Annons

Foxway köper det brittiska företaget Global Resale och stärker sin position inom cirkulär IT

Foxway har förvärvat Global Resale Ltd, en ledande brittisk leverantör av livscykelhanteringslösningar för IT-utrustning. Förvärvet är ett viktigt steg i Foxways strategi att bli det ledande företaget inom cirkulär IT i Europa.

Under de senaste två åren har Foxway förvärvat flera företag med fokus på cirkulär IT. Foxway har idag mer än 1 200 anställda och en årlig omsättning på över 5 miljarder kronor. Global Resale är det andra företaget som köpts upp under 2022 och kommer att stärka gruppens verksamhet med återtag, reparation och återförsäljning av datorer, samt datacenter.

Global Resale är en av Storbritanniens största partner av cirkulära IT-produkter. Företaget rapporterade en årlig omsättning på över 150 miljoner GBP under 2021 och sysselsätter mer än 100 personer. Med Global Resales huvudkontor utanför London stärker Foxway dess geografiska närvaro i Storbritannien och Europa.

- Vi är glada att kunna välkomna Global Resale till Foxway. Detta är ett strategiskt förvärv för att stärka vår position inom cirkulär IT i Europa. Vår mission är att möjliggöra hållbar teknik på marknaden, genom att erbjuda cirkulära IT-tjänster som förlänger hårdvarans livslängd och minskar dess klimatpåverkan. Med Global Resales team av experter inom cirkulär Tech kommer vi att med samlad kraft kunna förändra IT-industrin till att bli och agera mer hållbart, säger Martin Backman, VD på Foxway.

Foxway har en unik affärsmodell som möjliggör för deras kunder och partners att göra allt mer hållbara val under hela produktens livscykel. Genom att erbjuda hårdvara som tjänst, återtag, reparation och återförsäljning samt stödtjänster inom rådgivning och datainsikter, kan Foxway hantera hela livscykeln innanför de egna väggarna. Global Resale kommer att stärka Foxways produkterbjudande med ett brett utbud av elektronik som datorer och datacenter.

Global Resales starka position inom datacenter kommer att möjliggöra en expansion för Foxway inom molntjänster, ett område som Foxway avser att strategiskt expandera och fokusera på framöver.

- Vi ser fram emot att vara en del av Foxways resa framåt. Global Resale har ett starkt partnerskap och en global räckvidd. Det gör att vi kan tillföra värde till koncernen och dess kunder på en global marknad, säger Peter Jefford, Affärsområdeschef för företag på Global Resale.

- Jag är stolt över vårt team och den snabba tillväxt vi har uppnått under de senaste åren. Vi har en stor möjlighet att expandera vår verksamhet tillsammans med Foxway och att vara kundernas förstahandsval för cirkulära IT-tjänster, säger Chris Farrell, VD på Global Resale.

Howard Kennedy och Hansen Law agerade som legal rådgivare till Foxway. Finansiell Due diligence utfördes av PwC. Säljarna representerades av Houlihan Lokey som finansiell M&A-rådgivare och samt K&L Gates som juridiska rådgivare.
 

För mer information, besök: www.foxway.se
 

Mediakontakter:

Martin Backman, VD på Foxway
martin.backman@foxway.com
0708-644 222
 


Chris Farrell, VD på Global Resale Ltd
cfarrell@globalresale.com

+44 7402 301107

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innehåll från FolksamAnnons

Personlig rådgivning – som private banking, fast för alla

När börsen svajar, fonder tappar i värde och bankkonton ger låg ränta kan det vara skönt att få hjälp av en erfaren rådgivare i frågor som rör sparande och pension. Hos Folksam kan alla få kostnadsfri hjälp av professionella rådgivare så ofta eller sällan du själv önskar.

Få personlig rådgivning för dig och ditt kapital – läs mer här.

Private banking är någonting som brukar vara reserverat för en banks mest förmögna kunder. Genom tjänsten får man ofta personlig service kring bland annat kapitalförvaltning.

Folksam har valt att låta alla få kostnadsfri hjälp av professionella rådgivare. Det påminner om private banking – men en skillnad är att det inte krävs ett större kapital för att få hjälp.

– Här har vi något som blir allt mer unikt när allt fler banker och sparbolag nästan enbart fokuserar på webben. Det är en del av vårt DNA. Rådgivning är viktigt och skapar kundnytta för stora målgrupper. Vi tycker också att det är viktigt att rådgivningen erbjuds till alla, eftersom personer med normala inkomster ofta har minst lika stor nytta av rådgivning som personer med stora förmögenheter, säger Fredrik Nyberg som är rådgivningschef på Folksam.

– För den som inte är är särskilt intresserad eller insatt är traditionell förvaltning ett bra alternativ. Då får man sannolikt en god avkastning till låg risk och blir inte lika känslig för svängningar på marknaden, säger han.

Fredrik Nyberg är rådgivningschef på Folksam.
Fredrik Nyberg är rådgivningschef på Folksam.

Den som har hela eller delar av sitt pensionssparande i traditionell förvaltning – alltså att någon annan sköter pengarna åt en – kan få en lugn och trygg resa men använda sig av rådgivning för att ändå hålla löpande koll på sitt sparande och få råd kring hur man ska nå dit man vill.

Individuell genomgång

Man kan själv välja hur ofta – eller sällan – man vill prata med sin rådgivare. Under rådgivningsmötet får kunden en individuell genomgång av sina behov och hjälp med att balansera den egna ekonomin.

– Annars är en trend på finansmarknaden att man försöker styra kunderna bort från det personliga. Det kan fungera utmärkt om kunden vet att de behöver spara och hur det ska göra det. Men ofta kan man behöva hjälp med svåra ekonomiska beslut och det kan man få genom att prata med en erfaren rådgivare.

En grupp som ofta tar hjälp av rådgivare är personer som är 55+ som vill veta vad de ska få i pension, samla sina tjänstepensioner eller få hjälp att justera risknivån på sitt sparande.

– Det här är saker som man vill diskutera med sin rådgivare. Många vill ställa pensionen i relation till hur de har tänkt leva och få hjälp att få ihop livsplaneringspusslet.

En annan grupp som kan dra nytta av rådgivning är kvinnor med barn som tar eller har tagit större delen av ansvaret för vabb och föräldraledighet. Det påverkar pensionerna. För att täppa till det uppstådda pensionsgapet behövs ofta en plan för hela familjen som skapar rättvisa. Rådgivarna kan hjälpa till med att hitta en lösning för det.

Passa på att få kunnig hjälp – boka personlig rådgivning här

Mer från Folksam

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Folksam och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera