1515
Annons

Lipidor uppdaterar om Fas III-studien med AKP02 för behandling av psoriasis – hälften av patienterna rekryterade

STOCKHOLM den 20 maj 2022 – Lipidor AB (publ) (Nasdaq First North Growth Market: LIPI) meddelar att hälften av patienterna är rekryterade och att den sista patienten i Fas III-studien, med AKP02 hudspray mot lindrig till medelsvår psoriasis, förväntas påbörja sin behandling i juni 2022. Topline resultat från Fas III-studien förväntas under det tredje kvartalet 2022.

Lipidor meddelade den 26 januari att de första psoriasispatienterna hade inkluderats i bolagets kliniska Fas III-studie med AKP02 kutan spray. Den observatörsblindade och placebo-kontrollerade Fas III-studien omfattar totalt 294 patienter. Studiens syfte är att visa god terapeutisk effekt för behandling av lindrig till medelsvår psoriasis på både kropp och hårbotten. Fas III-studien mäter också livskvalitet och patientnöjdhet för att påvisa associerade fördelar med AKP02 som kan vara betydelsefullt vid den kommande kommersialiseringen. Prövningen är fullt finansierad med befintlig kassa och utförs av Cadila Pharmaceuticals som framgångsrikt genomförde Fas III-studien med föregångaren AKP01.

Med nuvarande rekryteringstakt av patienter väntas den sista patienten inleda sin behandling under juni och topline resultat från Fas III-studien med AKP02 förväntas under det tredje kvartalet 2022. Lipidor och bolagets kommersiella partner RELIFE, ett bolag i Menarini-gruppen, samarbetar redan för att säkerställa att de två topikala läkemedelskandidaterna, AKP01 och AKP02, blir tillgängliga för behandling mot lindrig till medelsvår psoriasis i Europa, OSS-länderna och Turkiet. Förutsättningar för nya kommersiella avtal för fler geografiska regioner utreds kontinuerligt och det finns ett stort intresse från marknaden.

 

Psoriasiskandidaten AKP02 kombinerar kalcipotriol och betametason dipropionat och är baserad på Lipidors patenterade AKVANO®-teknologi. Lipidor har valt att jämföra den spraybara läkemedelskandidaten AKP02 med Enstilar som är ett vanligt förskrivet preparat i skumform för topikal behandling vid psoriasis. AKP02 innehåller samma kombination av aktiva substanser som Enstilar.

 

Positiva resultat från Fas III-studien med Lipidors läkemedelskandidat AKP01, som är baserad på enbart kalcipotriol, visar att AKVANO®-teknologin fungerar väl för läkemedel avsedda för behandling av psoriasis. Även de prekliniska studierna med AKP02 visar lovande resultat. Målsättningen med AKP02 är att erbjuda en patientvänlig spraybaserad behandlingsform mot lindrig till medelsvår psoriasis.

 

“Det är glädjande att konstatera att de deltagande klinikerna i Fas III-studien rekryterar patienter i god takt,” säger Ola Holmlund, vd på Lipidor. ”Vi ser fram emot att presentera resultaten från studien under det tredje kvartalet 2022”.

Offentliggörande

Informationen lämnades, genom vd:s försorg, för offentliggörande den 20 maj 2022 kl. 08.30 CEST.

För ytterligare information vänligen kontakta

Ola Holmlund, VD
Telefon: 072 507 03 69
E-post: ola.holmlund@lipidor.se

Certified Adviser

Erik Penser Bank AB
Telefon: 08 463 80 00
E-post: certifiedadviser@penser.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
220520 Lipidor PM SV uppdaterar tidsplan för Fas III

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Decathlon och Payer tecknar avtal om B2B-betalningar

Decathlon tecknar avtal med betalningsföretaget Payer om en digital fakturalösning för B2B. Med den nya lösningen på plats sparar Decathlon tid och pengar på minskad administration samtidigt som man får bättre kontroll på både fakturahantering och uppföljning.

- Idrottsföreningar och -klubbar runt om i Sverige är en viktig kundgrupp för oss. Med Payers lösning kan vi förenkla fakturahanteringen för dem. Dessutom kan vi automatisera hanteringen av alla fakturor mot företag vilket kommer att spara mycket tid och pengar, säger Guillaume Pigeard, Retail & B2B Leader på Decathlon. Payer är en strategisk partner som på sikt också kommer att kunna hjälpa oss med B2B-lösningar för såväl Swish som för våra fysiska kassor.

I lösningen ingår, förutom ren fakturahantering, även verktyget Payer Signup som gör det möjligt för Decathlon att kreditgranska och inköpsverifiera kunderna samtidigt som deras företagsdata fylls i automatiskt.

- Med Payers betallösning kan Decathlon ta ett stort steg framåt på sin digitala resa, säger Peder Berge, VD på Payer. Digitaliseringen inom e-handeln i stort har inte kommit lika långt på B2B-sidan som inom B2C. Samtidigt ökar kundernas förväntningar på att få lika enkla och smidiga köpupplevelser som på konsumentsidan.

  
För ytterligare information:

Peder Berge, VD Payer: 073-512 11 92 eller peder.berge@payer.eu
Guillaume Pigeard, Retail & B2B Leader at Decathlon: +46 733 639 555 or guillaume.pigeard@decathlon.com

Om Payer
Payer är ett av Europas ledande betalningsföretag inom B2B. Vår plattform för e-handel hjälper kunderna att öka sin konvertering, förenkla betalningarna och automatisera finansprocesserna. Bolaget, som grundades 2007, såg en volymtillväxt på 450 % jämfört med föregående år till 500 miljoner SEK 2021.

Om Decathlon
Decathlon är en sportvaruhuskedja som samlar kläder och utrustning för 70 sporter under samma tak. Förutom våra egna märken säljer vi även de flesta värdsledande sportmärkena. Decathlon har sitt huvudsäte i Frankrike, men finns över hela Europa och i Brasilien, Kina och Indien. I Sverige hittar du oss i våra butiker i Westfield Mall of Scandinavia, Barkarby, Kungens kurva, Uppsala samt i vår webbshop på Decathlon.se.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?