1515
Annons

JS Security bygger ett system som kan spåra kommande cyberattacker

Ett system som kan spåra kommande cyberattacker
JS Security arbetar för närvarande med ett system där vi inom en snar framtid kommer kunna identifiera signaturer på de mest avancerade cyberattackerna. Detta ger oss möjligheten att använda befintlig data i en backup, för att på ett mycket tidigt stadium identifiera när något fientligt håller på att hända med den lagrade informationen. Vi kommer kunna bekämpa och förebygga IT-relaterad brottslighet med helt nya förutsättningar.

Uppdatering kring våra testanvändare
JS Security har en stark och unik produkt. Vi har kunder som vill beställa och är inne i en process där vi arbetar med att att korta ner avståndet till signerat avtal. Vi har som målsättning att alltid ligga i framkant och leverera en produkt som uppfyller våra kunders krav. Vi är mycket noggranna i valet av nuvarande samt framtida funktionalitet. Våra slutsattser baseras utifrån feedback från över 100 användare - såväl privatpersoner som bolag.

I början av året presenterades vi Security-as-a-Service för ett antal stort antal testanvändare. Flertalet av dessa testanvändare har tydligt signalerat att dom efter testperioden slut vill ingå kommersiella avtal med oss. Dock önskar många av de blivande kunderna viss utökad funktionalitet, vilket vårt utvecklingsteam arbetar på just nu.

Kommersialisering
Vid sidan av detta fortsätter vi arbetet med att kommersialisering av JS Securitys decentraliserade backup-lösning. Vi har för avsikt att lägga stora resurser på paketering och segmentering av vår teknik för att i stor skala nå ut med denna till rätt kund- och målgrupp.

Lönsamt dotterbolag och framtida förvärv
Vidare konstaterar vi att JS Securitys dotterbolag StoneBeach, som förvärvades i slutet av 2021, fortsätter att utvecklas mycket bra. Bolaget nådde 2021 en nettoomsättning på cirka 6,8 MSEK med ett EBITDA-resultat om cirka 1,6 MSEK. Under 2022 räknar vi med en fortsatt resultat- och omsättningsökning.

Vi avser att under året förvärva ytterligare något eller några bolag som stärker vår profil inom cybersäkerhetsbranchen. Syftet med förvärven är att identifiera produkter och bolag där JS Securitys underliggande teknologi inkluderas och därigenom korta vägen till marknaden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Christopher Ramstedt, Operativ chef & IR-ansvarig
ir@jssecurity.tech

Följande bilagor finns för nedladdning:
JS Security bygger ett system som kan spåra kommande cyberattacker

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från AccentureAnnons

Bransch i omvandling: Det här krävs för partnerskap med den nya elkunden

Vinterns elpriser har, minst sagt, fått konsumenterna att lägga märke till sin elräkning. Nu måste elbolagen visa kunderna att de erbjuder något mer än bara en faktura, och det finns framförallt fem områden som krävs för att skapa partnerskap med den nya elkunden.

Läs mer om vad som krävs för att bli framtidens elleverantör 

Det är mycket el på agendan just nu. Efter en vinter med rekordhöga elpriser har Rysslands invasion av Ukraina satt kniven mot strupen på den europeiska energianvändningen, samtidigt som klimatkrisen kräver en omställning från fossila bränslen i varenda bransch, från transport till ståltillverkning.

– Energi är verkligen en bransch under stark omvandling, och det sker brett i hela samhället, konstaterar Fredrik Engdar, ansvarig för affärsområde energi på Accenture.

– Framförallt ser vi att kunderna, oavsett om det är privatkunder eller företagskunder, i dag ställer helt andra krav på sin elleverantör än vad de har gjort tidigare.

Fredrik Engdar, ansvarig för affärsområde energi på Accenture.
Fredrik Engdar, ansvarig för affärsområde energi på Accenture.

Rapporten ”The New Energy Consumer” från Accenture konstaterar att relationen mellan kund och elleverantör tidigare var i princip transaktionsbaserad. El kom ur två hål i väggen, räkningen betalades, ingen tänkte mer på det än så.

– Men både det höga elpris vi ser nu och den höga medvetenhet som finns kring hållbarhet har ändrat det här markant. Slutkunden idag vill vara med och bidra till energi-omställningen genom att köpa grönare el, men de vill också ha hjälp från elbolagen med att effektivisera sin egen elkonsumtion.

Perspektivskifte av stora mått

Och det här ställer elbolagen inför ett perspektivskifte av stora mått. Inte minst kräver det en ny syn på vad som egentligen skapar värde för både dem själva, och för kunden. Enligt rapporten är det framförallt fem områden som elbolagen behöver fundera över för att skapa en känslomässig, snarare än transaktionsbaserad, relation med sina kunder: Syfte, Produkter, Teknikplattformar, Talang och Partnerskap.

– Alla de här fem är lika viktiga, men att ha ett ambitiöst och genuint syfte som fylls med reellt innehåll snarare än floskler är grunden. Syftet skall sedan driva åtgärder, för det är utan tvekan så att kunder och företag vill köpa tjänster och produkter från företag som bidrar till omställningen kring hållbarhet.

Det är med ett tydligt syfte företagen kan hitta riktningen för att utveckla nya produkter och tekniska plattformar, det är med ett tydligt syfte de kan attrahera anställda och kunder, och det är med ett tydligt syfte de hittar de partnerskap som blir avgörande för att kunna bli en viktig spelare, inte bara på elmarknaden, utan i den energiomställning som nu sker inom hela samhället. Och här ser Fredrik Engdar att de svenska bolagen ligger bra till.

– Många svenska elbolag ligger redan långt framme, för de vet vad de vill åstadkomma och de verkar vara genuina i sin önskan att nå dit. Nu gäller det att ta nästa steg och fortsätta driva omvandlingen mot ett hållbart samhälle.

Rapporten visar även att konsumenterna vill ha hjälp att själva ställa om sin energikonsumtion. Dels via råd och tips, dels också via nya produkter och miljövänliga alternativ. 

– De svenska bolagen ligger bra till när det gäller att erbjuda grön el, men sen behöver de hjälpa kunderna i deras omställning och effektivisera elanvändningen. För att åstadkomma detta behövs både större insikt i kunders beteende och behov, samt nya typer av produkter. 

Nya former av partnerskap

En annan viktig aspekt av omställningen är nya former av partnerskap för att i nära samarbete med företagskunder och andra aktörer på marknaden förändra energianvändningen. 

– Partnerskap är en hjärtefråga för mig. Energiomställningen har redan lett till helt nya sorters gränsöverskridande samarbeten mellan branscher som vi inte har sett så ofta tidigare.

Till exempel möbelföretag som säljer solpaneler, snabbmatskedjor som blir laddstationer för elbilar, oljebolag som köper kraftbolag – kombinationerna är många, ibland överraskande och uppstår överallt.

– Det är den ökande kundinsikten, och självinsikten, som ligger bakom. Företagen inser att de inte kan göra allt själv, utan att de måste ingå partnerskap både med aktörer i andra branscher och med snabba, digitala startups som kan hjälpa till att utveckla nya förmågor och snabba på energiomställningen. De här konstellationerna kommer att vara avgörande för att klara av att vara relevant på den nya energimarknaden.

Läs mer om elbranschens omställning 

 

Mer från Accenture

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accenture och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?