1515
Annons

EcoDataCenter möjliggör High Performance Computing för AI-företaget DeepL

Detta pressmeddelande är helt översatt från engelska till svenska av deepl.com

EcoDataCenter tecknar ett flerårigt avtal med DeepL, ett av världens ledande företag inom digital översättning som drivs av artificiell intelligens. Avtalet omfattar inledningsvis 3 MW HPC-tjänster (High-Performance Computing) på EcoDataCenters huvudanläggning i Falun.

DeepL:s översättningstjänster drivs av AI, vilket kräver stora datamängder som kan skalas upp med kort varsel. Detta innebär att företaget har ett stort behov av den flexibilitet och skalbarhet som EcoDataCenter erbjuder. DeepL lokaliserar nu en stor del av sina beräkningsdata till EcoDataCenters huvudanläggning i Falun.

 

– Vi är stolta över att DeepL har valt oss som leverantör av datacentertjänster. Det är ett erkännande för vår Main Site i Falun som visar att den är idealisk för HPC-kunder med mycket höga krav på hållbarhet samt kapacitet och skalbarhet. Vi ser fram emot att bidra till DeepLs framtida tillväxt, säger Anders Fryxell, försäljningschef på EcoDataCenter.

 

EcoDataCenters hållbarhetsprofil erbjuder sina kunder att minska koldioxidavtrycket från sina datacentertjänster, samtidigt som kunderna får möjlighet att snabbt expandera. I takt med att AI och datatjänster kräver stora mängder datakonsumtion kommer hållbarhet inom IT att bli en allt viktigare faktor för företag.

 

– Branschens dynamiska karaktär innebär att förutsättningarna kan förändras snabbt. Vi behövde hitta en skalbar och hållbar datacenterpartner som kunde möjliggöra vår framtida tillväxt. EcoDataCenter var en perfekt matchning för oss, säger Jaroslaw Kutylowski, VD och grundare av DeepL.

 

– Den ökande efterfrågan på hållbara datacentertjänster gör att vi är väl positionerade med våra fantastiska anläggningar i Falun. Att få en snabbväxande HPC-kund med så höga krav som DeepL är ett viktigt steg på vår resa och ett bevis på att våra datacenter är redo för framtiden, avslutar Dan Andersson, VD för EcoDataCenter.

Presskontakt

Anders Fryxell, försäljningschef, EcoDataCenter, +46 72 058 49 26, anders.fryxell@ecodatacenter.se

 

John Wernvik, marknadschef, EcoDataCenter, +46 70 899 31 66, john.wernvik@ecodatacenter.se

Om DeepL

DeepL är ett tyskt AI-företag som strävar efter att övervinna språkbarriärer genom artificiell intelligens. Sedan 2017 har DeepL Translator enligt blindtester uppnått världens bästa översättningskvalitet. DeepL tillhandahåller också professionella produkter för företag, organisationer och översättare. Över en halv miljard människor har hittills använt DeepLs tjänster. Den exceptionella kvaliteten på DeepL:s maskinöversättningstjänster bygger på egenutvecklade förbättringar av neurala nätverksmatematik och metodik. Företaget leds av VD och grundare Jaroslaw Kutylowski och stöds av världskända investerare som Benchmark och btov.

Om EcoDataCenter

Med innovativ svensk design och världsledande teknik bygger och driver vi storskaliga datacenter för Colocation, HPC och Wholesale. Vårt erbjudande består av skalbara datacentertjänster med hållbarhet, säkerhet och prestanda i världsklass och en mycket konkurrenskraftig total ägandekostnad. Vår ambition är att göra våra kunders IT-verksamhet säkrare och hållbarare än någonsin. Vår huvudanläggning i Falun är världens första klimatpositiva datacenter. EcoDataCenter har för avsikt att växa ytterligare genom att förvärva och etablera ytterligare datacenter. Huvudägare är Areim. www.ecodatacenter.se

 

Följande bilagor finns för nedladdning:
EcoDataCenter möjliggör High Performance Computing för AI-företaget DeepL

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


AcuCort beviljas SME-status av den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA

AcuCort AB (publ) (Spotlight Stock Market: ACUC) meddelar att den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA (European Medicines Agency) har beslutat att bolaget uppfyller kraven för SME-status enligt gällande EU-förordning. Det positiva beslutet innebär vissa administrativa och ekonomiska fördelar för AcuCort vid kommande ansökningar om marknadsgodkännande för bolagets läkemedelsprodukt ISICORT® inom EU.

AcuCort har under våren lämnat in en ansökan för att kvalificera bolaget i kategorin mikro, små och medelstora företag (micro, small or medium-sized enterprise, SME) hos EMA enligt EU-förordningen ”Regulation (EC) No 2049/2005”. EMA:s positiva beslut innebär för AcuCort en kostnadssänkning vid ansökning om marknadsgodkännande inom EU. Vidare kan bolaget dra nytta av fördelar avseende bestämmelser om administrativt stöd i samarbete med myndigheten. Den uppnådda SME-statusen gäller till och med den 31 december 2023.

ISICORT® är en tunn, liten munsönderfallande film som läggs på tungan där den aktiva anti-inflammatoriska substansen dexametason snabbt löser upp sig och ger effektiv lindring. ISICORT® är ett godkänt läkemedel i Sverige för behandling av bland annat akuta och svåra allergiska reaktioner. Ett intensivt arbete pågår med registreringsansökningar för andra prioriterade marknader som EU och USA.

– Det är mycket glädjande att den europeiska läkemedelsmyndigheten har beviljat AcuCort SME-status i EU. Avgifter vid marknadsregistreringar är en stor kostnad för ett bolag som AcuCort och EMA:s positiva besked är därför mycket välkommet, säger Jonas Jönmark, vd för AcuCort.

Den amerikanska myndigheten FDA (U.S. Food and Drug Administration) har tidigare i år beviljat AcuCorts ansökan om befrielse från ansökningsavgiften via en så kallad Small Business Waiver för registreringsprocessen av ISICORT® i USA.


Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 27 juni 2022.
 

För ytterligare information, vänligen kontakta
Jonas Jönmark, vd, AcuCort AB
Telefon: 070 365 5400
Epost: jonas.jonmark@acucort.se


Följande bilagor finns för nedladdning:
2022 06 27 pressmeddelande_AcuCort beviljas SME-status av den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?