1515
Annons

Sortera förvärvar RGS Nordic AB

Sortera stärker sin ställning på marknaden för behandling av förorenad mark genom ett förvärv av RGS Nordics svenska verksamhet.

Den svenska verksamheten med 74 medarbetare och med en omsättning på 500 miljoner kronor bedrivs i bolaget RGS Nordic AB som har anläggningar för hantering av jordmassor och byggavfall i Malmö, Göteborg, Stockholm och Norrköping. Företaget bedriver också marksanering där mark och vatten renas på plats. Genom förvärvet kommer Sortera att bli en av de ledande aktörerna inom marksanering på den svenska marknaden.

RGS Nordic AB har över tid byggt upp en stark marknadsposition, och vi är därför väldigt glada över att få välkomna både bolaget och deras anställda in i Sortera-familjen, säger Sebastian Wessman, VD för Sortera. Med detta förvärv så kommer vi ha en mycket stark organisation och infrastruktur på plats för att fortsätta expandera. Det är också i linje med vår strategi att fortsätta bygga Sortera genom en kombination av stark organisk tillväxt och fortsatta förvärv på både befintliga och nya marknader.

Vi är glada över att få sälja RGS Nordic AB till Sortera eftersom vi ser att verksamheterna kompletterar varandra mycket bra på den svenska marknaden. Sortera har stora ambitioner och jag vet att både företaget och våra anställda kommer att komma väl till sin rätt som en del av Sortera i Sverige. RGS Nordic kommer att fokusera på avfallshantering på vår danska hemmamarknad – särskilt på att nå vårt mål, att 80% av allt byggavfall ska återvinnas år 2030. Det kommer kräva hängivet arbete att nå dit, säger Flemming Bendt, CEO för RGS Nordic.

Förvärvet är villkorat sedvanlig prövning hos Konkurrensverket. Med köpet av RGS Nordic AB kommer Sortera att omsätta cirka 2,7 miljarder kronor.

För mer information kontakta:
Sebastian Wessman, VD Sortera
sebastian.wessman@sortera.se
+46 72 886 95 97

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

DDM reaches agreement to combine acquisition of Swiss Bankers and its investment in Omnio with Nordiska

The Swedish Banking as a service provider Nordiska, combined with Swiss Bankers and Omnio, will deliver financial solutions and products to around 2 million European consumers in lending, pre-paid cards, digital payments and Banking-as-a-Service (BaaS)    

DDM Holding AG (First North Growth Market: DDM) announces that it is acquiring a minority stake in Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget (publ) ("Nordiska"), a leading Nordic credit institution with total assets of approximately SEK 8bn, to combine Swiss Bankers and the cloud-based banking platform Omnio under the newly formed Nordiska Financial Solutions Group.

As part of this transaction, DDM has also extended its agreement to acquire 100% of the share capital of Swiss Bankers Prepaid Services AG (“Swiss Bankers”) which was initially signed in December 2021 and which will be assumed by Nordiska. Swiss Bankers is the market leader in prepaid cards in Switzerland and provides innovative, deposit-based payment products and offers solutions in cashless, globally secure payment transactions. As of 30 June 2022, Swiss Bankers, which holds a banking licence, had total assets of approximately CHF 390m. The purchase price for Swiss Bankers is in the range between CHF 40m and CHF 50m and will be financed by cash on hand.

The combined group will be led by the Nordiska’s CEO, Mikael Gellbäck.

This transaction follows DDM’s strategy to act as an investor and partner for financial institutions in Europe and to acquire assets and participations in companies previously held by banks, assisting them in digitalisation and the distribution of low-cost financial consumer products.

DDM will become the largest shareholder in Nordiska with a minority stake and will support its transition to a Pan-European cloud-based, fully digitalized financial solutions group focussing on European bank consumers.

The closing of the transaction is subject to certain conditions including the granting of all necessary regulatory approvals.

The Chairman of DDM, Jorgen Durban, has stepped down from his roles at DDM and will concentrate on his role as Chairman of Nordiska. Andreas Tuczka, board member of DDM since 2017, will become Chairman of DDM and upon closing join the board of Nordiska.

This information is of the type that DDM Holding AG is obliged to make public pursuant to the EU Market Abuse Regulation. The information was submitted for publication, through the agency of the contact person set out below, at 18:00 CET on 4 October 2022.

For more information, please visit DDM’s website at www.ddm-group.ch or contact:

Florian Nowotny, Chief Executive Officer
Fredrik Olsson, Chief Financial Officer
Tel: +41 417661420

Mail: investor@ddm-group.ch

Följande bilagor finns för nedladdning:
DDM Holding Press Release - Swiss Bankers

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera