Annons

Shape Robotics is awarded an order of more than DKK 10 m

Company announcement no. 81
Copenhagen, October 4, 2022.  

The announcement contains inside information.

In accordance with the company's internal procedures, orders representing a level of more than 10% of the company's expected revenue in an existing market in the financial year must be announced to the market as a company announcement.

Shape Robotics group has received an order of 22 Steam Labs, a total of DKK 10.5 m from consortium partner and active solution provider within digitized education, Windaco Resources.

“We have now received yet another order from a strong partner in Romania and will, through them, deliver 22 Steam Labs to educational institutions. The order is proof that our extensive work to create a solid partnership-based network in Central and Eastern Europe is bearing fruit. I am very thankful for our strong partnership with Windaco. We expect to see more orders like this as the market matures further and the inflow of capital to invest in digitized education increases.” André Fehrn, CEO

Shape Robotics has high revenue growth and expects DKK 18-22 m in Q3 and DKK 47-55 m in Q4.
The company maintains the high financial expectations for the year 2022.

Focus on the Recovery and Resilience Plans (RRP) in EU

The Recovery and Resilience Facility will advance large-scale investments and reforms in education that have the potential to make an impact in the medium to long-term. Member States have chosen to use the Facility primarily to improve the resilience of their education systems with a strong focus on digital education. The investments and reforms address all levels of education and training (i.e. pre-primary, primary, secondary, and tertiary education and training) with country-specific variations linked to national priorities and challenges.

Recovery and Resilience scoreboard: https://ec.europa.eu/economy_finance/recovery-and-resilience-scoreboard/assets/thematic_analysis/6_Education.pdf

As part of the EU's RRP, Romania is investing approx. 15 billion DKK in digitization of education over the next 4 years, with a particular focus on technology rooms and STEAM Labs (including SmartLabs). Shape Robotics expects to deliver in several of these initiatives in Romania alone. Furthermore the company is exploring opportunities in other EU countries with focus on STEAM education in their national RRP’s such as Italy, Bulgaria, Greece and Poland. Last the company has a strong focus on the new EU candidate Moldova.

Additional information and investor relations
André Fehrn, CEO
Tlf.  (+45) 2444 8556
Email: ir@shaperobotics.com
Rugmarken 18, 3520 Farum, Denmark
CVR-nr. 38322656
www.shaperobotics.com

Certified advisor contact
Norden CEF A/S
John Norden Tel: +45 20 72 02 00
Email: jn@nordencef.dk
www.nordencef.dkFöljande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innehåll från DeelAnnons

Distansrevolutionen ställer nya krav på chefer

Daniel Eisenberg är Sverigechef på Deel.
Daniel Eisenberg är Sverigechef på Deel.

Det sker en distansrevolution inom arbetslivet.

Den nya verkligheten är en utmaning för chefer och arbetsledare.

– Digitala verktyg och onboarding blir mycket viktigare, säger Daniel Eisenberg, Sverigechef på Deel.

Läs mer om hur du anställer talanger utomlands 

Daniel Eisenberg är Sverigechef för Deel, ett bolag som underlättar att anställa globalt. Genom sitt arbetsliv har han blivit expert på att jobba på distans, och nu jobbar han på ett företag som aktivt valt strategin att inte ha några fysiska kontor, något som rimmar väl med affärsidén.

Daniel Eisenberg sitter själv i Nairobi, Kenya, dit han flyttat med familj och fru.

Han leder ett team som som i dag sitter i Sverige, Danmark, Finland, Dubai, Italien, Spanien och Ukraina. Snart kommer även delar av teamet att befinna sig i Kapstaden för att komma bort från den nordiska vintern, utan att hamna i fel tidzon.

– Jag önskar att jag haft den möjligheten när jag var ung. Det hade underlättat att kunna foga samman frihetsdrömmarna om resande med arbetslivet, säger Daniel Eisenberg.

Flera undersökningar visar att chefer oroar sig för att distansarbete påverkar resultat negativt. Det är inget Daniel Eisenberg märkt av.

– De anställda äger sin egen tid, det ger en känsla av ansvar. Jag upplever också att de blir mer effektiva, säger han.

Tänk om kring kulturbygget

Ytterligare en aspekt som lyfts som problematisk med distansarbete är att arbetsplatskulturen blir lidande, vilket kan leda till att anställda känner mindre lojalitet mot företaget.

– Det är klart det finns utmaningar med att bygga kultur när man inte gnuggar arm vid kaffemaskinen varje dag. Men det finns många digitala verktyg att jobba med, och om företaget inte lägger stora summor på kontor går det ju bra att lägga dem på resor så att anställda får träffas på regelbunden basis ändå.

Deel erbjuder företag som samarbetar med dem kontorsplatser, boende, kontorsutrustning levererad var som helst i världen, diverse ”plugins” på sociala kanaler, och digitala verktyg som underlättar distansarbete.

Daniel Eisenberg menar att en strukturerad onboarding där tydliga förväntningar och krav etableras är vitala för en fungerande ”remote first-policy”. Eftersom det sociala inte sker spontant behöver företaget även hitta sätt att se till att kollegor möts utanför de digitala jobbavstämningarna.

– Varannan vecka blir jag ihopmatchad med en kollega jag inte känner på Slack. Det kan vara någon i Indien, Israel eller USA och så ses vi 15 minuter. Vi kanske inte blir bästisar, men jag får en överblick över hur de har det i dag, och hur deras vanligaste utmaningar ser ut.

Viktigt med spontana digitala möten

Daniel Eisenberg checkar in med anställda regelbundet, bara för att kolla läget, säga hej eller ge lite positiv feedback på något arbetsrelaterat. Han menar att det går att ha en empatisk ledarstil, även på distans.

– I början när jag gjorde det märkte jag att många, särskilt de juniora, blev lite nervösa och frågande. Så jag är väldigt tydlig med att när jag ”poke:ar” dig så är det aldrig för att leverera dåliga nyheter, det är bara för att kolla hur du mår.  

Läs mer om hur du anställer talanger utomlands 

 

Mer från Deel

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Deel och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera