1515
Annons

PTC introducerar Onshape-Arena Connection för att påskynda samarbete mellan produktutveckling och leveranskedja

  • Ny funktionalitet för Onshape och Arena kopplar samman molnbaserad CAD, PDM och PLM
  • Omedelbar delning av produktdata mellan system med ett knapptryck
  • Ingenjörs- och leveranskedjeavdelningar kan samarbeta och upprepa produktutformningar tidigare i designprocessen

STOCKHOLM, SVERIGE — 21 september, 2022 — PTC (NASDAQ: PTC) lanserar idag Onshape-Arena Connection, en ny funktionalitet som kopplar samman dess molnbaserade produktutvecklingslösning Onshape® och Arena® - dess lösning för produktlivscykelhantering (PLM). Sammankopplingen gör att produktdata kan delas direkt mellan Onshape- och Arena-lösningarna med ett enda knapptryck, vilket hjälper företag att påskynda produktutvecklingsprocessen och förenkla samarbetet med partners i leveranskedjan.

“Onshape-Arena Connection är PTC:s nästa steg i dess resa för att göra produktutvecklingsprocessen snabbare, enklare och mer agil för designers, ingenjörer och leverantörer. Detta är endast möjligt tack vare de molnbaserade arkitekturerna hos Onshape och Arena,” säger Jon Hirschtick, General Manager för Onshape på PTC. "Detta är produktutveckling från en enda leverantör där arbetsflöden med CAD, PDM och PLM är fullt förverkligare i molnet."

Onshape-Arena Connection stödjer kontinuerlig, tvärfunktionell produktutveckling som avsevärt kan minska kostnaderna och schemalägga påverkan på tillverkningsprocessen. Med Connection kan alla aktörer i produktutvecklingsprocessen – inklusive de inom designteknik, kvalitet, inköp och leveranskedjepartners – alltid arbeta på samma designversion. Detta möjliggör att designgranskning kan göras när som helst samt att förbättringar av produkten kan göras innan investeringar av dyra tillverkningslinjer och verktyg görs.

"Onshape-Arena Connection kan reducera friktionen, de höga kostnaderna och kodning som vanligtvis uppstår när man försöker koppla samman system för produktdatahantering och produktlivscykelhantering,” säger Felix Alvarez Rivera, Chief Product Officer för Wavemaker Labs. "Denna funktionalitet gör det enklare för produktdata att flöda från konstruktion till drift, inklusive partners i leveranskedjan."

Onshape-Arena Connection kräver inga nedladdningar, installationer eller administrationstid och kommer utan extra kostnad för Onshape- och Arena-användare.

Ytterligare information:

Presskontakt

Corporate Communications

Jacqui Cook

jcook@ptc.com 

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innehåll från Södertälje Science ParkAnnons

Så hjälper Sveriges science parks företag att vara relevanta på sikt

Science parks för samman offentlig sektor, akademi och industri och fungerar som en plattform för större innovations- och utvecklingsprojekt. Syftet med många av de gränsöverskridande samarbeten som uppstår är att bidra till den hållbara omställningen.

– Vi ser till att den forskning som finns om hållbarhet når en bredare målgrupp, säger Robert Kingfors, vd på Södertälje Science Park.

Läs mer om branschorganisationen för science parks och inkubatorer, SISP 

När Sveriges första science parks bildades för cirka 40 år sedan var fokus att skapa en plats i närheten av universitet och lärosäten där akademi och näringsliv kunde mötas för att laborera och driva olika projekt tillsammans. Idag jobbar landets science parks även mycket med affärsutveckling.

– Det handlar om att gynna svenska bolags tillväxt i samhället, och då framförallt bolag som kan bidra till en hållbar omställning, förklarar Johan Ödmark, vd på branschorganisationen Swedish Incubators and Science Parks, SISP.

Johan Ödmark, vd på branschorganisationen Swedish Incubators and Science Parks, SISP.
Johan Ödmark, vd på branschorganisationen Swedish Incubators and Science Parks, SISP.

Hållbar produktion

Södertälje Science Park, vars huvudpartners och grundare är AstraZeneca, KTH, Scania och Södertälje kommun, är en mötesplats för hållbar produktion. Bland annat driver parken olika affärsutvecklingsprogram med hållbarhetsfokus.

– Ett exempel är projektet Liften där vi samlar företag som vill ha hjälp med att identifiera sina utvecklingsbehov och lära sig hur de blir mer hållbara. Det kan handla om allt från att skapa mer hållbara produkter och tjänster till att bli mer ekonomiskt hållbara, säger Robert Kingfors, Södertälje Science Parks vd, och tillägger:

– Att inte arbeta med hållbarhetsfrågan som företag kan innebära att man plötsligt inte har något existensberättigande på marknaden. Programmet blir därför ett sätt att hjälpa företag att fortsätta vara relevanta på sikt.

Robert Kingfors, Södertälje Science Parks vd.
Robert Kingfors, Södertälje Science Parks vd.

Nationella och internationella samarbeten

I dag finns det en ambition från Sveriges politiska beslutsfattare, storbolag och akademi att få igång ett förändringsarbete med hållbarhet i fokus på bred front. Johan Ödmark och Robert Kingfors menar att landets science parks roll blir att fungera som spindeln i nätet.

– Därför är viktigt att vi tittar på hur vi kan kombinera en lokal och regional tillväxt med att göra nytta nationellt och internationellt. Det är bara genom breda samarbeten som science parks kommer att vara relevant för finansiärer och intressenter också i framtiden. Då syftar jag även på samarbeten mellan våra medlemmar där vi redan i dag ser stora synergier, säger Johan Ödmark.

Läs mer om Södertälje Science Park, mötesplatsen för hållbar produktion 

Mer från Södertälje Science Park

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Södertälje Science Park och ej en artikel av Dagens industri

DDM reaches agreement to combine acquisition of Swiss Bankers and its investment in Omnio with Nordiska

The Swedish Banking as a service provider Nordiska, combined with Swiss Bankers and Omnio, will deliver financial solutions and products to around 2 million European consumers in lending, pre-paid cards, digital payments and Banking-as-a-Service (BaaS)    

DDM Holding AG (First North Growth Market: DDM) announces that it is acquiring a minority stake in Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget (publ) ("Nordiska"), a leading Nordic credit institution with total assets of approximately SEK 8bn, to combine Swiss Bankers and the cloud-based banking platform Omnio under the newly formed Nordiska Financial Solutions Group.

As part of this transaction, DDM has also extended its agreement to acquire 100% of the share capital of Swiss Bankers Prepaid Services AG (“Swiss Bankers”) which was initially signed in December 2021 and which will be assumed by Nordiska. Swiss Bankers is the market leader in prepaid cards in Switzerland and provides innovative, deposit-based payment products and offers solutions in cashless, globally secure payment transactions. As of 30 June 2022, Swiss Bankers, which holds a banking licence, had total assets of approximately CHF 390m. The purchase price for Swiss Bankers is in the range between CHF 40m and CHF 50m and will be financed by cash on hand.

The combined group will be led by the Nordiska’s CEO, Mikael Gellbäck.

This transaction follows DDM’s strategy to act as an investor and partner for financial institutions in Europe and to acquire assets and participations in companies previously held by banks, assisting them in digitalisation and the distribution of low-cost financial consumer products.

DDM will become the largest shareholder in Nordiska with a minority stake and will support its transition to a Pan-European cloud-based, fully digitalized financial solutions group focussing on European bank consumers.

The closing of the transaction is subject to certain conditions including the granting of all necessary regulatory approvals.

The Chairman of DDM, Jorgen Durban, has stepped down from his roles at DDM and will concentrate on his role as Chairman of Nordiska. Andreas Tuczka, board member of DDM since 2017, will become Chairman of DDM and upon closing join the board of Nordiska.

This information is of the type that DDM Holding AG is obliged to make public pursuant to the EU Market Abuse Regulation. The information was submitted for publication, through the agency of the contact person set out below, at 18:00 CET on 4 October 2022.

For more information, please visit DDM’s website at www.ddm-group.ch or contact:

Florian Nowotny, Chief Executive Officer
Fredrik Olsson, Chief Financial Officer
Tel: +41 417661420

Mail: investor@ddm-group.ch

Följande bilagor finns för nedladdning:
DDM Holding Press Release - Swiss Bankers

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera