Annons

KPMG utnämnd till Årets Hållparhetspartner av Microsoft i Sverige

KPMG tilldelas priset Årets Hållbarhetspartner vid Partner Inspiration Day 2022 som anordnas av Microsoft. KPMG och Microsoft har samarbetat i många år med fokus på innovation och transformation.

KPMG tilldelas priset Årets Hållparhetspartner av Microsoft i Sverige, en av KPMG:s globala samarbetspartners. Priset delades ut vid Microsofts Partner Inspiration Day 2022 torsdag den 29 september.

Motiveringen bakom utmärkelsen lyder:

Årets Hållbarhetspartner - KPMG 

“Partnern som byggt en smidig lösning ovanpå Cloud för Sustainability som gör det möjligt för företag att mäta, följa upp och rapportera enligt den nya lagstiftningen. Partnern kan dessutom använda sin globala kunskap att hjälpa kunden nå sina hållbarhetsmål. Därför är vinnaren av Årets Hållbarhetspartner KPMG!”

- Vi är stolta över vårt mångåriga och fina samarbete med Microsoft, där vi tillsammans skapar innovativa lösningar för en mer hållbar framtid. Vi är också tacksamma för våra kunder som har visat intresse och nyfikenhet för de digitala och tekniska lösningar vi tillsammans med Microsoft har tagit fram, kommenterar Magnus Sjöström, Partner och Head of Alliances & Digital på KPMG.

- Vi är oerhört glada och stolta att bli utsedda till Årets Hållbarhetspartner. Som motiveringen nämner har vi erfarenheten och kunskapen för att vägleda kunderna på hållbarhetsresan – ett fokus som genomsyrar vår hållbarhetsagenda lokalt som globalt, och där vi kombinerar våra kompetenser inom olika områden för att nå det bästa resultatet, kommenterar Marie Baumgarts, partner och hållbarhetsrådgivare inom KPMG.

- KPMG är en av våra prioriterade samarbetspartners. Genom deras globala fokus på hållbarhet och digitala agenda ser vi stor potential i partnerskapet och det värde vi kan skapa tillsammans inom bland annat hållbarhetsområdet framöver, avslutar Therese Treutiger, Director Global Partner Solutions på Microsoft.
 

Johanna Westin


Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se
Innehåll från ReTec Miljö ABAnnons

Här är lösningen som möter nya lagen om förpackat avfall

Från 1 januari 2024 måste emballaget skiljas från förpackat avfall för att sorteras, vilket ställer nya och hårda krav på både livsmedels- och återvinningsbranschen.

Företaget ReTec Miljö erbjuder lösningar som automatiserar processen.

– Vi kan leverera enskilda maskiner och hela anläggningar anpassade för den kapacitet som behövs, säger Daniel Gunnarsson, försäljningsingenjör på företaget.

Den nya lagen innebär att avfallsinnehavare blir skyldiga att se till så att förpackningar skiljs från sitt innehåll innan de slängs, eller säkerställa att det görs senare.

I dag räcker det med att alla förpackningar skiljs från sitt innehåll och skickas till förbränning. Förändringen innebär att förpackningarna ska sorteras och gå till återvinning, samtidigt som innehållet, ifall det handlar om organiskt material, kan förädlas till biogas.

Men att tömma förpackningar på innehåll är en utmaning som bäst och effektivast utförs maskinellt.

Företaget ReTec Miljö erbjuder ett brett sortiment av maskiner som kan utföra uppgiften, lämpliga för större livsmedelshandlare och producenter. 

Här finns bland annat maskiner för förbehandling av organiskt avfall, som SMIMO som finns i olika storlekar.

– Den är speciellt framtagen för att hantera och separera förpackningar till framförallt förpackat livsmedelsavfall såsom konservburkar, pappers- och plastförpackningar, förklarar Daniel Gunnarsson.

ReTec Miljös lösningar tömmer olika typer av förpackningar

ReTec Miljö kan också erbjuda olika lösningar för avvattningssystem. Vätska i PET-flaskor eller kartonger kan avvattnas effektivt med lösningen ReTec Skruvpress, som också kan användas för att pressa och avvattna innehåll från plastförpackningar för till exempel juice och yoghurt. 

– Man lägger bara förpackningarna i maskinen. Sedan pressas innehållet ur, avvattnas och samlas under maskinen samtidigt som de tomma förpackningarna komprimeras och transporteras via en ränna till en container eller dit man önskar, säger Daniel Gunnarsson.

Dessa mindre maskiner levereras och installera på 10-16 veckor.

ReTec Miljö har lång erfarenhet

ReTec Miljö kan också skräddarsy lösningar för större anläggningar med kringfunktioner, som lastning och tömning, mer lämpade för kommuner och företag som sysslar med avfallshantering.

Sedan 2016 har man installerat åtta större anläggningar i Sverige.

– Vi har erfarenhet av den här verksamheten och bygger anläggningar som uppfyller alla krav, både vad gäller förpackningstyp, flöden och volymer, avslutar Daniel Gunnarsson.

Om ReTec Miljö AB

Vi utvecklar, producerar och säljer maskinutrustning inom återvinning och avfallshantering. Utöver det bygger vi också våra egna totallösningar, till exempel balöppnare, mobila dokumentförstörare, mineralullrecycler och förbehandlingsanläggningar till matavfall.

Läs mer på: www.retecmiljo.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ReTec Miljö AB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera