1515
Annons

GREEN YIELD TRANFORMS INTO COLONY AND KLAUS HANSEN VIKSTRÖM JOINS THE BOARD

The new brand “Colony – Green Hybrid Offices”, focuses on the green offering, service, design and the hybrid effect achieved when letting tenants “check-in-anywhere” within the property portfolio. The new website – www.colony.fi – provides an even closer interaction with both existing and future tenants. The core of the company’s strategy is to put tenants’ employees in focus, the ones who walk into their office every morning, and give them the best office experience possible.

“Changing the name to Colony and launching the website, is the latest step in deepening our relationship and interaction with tenants and their employees. With this new customer facing brand, we hope to become even more visible with our unique 100% green hybrid vision.” says Henrik Schmidt, founder and partner at Altaal

The board is extended with Klaus Hansen Vikström who joins Colony as board member and shareholder. He brings over 15 years of experience from Fabege where he has served as deputy CEO and head of business development since 2009. Klaus has a wealth of experience from the office sector to bring onboard. Alongside Klaus, the board comprises of Pauliina Rantsi, currently deputy head of capital markets at JLL in Finland and Charlotta Hahn, currently corporate lawyer at Alecta Fastigheter in Sweden. Stefan Gattberg is chairman and Teemu Saxén is CEO.

“We are proud to welcome Klaus to join us in our effort of building the leading green hybrid office company in the Helsinki region. The experience and knowledge that Klaus brings will be highly valuable in achieving our goals.” says Stefan Gattberg, founder and partner at Altaal and chairman of Colony”

Colony is a company founded by Altaal and co-managed by Avant Capital Partners with the vision to create a green hybrid office company. Today, the portfolio consists of four locations in established office hubs across Helsinki comprising over 100,000 sqm lettable office area.

For further information, visit www.colony.fi.

Henrik Schmidt
+46 703 999 770
henrik.schmidt@altaal.com

Stefan Gattberg
+46 762 928 450
stefan.gattberg@altaal.com

Teemu Saxén
+358 40 865 4540
teemu.saxen@avantcap.fi

Följande bilagor finns för nedladdning:
Altaal - Brand and board - 2022-05-11

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Eitrium förvärvar Ilmeg Products AB, tillverkare av stoftavskiljare

Eitrium har förvärvat samtliga aktier i Ilmeg Products AB, en världsledande svensk tillverkare av stoftavskiljare till främst gruvbranschen. Säljarna Magnus och Marie-Louise Eriksson har – via sitt bolag Granitstenen Förvaltnings AB – återinvesterat en del av sin köpeskilling i Eitrium och kommer fortsätta driva Ilmeg Products AB. 

Ilmeg är en av få tillverkare i världen av stoftavskiljare avsedd för användning vid framför allt bergborrning. Det Nyköpingsbaserade bolaget grundades 1971, och har sedan 2005 ägts av nuvarande ägare som med stor framgång utvecklat bolaget till att bli marknadsledare med sin nischprodukt med väletablerade kunder runt om i världen. Stoftavskiljarna har en patenterad teknik som möjliggör rensning av filtret i stoftavskiljare under användning, vilket skapar en effektivare arbetssätt för gruv- och anläggningsbranschen. 2021 omsatte bolaget ca 34 mkr samt genererade en EBITDA om cirka 10 mkr.  

”Ilmeg är ett otroligt nischat och innovativt produktbolag i en stabil marknad som drivs av det ökande behovet för metaller, där ägarparet påbörjat en fantastisk resa och vi är otroligt glada över att kunna stötta Ilmeg i dess fortsatta utveckling. Jag är extra nöjd att Magnus och Marie-Louise har valt att investera en del av sin köpeskilling och kommer fortsätta driva bolaget som delägare hos Eitrium” säger John Eriksson, Investeringsansvarig på Eitrium. 

”Ilmeg har ett unikt slagläge som, utöver en ökad efterfrågan på metaller, drivs av ökade miljökrav världen över som möjliggör nya, spännande användningsområden för våra produkter. Med Eitrium som ny långsiktig ägare kan vi säkerställa att vi tar tillvara på alla våra möjligheter och därmed stärka vår position ytterligare. Att bli delägare i Eitrium samt att få möjlighet att driva verksamheten med bibehållen kultur och förstärkta resurser är extra spännande.” säger Magnus Eriksson, VD för Ilmeg Products AB.

Läs mer om respektive bolag www.ilmeg.se samt www.eitrium.com.

För frågor, vänligen kontakta:

John Eriksson, Investeringsansvarig för Eitrium, john@eitrium.com, 076-118 44 33

Magnus Eriksson, VD för Ilmeg Products, magnus.eriksson@ilmeg.se, 070-550 82 31

Följande bilagor finns för nedladdning:
Eitrium förvärvar Ilmeg Products AB

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?