1515
Annons

ChromoGenics vinner order i Danmark och fortsätter anpassa kostnaderna

ChromoGenics ska leverera 1 000 m2 ConverLight® Dynamic glas till en skola i Köpenhamn

Hela projektet på 1 000 m2 är värt ca 5 MSEK och bolaget har fått beställningar på den första femtedelen. Leveranser påbörjas under Q3, 2022 och väntas slutföras under Q1, 2023.  Affären sker i nära samarbete med Aluflam, en dansk kvalitetsleverantör av glas och fasadlösningar. ChromoGenics tar därmed ett steg in på den danska marknaden och följer sin strategi att fokusera på leverans av dynamisk folie samt relaterade styrsystem. Aluflam ansvarar för glasleveranser, IGU-tillverkning och installation i fastigheten.

Med denna uppgradering av byggnaden uppnås en förbättrad studiemiljö för eleverna, genom skydd mot solvärmeinstrålning, ett högt isolervärde och förbättrad ljudisolering. För fastighetsägaren innebär lösningen förbättrad energieffektivitet, lägre driftkostnader och bättre komfort för hyresgästen.

”Vi är mycket glada att Aluflam och fastighetsägaren visar oss förtroende och väljer att förbättra sin fastighet med ConverLight® glas och teknik från ChromoGenics. Vi går från ord till handling och förverkligar vår strategi med målet att fokusera vår verksamhet på utveckling och tillverkning av dynamisk folie samt relaterade styrsystem. Genom att vår partner ansvarar för glasleveranserna blir ChromoGenics omsättning visserligen lägre, men vi sänker våra kostnader, renodlar verksamheten och höjer vår bruttomarginal” säger Fredrik Fränding, vd på ChromoGenics.

Bolaget fortsätter även att se över sina kostnader.  ”Räntebanan samt oron i omvärlden skapar osäkerhet kring marknadsläget för byggindustrin. Vi ser en fortsatt god tillväxt av affärsmöjligheter men behöver anpassa våra kostnader till det rådande ekonomiska läget.” – säger Fredrik Fränding, VD för ChromoGenics.

Kontakt:
Fredrik Fränding, VD
Tel: +46(0)72 249 24 62
Göran Atterling, CFO & Kommunikationschef
Tel: +46 (0) 70 380 95 00
Email: info@chromogenics.com
ChromoGenics

Följande bilagor finns för nedladdning:
ChromoGencis order Skola i Köpenhamn

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Inbjudan till Latours presentation av halvårsrapporten 2022

Latour offentliggör delårsrapporten för andra kvartalet den 23 augusti 2022 kl. 08.30. Samma dag kl. 10.00 presenterar VD och koncernchef Johan Hjertonsson rapporten tillsammans med finansdirektör Anders Mörck och svarar på frågor i en webbsänd telefonkonferens. Presentationen genomförs på engelska. 

För att delta på mötet och därmed ha möjlighet att ställa frågor, vänligen ring +46 (0)8 566 427 07
För att följa webbsändningen vänligen använd länken:
https://onlinexperiences.com/Launch/QReg/ShowUUID=1C5641CA-44A5-4151-861F-9E0E1BF00A36

Göteborg, 16 augusti 2022

INVESTMENT AB LATOUR (PUBL)
Johan Hjertonsson
Verkställande Direktör

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johan Hjertonsson, VD och koncernchef, tel. 0702 29 77 93, eller
Anders Mörck, ekonomi- och finansdirektör, tel. 0706-46 52 11

Investment AB Latour är ett blandat investmentbolag bestående av en helägd industrirörelse samt en portfölj av börsnoterade innehav där Latour är huvudägare eller en av huvudägarna. Börsportföljen består av tio betydande innehav med ett marknadsvärde på 74 miljarder kronor. Den helägda industrirörelsen omsätter cirka 19 miljarder kronor.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande 2022-08-16

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera