1515
Annons

Valutahandel.se intervjuar copy-tradern Mario Paladini

Under en volatil krypto- och aktiemarknad så är det allt fler som kopierar andra traders. Idag så släpps intervjun från Valutahandel.se med Mario Paladini, en social trader med gröna glasögon som går att kopiera på eToro’s plattform.

Uppe på taket av den 22-våningen i centrala Barcelona, så träffar Valutahandel’s Markus Jalmerot copy-tradern Mario Paladini som handlar genom eToro.

Det är sista kvällen för European Blockchain Convention som precis pågått i Barcelona och Mario Paladini berättar om sin resa som trader. Han började med trading för 5 år sedan och fokuserar framför allt på amerikanska aktier, några större valutor, de viktigaste aktieindexen och sist men inte minst på kryptovalutor. Generellt så försöker Mario ha maximalt 15% av portföljen i kryptovalutor. Målet är att slå marknadens största aktieindex på årsbasis. Det är med hjälp av eToros enastående copy trading plattform som det är möjligt att följa Mario.

Mario's trading sker med en egenutvecklad strategi, baserad på en fundamental, teknisk analys och sentimental analys. Nya positioner intas utifrån en algoritm som följer värdeinvestering likt den som Warren Buffet kör. Det är sällan som någon blankning görs i portföljen, eftersom det är enklare att förutspå undervärderade tillgångar än att lyckas tajma när en viss tillgång ska gå ner.

När Valutahandel.se frågar om tips för nya traders utan erfarenhet i copy trading, så säger Mario Paladini: ”Kopiera någon där du kan identifiera dig med deras strategi, riskhantering och nuvarande portfölj”.

Läs hela intervjun med Mario som även har ett videoklipp på Valutahandel.se. Där går det även att se vad Mario erbjuder inom både trading och nätverkande, som är hans andra stora specialitet.

Riskvarning: Detta är inte någon rådgivning, utan en sammanfattning från intervjun med Mario Paladini. Det är viktigt att bara satsa kapital som man är beredd att förlora. Tidigare resultat garanterar inga framtida vinster.

Markus Jalmerot
Editor-in-chief
+351911065323
mj@valutahandel.se


Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innehåll från SEK Svensk ElstandardAnnons

Bakom kulisserna i det uppkopplade samhället

Thomas Korssell, vd på SEK Svensk Elstandard.
Thomas Korssell, vd på SEK Svensk Elstandard.

Framtidens standardisering stavas elbilar och smarta kläder. Den fossilfria omställningen väntar runt hörnet – och det är standarder som gör den möjlig.

 – Vi kommer prata betydligt mer om standarder i framtiden. Det blir ännu viktigare när vi ska ställa om till solceller, vindkraft och batterier, säger Thomas Korssell, vd på SEK Svensk Elstandard.

Alla kommer i kontakt med standarder – men få vet om det. Idag tar vi knappar, larmsystem, automatiska belysningssystem och självkörande vattenspridare för givet. Enligt Thomas Korssell är det tack vare standarder vi kan göra det.

– Det finns en anledning till att du kan starta din elvisp hemma när du sitter i bilen och ha sockerkakan färdig när du kommer hem, skrattar han.

Ett ännu mer uppkopplat samhälle

Enligt Thomas Korssell behöver inte alla förstå de bakomliggande orsakerna till varför saker fungerar som de gör, eftersom han tror att standarder i framtiden allt mer kommer paketeras som färdiga lösningar.

– Snart kommer fler vara sina egna elproducenter, utan att man för den sakens skull måste vara en expert i frågan. Produkterna och tjänsterna räknar exempelvis ut energianvändning, energislag och vädertecken – för att man enklare ska kunna optimera sin egen energiförbrukning, säger han.

Vidare menar Thomas Korssell att bilpooler och laddstationer i förlängningen är standarder. Likaså smarta klockor och andra ”wearables”. Det finns många faktorer som spelar in för att olika smarta system ska kunna kommunicera med varandra – allt från cybersäkerhet till funktion och design.

– Man kan säga att standarder egentligen är tekniska regler för samverkan – både mellan varandra och i olika system. Men det är nog lite enklare att förklara det som anledningen till att man kan fjärrstyra sitt sockerkaksbak, säger Thomas Korssell.

Läs det senaste från SEK Svensk Elstandard här.  

Högaktuellt engagemang

Även om inte alla behöver förstå de bakomliggande principerna, är det desto viktigare att engagera sig tidigt i standardiseringsarbetet om man arbetar i branschen. För att Sverige ska kunna fortsätta vara ett framgångsrikt innovationsland krävs det att man har koll på omvärlden så att man kan attrahera rätt sorts kompetens.

– Dessutom skapar det förutsättningar för ett stort nätverk, som i sin tur leder till en bättre förståelse för energisituationen i världen.

Nyfiken på att påverka elstandarder? Anmäl dig här.  

Fakta:
SEK Svensk Elstandard är en ideell organisation, utsedd av regeringen att ansvara för all elektroteknisk standardisering i Sverige. SEK är svensk nationalkommitté i IEC och alla svenska företag, myndigheter, organisationer, högskolor och universitet kan delta i standardiseringsarbetet.

Besök SEK Svensk Elstandards hemsida.  

Mer från SEK Svensk Elstandard

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SEK Svensk Elstandard och ej en artikel av Dagens industri

Gaming Innovation Group: Invitation to Q2 2022 results presentation

Gaming Innovation Group Inc. (GiG) publishes its interim report for the second quarter 2022 before market opening on Tuesday 16 August 2022.

CEO Richard Brown will present the Q2 2022 results via livestream at 10:00 CET. The presentation will be followed by a Q&A-session, and investors, analysts and journalists are welcome to participate. The presentation will be given in English.

Link to the livestream:
https://www.redeye.se/events/849940/live-q-gaming-innovation-group-4

For further information, please contact:
Tore Formo, Group CFO, tore@gig.com, +47 91668678

About Gaming Innovation Group (GiG)
Gaming Innovation Group is a leading iGaming technology company, providing solutions, products and services to iGaming Operators. Founded in 2012, Gaming Innovation Group’s vision is ‘To be the industry leading platform, sportsbook and media provider delivering world class solutions to our iGaming partners and their customers.  GiG’s mission is to drive sustainable growth and profitability of our partners through product innovation, scalable technology and quality of service. Gaming Innovation Group operates out of Malta and is dual-listed on the Oslo Stock Exchange under the ticker symbol GIG and on Nasdaq Stockholm under the ticker symbol GIGSEK. www.gig.com
 

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera