafik på ön Ven. Totalt kommer Keolis att köra 2,6 miljoner resor per år.

För ytterligare information kontakta:

Jan Kilström, VD
jan.kilstrom@keolis.se

Mikael Wågberg, Direktör anbud och kontrakt
mikael.wagberg@keolis.se

Karin Nilsson Malmén, Direktör kommunikation och resandeutveckling
karin.nilsson.malmen@keolis.se Telefon 070-358 43 06

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande_Keolis vinner tilldelning i Landskrona_20230123

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera