1515
Annons

Aros Bostad presenterar ny affärsplan för perioden 2022-2025 med nya finansiella och operativa mål

Aros Bostadsutveckling AB (”Aros Bostad”) presenterar ny affärsplan för perioden 2022-2025 med uppdaterade finansiella och operativa mål. Affärsplanen och de nya målsättningarna presenteras närmare på Aros Bostads kapitalmarknadsdag idag, den 16 maj 2022, klockan 9.30-11.30.

Presentationerna vid kapitalmarknadsdagen kan tas del av direkt eller i efterhand på länken:

https://tv.streamfabriken.com/aros-bostadsutveckling-cmd-2022


Finansiella målsättningar:

 • Projektmarginal: 20 %
 • Rörelsemarginal: 15 %
 • Soliditet: 30 %
 • Årlig volym projekt i pågående produktion: 1 200 – 1 400 bostäder
   

Sammanfattning av övriga prioriterade målsättningar under affärsplaneperioden:

 • Bredda produkterbjudandet med bostadsrelaterade samhällsprodukter
 • Etablera ett fastighetsbestånd för egen förvaltning
 • Certifiering av aktien enligt Nasdaq Green Equity Designation
 • Minska klimatpåverkan i byggskedet med 25 %
 • NKI topp 3 på samtliga marknader (nöjd kund index)
 • Medarbetare som rekommenderar Aros Bostad, eNps över 50

Bolagets Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market är Erik Penser Bank. Finansiell information återfinns på www.arosbostad.se/investerare

Mer information

För ytterligare information, vänligen besök www.arosbostad.se eller kontakta:

Magnus Andersson, VD, e-post: magnus.andersson@arosbostad.se, telefon: +46 8 400 230 50
Ken Wendelin, CFO/Vice VD, e-post: ken.wendelin@arosbostad.se, telefon: +46 73 518 02 70
Anna Åkerlund, Kommunikations- /IR-chef, e-post: anna.akerlund@arosbostad.se, telefon: +46 70 778 28 97
Certified Adviser, e-post: certifiedadviser@penser.se, telefon: +46 8 463 83 00
 Följande bilagor finns för nedladdning:
Aros Bostad presenterar ny affärsplan för perioden 2022-2025 med nya finansiella och operativa mål

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Två nya bolag till Håndverksgruppen

Håndverksgruppen växer i Norge och införlivar två nya företag i koncernen: Master Malerservice på Kløfta och Malermester Blakstad i Trondheim. 

Håndverksgruppen är en av de största aktörerna inom måleri, golv, murning och kakelarbeten i Norden. Koncernen är störst på alla "ytor" i Norge och koncernen består nu av 79 bolag i Norge och Sverige.

– Håndverksgruppen växer snabbt i både Norge och Sverige och vi har stora ambitioner för våra företag. Tillsammans ska vi förändra en hel bransch och vi arbetar målmedvetet med hållbarhet och cirkulär ekonomi. Vi är särskilt glada över att införliva två nya välrenommerade måleriverksamheter i koncernen, säger Øyvind Emblem, VD för Håndverksgruppen.

Stark tillväxt på Kløfta 

 

Master Malerservice på Kløfta grundades 1998 av Ragnar Johansen och är idag ett gediget måleriföretag med 29 anställda. Kunderna består främst av större entreprenörer och fastighetsutvecklare.

 

– Jag började som lärling i företaget 1998 och har jobbat här i alla år. Sedan min pappa gick bort 2008 har jag drivit verksamheten tillsammans med min mamma Kirstin Johansen Ruud, säger Vd Kim Åge Johansen.

 

Hans mamma Kirstin Johansen Ruud gick nyligen i pension och Kim Åge driver nu företaget tillsammans med två projektledare; Arild Tyrdal och Brian Steffensen.

 

– Kirstin ansvarade för ekonomi och redovisning, men jag inser först nu att hon också utförde en hel del andra "osynliga" uppgifter som måste utföras när man driver företag, säger sonen Kim Åge Johansen.

 

Master Malerservice är en totalleverantör av måleritjänster som främst levererar uppdrag på Øvre och Nedre Romerike. Bolaget omsatte 24 miljoner kronor förra året, men upplever nu en stark tillväxt.

 

– Det ser väldigt bra ut hittills i år. Från och med maj är försäljningstillväxten nära 50 procent, säger Johansen som ser fram emot att börja i Håndverksgruppen.

 

– Vi tyckte att det skulle vara bra för vår framtida utveckling att få in en solid ägare i ryggen. Jag är också intresserad av Håndverksgruppens strategi och engagemang för hållbarhet. Det stämmer väl överens med våra värderingar, påpekar Johansen.

 

Målarmästare i Trondheim

 

Malermester Blakstad är ett traditionellt måleriföretag i Trondheim och grundades 1984 av Steinar Blakstad. Tio år senare tog Geirmund Arnesen och Johnny Roaldseth över verksamheten.

 

– Då var vi fyra-fem anställda. Vi har vuxit tillsammans med våra kunder. Vi har väldigt bra orderböcker. Branschen verkar lite överhettad idag. Vi har nästan lite för mycket att göra samtidigt som det råder brist på bra hantverkare, säger Geirmund Arnesen, vd på Malermester Blakstad.

 

Företaget är beläget på Pir 2 i centrala Trondheim och verkar till stor del inom ROT-marknaden. Uppdragsgivare består av stora fastighetsägare som NTNU, Entra och Trondheims kommun, E.C. Dahls fastighet, Sintef och Nidarosdomens restaureringsarbeten. Företaget omsatte 32 miljoner kronor förra året och har nu 26 anställda.

 

När Håndverksgruppen kontaktade Malermester Blakstad var valet för Geirmund Arnesen inte särskilt svårt.

 

– Vi har medarbetare och kunder att ta hand om och för oss betyder det mycket att bli en del av en större organisation med viktiga avtal. Det betyder också mycket att Håndverksgruppen har anställt en egen utbildningschef i mellersta Norge. Det är viktigt att säkerställa en god rekrytering till branschen genom lärlingar, säger Geirmund Arnesen.

Elisabeth Rustad-Nilssen

Direktør Forretningsutvikling

ern@handverksgruppen.com

Telefon: +47 476 41 634

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

 • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

 • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

 • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

 • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?