1515
Annons

Jays tecknar Master Purchase Agreement (MPA) med Exeger

Göteborg, 30 juni 2022 - Jays, en del av Northbaze Group AB (Publ.) (”Jays”) har tecknat ett avtal med Exeger om att köpa Powerfoyle™ solceller som ska ingå i Jays produkter avsedda för återförsäljning till konsumenter, återförsäljare och distributörer globalt.

Jays grundades 2006 med en vision om att alla ska ha möjlighet att uppleva tidlös skandinavisk design tillsammans med en enkel lyssningsupplevelse. Under årens lopp har varumärkets utbud av produkter utvecklats med marknaden men har alltid förblivit trogen sina kärnvärden baserat på lyssnarupplevelsen snarare än en specifik livsstil.

Utöver dessa kärnvärden ser varumärket en möjlighet att utöka sitt utbud av ljudprodukter för att erbjuda ett hållbart alternativ till de nuvarande alternativen på marknaden. De har därför kommit överens med Exeger om att skapa produkter med Powerfoyle solceller som absorberar alla former av ljus, både inomhus och utomhus, och omvandlar det till ren oändlig energi.

Exeger, ett Stockholmsbaserat företag som grundades 2009, startade sin resa med att skapa världsföränderliga solceller för att förbättra vardagslivet. På bara ett decennium har Exegers solcellsteknik, Powerfoyle, beskrivits som gryningen av en ny era och har öppnat för ett universum med självdrivna produkter. Exeger bidrar till att möta miljöutmaningar genom att driva befintliga och nya produkter med vilket ljus som helst.

Jays avsikt är att bygga en serie med Powerfoyle-drivna produkter under de närmsta åren. Varje produkt kommer att vara noggrant utvecklad med ett ”hållbarhet-först” fokus både i att ersätta standardiserade laddningsmetoder med ren solenergi, och även i att noga överväga vilka material som används vid tillverkning av produkten.

"Jag är stolt över att välkomna Jays som en kommersiell partner och stolt över att svenska företag fortsätter att leda vägen när det gäller hållbarhet och användarvänlighet. Powerfoyle är världens enda helt anpassningsbara solcell och är därför unikt positionerad för att driva ljudprodukter med tanke på den omfattande designen. krav. Vi är så glada över vår pipeline för de kommande åren. Powerfoyle-drivna produkter är helt enkelt bättre för alla och det är via våra partners som människor runt om i världen får uppleva det, säger Giovanni Fili, VD för Exeger.

"Det här avtalet med Exeger kommer att göra det möjligt för oss att driva på hur elektroniska produkter formas i framtiden. Det kommer inte bara möjliggöra för nya spännande produkter till vårt redan breda utbud, utan det kommer att sätta en tydlig riktning för hur vi vill bidra till att erbjuda hållbara ljudprodukter på ett sätt som ingen har gjort tidigare. Vi har studerat Exegers imponerande resa och vi är glada över att nu vara en del av den," säger Henrik Andersson, VD för Northbaze Group AB.

För mer information, vänligen kontakta:
Henrik Andersson, CEO
Mobile: +46 761 99 35 55
Email: henrik.andersson@northbazegroup.com

Northbaze Group i korthet (Publ)
Northbaze Group grundades 2006 och har under åren utökat sin målbild till en affärsidé som är att utveckla och ta fram innovativa och funktionella produkter inom audio, IT- och mobiltillbehörsområdet för att förenkla och förbättra människors upplevelse av mobila enheter samt brygga samman människors liv med dagens teknik. Genom att vi kontrollerar tillverkningen och har ett nära samarbete med marknaden kan vi förfina nuvarande varumärken och utveckla kompletterande varumärken för att anpassa oss till ett ständigt föränderligt landskap och marknadsbehov av nya smarta lösningar för att förenkla människors liv i en föränderlig och alltmer teknisk värld.

Visionen är att skapa enkelhet i människors alltmer tekniska liv genom att erbjuda smarta och funktionella ljud produkter och IT-tillbehör.

Aktierna i Northbaze Group (publ) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market. Certifierad Adviser är Partner Fondkommission AB med e-postadress info@partnerfk.se och telefonnummer +46 31 761 22 30.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innehåll från AccountorAnnons

Planering minskar fastighetsägares administration

Fastigheter med många bolag i koncern har ofta kapacitetsutmaningar på våren. Kompetenskraven för att hantera ränteavdragsbegränsningar eller skatteoptimera fastigheterna är höga. Har du haft det tufft i vår, börja planera hösten redan nu.

Anna Rosengren, Senior advisor på Accountor där hon hjälper många fastighetsbolag med ekonomiarbetet, har följande tips för din planering.

– Se över kompetensbehovet för administrationen under året. Utöver det vanliga ekonomiarbetet, planeras förvärv, omstruktureringar eller fusioner? Kartlägg företagets tillgängliga resurser och kompetens. Komplettera dina resurser med experthjälp vid tillfälligt svårare transaktioner. Se över dina ekonomiska flöden. Automatisera de ekonomiska flödena. Säkerställ att företaget gör rätt gällande hanteringen av moms och ränteavdragsbegränsningar, skatteoptimeringen av fastigheterna eller Inkomstskattprocessen. Här kan fastighetsbolaget och koncernen spara mycket pengar, så är du osäker kan det vara kostnadseffektivt att ta hjälp. 

Rätt kompetens för alla tillfällen är en utmaning för många

– Att ha en egen momsspecialist, en skattespecialist och en koncernspecialist går oftast inte att motivera för ett fastighetsbolag. Men vi har det på Accountor. Jag och mina kollegor gör endast detta för olika fastighetsbolag, vi är därmed spetsigare i vår kunskap än personer som är allmänkunniga inom ekonomi. Det är vårt jobb att alltid vara uppdaterade på alla nya regler inom t ex momsområdet och se till att våra kunder använder reglerna på det för dem mest förmånliga sättet, säger Anna. 

Accountor försöker ständigt förändra processerna till det bättre och ligger i framkant gällande automatisering av flöden. De ser till så man arbetar effektivt med sin ekonomi. 

– Många företag tycker att de har en effektiv process och är ganska digitala. Men jag har sett att vi ofta kan göra stor skillnad genom att göra ytterligare effektiviseringar. Många fastighetsbolag är dessutom för små för att ha både de effektivaste processerna och de bästa systemen. När vi samarbetar kan de följa med på våra system och utarbetade processer och får på så sätt en liknande position som större fastighetsbolag. Vi har specialistkompetens och ger gärna råd och stöd till våra kunder i komplexa frågor. Vi är t ex bra som stöd vid förvärv och försäljningsprocesser. Till de fastighetsbolag som haft det svårt att hinna med årshanteringen på våren vill jag avsluta med att säga: Oavsett om det är för ett specifikt tillfälle, eller en större del av arbetet, lämna bort dessa arbetsuppgifter till experter, så kan du ägna er åt annat. 

Läs Accountors information till fastighetsägare här. 

Om Accountor:
Accountor är en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. I Sverige stöttar 300 anställda på 8 orter företag med tjänster som innebär trygghet, avlastning, rådgivning, långsiktighet och tillfälle att utvecklas. Accountor har specialistkompetens inom fastighetsekonomi och hjälper företag till en mer effektiv ekonomi och effektivare processer.

Läs mer om Accountors tjänster här. 

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Största ägaren ökar kraftigt sitt innehav i Neola Medical

Neola Medical AB (publ) meddelar idag att bolagets största ägare ANMIRO AB ytterligare stärkt sin ägarposition genom förvärv av

1 003 221 aktier från Abraxas Holding AB. ANMIRO kontrollerar därmed 18,44% procent av aktierna i Neola Medical.

–Det är glädjande att ANMIRO ytterligare stärker sin ägarroll i bolaget. De har en lång erfarenhet av att bygga bolag med ett starkt fokus på kommersialisering, och har ett värdefullt nätverk med stark kompetens som vi ser är till stor nytta för Neola Medical, säger Märta Lewander Xu, styrelseordförande i Neola Medical.

Kort om ANMIRO AB

ANMIRO AB ägs av affärsmännen Anders Pettersson, Mikael Hägg och Roland Schylit. De har en lång erfarenhet av investeringar i tillväxtbolag, bolagsbyggande och ett brett internationellt nätverk.

För ytterligare information, kontakta:

Hanna Sjöström, vd Neola Medical, tel: 0760-10 71 16, e-post: hanna.sjostrom@neolamedical.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera