Hoppa till innehållet

Annons

#InvestTalks: BPC Instruments utvecklas från en nischaktör inom biogas till en systemleverantör inom flera biotekniksektorer

Pressrelease

BPC Instruments grundades 2005 och utvecklar och säljer instrument för analys av biotekniska processer där mikroorganismer bryter ner organiskt material. BPC Instruments, som varit lönsamt redan från start, har i dagsläget sin tyngdpunkt mot biogasindustrin men breddar sig nu inom nya områden med en mycket hög tillväxtpotential. Ambitionen är att upprepa BPC Instruments framgångar i biogassektorn på andra sektorer. Det berättar Dr. Jing Liu, vd för BPC Instruments.

Ni är ett svenskt biotechbolag som grundades 2005. Berätta om BPC Instruments och bolagets affärsidé.

–Vi säljer och utvecklar automatiserade analysverktyg som används vid bioteknisk analys. Våra analytiska instrument möjliggör effektivare, tillförlitligare och högre kvalitet på forskning och analys inom ett brett spektrum av biotekniska industrier. Vår kärnproduktlinje är centrerad kring system som mäter gasvolym och gasflödeshastighet, mätningar vilka ligger till grund för ett stort antal mikrobiologiska fermenterings- och biologiska andningsanalyser. Det innebär att vår patenterade teknologi har ett stort antal tillämpningsområden. Vi har utvecklat och sålt automatiserade, analytiska instrument som möjliggör effektivare, tillförlitligare och högre kvalitet på forskning och analys inom ett brett spektrum av biotekniska industrier över femton år. Det resulterar i betydande minskningar i resursbehov för att utföra analyser.

Fram till 2020 har ert primära fokus varit biogassektorn.  Nu expanderar ni er teknologi även till andra sektorer. Berätta om den satsningen.

–Med en växande efterfrågan på utsläppskontroll och ett paradigmskifte i miljömålen för regeringar och företag, ser vi användningsområden för våra produkter inom en mängd olika tillämpningar. Vi   expanderar för närvarande till nya sektorer så som biologisk nedbrytbarhet och komposterbarhet, djur- och människonäring, jäsningar, avloppsvattenbehandling och bioväte. Vi har en plan för att accelerera tillväxten och fortsätta tillvarata nya affärsmöjligheter i takt med att de globala utsläppskontrollerna skärps.

Vilka faktorer gör BPC Instruments till ett köpvärt bolag?

–Vi är ett mycket solitt och stabilt företag med hög kreditvärdighet, ett framgångsrikt track record samt en jämn tillväxttakt. Det senaste året har vi haft en nettoomsättningsökning på 19,4 procent. Vi erbjuder en väletablerad IP-skyddad produktportfölj som sedan många år fått ett globalt erkännande med kunder i sjuttio länder. Enastående affärsresultat ger oss en konkret grund för att ta oss an nya möjligheter för affärstillväxt. Vi är dessutom verksamma i ett mycket expansivt fält som ligger helt rätt i tiden. Vår teknologi kan appliceras på ett stort antal sektorer och vi står inför ett par mycket händelserika år. En investering i BPC Instruments är ett bra val för investerare som är cleantech- och hållbarhetsinriktade och intresserade av långsiktig solid affärstillväxt 

Ni har lyckats anpassa er affärsmodell till en osäker omvärld som präglas av pandemier, krig och inflation. Vilka faktorer talar för att ni kommer att fortsätta leverera en jämn tillväxt även de kommande åren?

–De senaste åren har vi med framgång digitaliserat vår affärsmodell, vilket innebär att merparten av våra affärer med kunder i över sjuttio länder sker online. Vi har ett track record som tydligt visar på vår förmåga att expandera även när världen präglas av osäkra omständigheter såsom pandemier och inflation. Vår affärsmodell är anpassad till en instabil marknad.  En av våra främsta styrkor är också att vi dels fortsätter att expandera i biogassektorn, där vi sedan många år tillbaka är framgångsrika, dels i ett flertal nya sektorer. Nu pågår dessutom arbetet med att anställa fler medarbetare och rusta organisationen för en accelererad tillväxttakt.

Fakta: BPC Instruments grundades 2005 och är ett svenskt biotechbolag. Bolaget säljer och utvecklar automatiserade analysverktyg för bioteknisk analys. Sedan grundandet 2005 har BPC Instruments byggt vidare på decennier av forskning kring mätinstrument, instrumentstyrning och automation av rötningsprocesser. Bolaget har med hjälp av sina forskare och ingenjörer exporterat BPC Instruments produkter till mer än 70 länder hitintills. BPC Instruments är noterat på Spotlight Stock Market, kortnamn BPCINS.

Läs mer på: https://bpcinstruments.com/investors-media/

Dagens industri E-tidning: https://etidning.di.se

Di.se: https://www.di.se/pressreleaser/2022/06/08/invest-talks-content-relations-sverige-investtalks-bpc-instruments-utvecklas-fran-en-nischaktor-inom/

Webcast: https://youtu.be/SKaweYkdDe0

Podcast: https://open.spotify.com/episode/55CtjUjykev12RVzyG3Sbb?si=1f8508e13fae4b03

Skribent: Annika Wihlborg ⎮ #InvestTalks

#InvestTalks är en oberoende plattform för börsbolag, intressenter & aktieägare. Vi bevakar noterade och onoterade företag i syfte att stärka bolagens relationer till investerare & intressenter.

Friskrivning från ansvar:

#InvestTalks är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till investerare.
Vi tar inget ansvar för fullständighet i sponsrat innehåll, innehållet ska tolkas som marknadsföring och inte ses som en köprekommendation från oss. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. Med reservation för ev. produktions-, tryck- & färgfel.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innehåll från BAE SystemsAnnons

Digitaliserade stridsfordon för komplexa slagfält

BAE Systems Hägglunds är ett högteknologiskt företag inom försvarsindustrin som under lång tid utvecklat och producerat världsledande militära fordon som är vitala för totalförsvaret. Idag är de inne på femte generationen av stridsfordonet CV90 – ett digitaliserat fordon dominerande på det nätverksbaserade slagfältet. 

BAE Systems Hägglunds har utvecklat några av världens mest avancerade, teknikledande lösningar inom försvar och säkerhet. Det handlar om internationellt välkända fordon som bandvagnen BvS10 och CV90, som går under benämningen Stridsfordon 90 i svenska armén.

– Kraven på stridsfordon är mycket höga. De måste tåla vibrationer, höga och låga temperaturer och extrema väder, samtidigt som fordonens avancerade elektronik inte får avslöja dess existens genom emitterade störningar, säger Johan Persson, chef på mjukvaruavdelning på BAE Systems Hägglunds.

Han berättar att de första fordonen företaget utvecklade på 90-talet var analoga. Sedan dess har de kontinuerligt utvecklat fordonen på alla plan och integrerat allt fler teknologiska lösningar utifrån världsläget och vilka förmågor som behöver hanteras i den aktuella eller väntade konflikten för att bättre kunna hantera de utmaningar som moderna slagfält innebär.

Läs mer om Bae Systems här

– För att vara kapabel i en miljö med fientliga stridsvagnar har vi till exempel nyligen tillfört en förmåga att avfyra pansarvärnsrobot. Stor fokus har lags vid att det nya vapnet ska vara en förlängning av befintliga förmågor. Det ställer krav på djupintegration där sensorer och förmågan blir tillgängliga för vagnens operatörer i ett enhetligt användargränssnitt.

En av många förmågor som digitaliseringen av CV90 erbjudit är den programmerbara ammunitionen som samtliga moderna CV90:s besitter – något som har halverat tiden det tar att avfyra ett vapen.

– Med programmerbar ammunition minskar knapptryckningarna från tolv tryck till endast ett. Datorn ställer in alltifrån avstånd och sikte till hur många skott som behöver avfyras, säger Anders Bergkvist, Chief Engineer på BAE Systems Hägglunds, och tillägger:

– Tack vare dagens teknologi kan stridsfordonen integrerat lösa uppgiften tillsammans med andra stridsfordon samt flyg och marina resurser. På så vis kan de smidigt dela information och samverka inom olika vapenslag, vilket är viktigt för att nå framgång i dagens världsläge.

Besök Bae Systems här 

Om Bae System:
BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik utvecklar och producerar bandgående militära fordon som ligger i framkant när det kommer till innovativ försvarsteknologi för extrema och utmanande miljöer. I Örnsköldsvik finns i dag närmare 1 600 medarbetare och nästan hälften arbetar inom forskning och utveckling.

 

Mer från BAE Systems

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med BAE Systems och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera