1515
Annons

ChromoGenics AB (publ) publicerar årsredovisningen för 2021

ChromoGenics årsredovisning för 2021 finns nu tillgänglig i pdf-format på bolagets hemsida, ChromoGenics. Årsredovisningen kan även beställas hos bolaget och distribueras per post till de aktieägare som så begär.

För ytterligare information:
Fredrik Fränding, VD            
Tel: +46 (0)72 249 24 62
Lars Ericsson, CFO & Kommunikationschef
Tel: +46 (0)18 430 0430
E-mail: info@chromogenics.com
ChromoGenics

Följande bilagor finns för nedladdning:
Årsredovisning 2021

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


GLC, SKF och SCANIA levererar hållbart

Västsvenska GLC (Göteborgs Lastbilcentral) satsar vidare på att elektrifiera sin fordonsflotta. Igår levererades ytterligare lastbilar som drivs helt på el. Dessa båda lastbilar ska driftas för kunden SKF.

(Angered 19 maj 2022)

Lastbilarna kommer att trafikera de interna rutterna på SKF-området i Göteborg. Det blir många kilometer på ett år. Genom investeringen i helelektriska lastbilar visar GLC i handling att man menar allvar med sin hållbarhetsresa.

  • Vi satsar löpande på att vara proaktiva för våra kunder. Vi är glada över att vi har kunder som likt SKF vågar satsa i en tid av omställning, säger Luigi Johannesson affärsområdeschef på GLC.

SKF ligger långt fram i sitt hållbarhetsarbete.

  • Detta ligger helt i linje med vår strategi som vi kallar ”Inteligent and Clean Growth”. Det innebär i praktiken att vi ska leverera hållbara och intelligenta lösningar för våra kunder men vi skall också leva som vi lär och då handlar det om att använda ny teknik, digitalisera och elektrifiera samt minska vår klimatpåverkan inom vår egen verksamhet. Idag är vi redan klimatneutrala inom vår tillverkning här i Göteborg och framåt har vi som mål att vara klimatneutrala längs hela vår värdekedja, inklusive leverantörer och transporter. Detta är ett stort steg i rätt riktning och vi är glada över att GLC, som vi haft ett gott och nära samarbete med i drygt 25 år, är med oss i denna strävan, säger Måns Isacsson, Logistik och transportchef på SKF.

Det enda sättet att från utsidan veta att lastbilarna drivs med el är att läsa bildekoren. I övrigt ser dom ut helt som vanligt.

  • Det är fantastiskt att vi kan leverera en produkt med serieprestanda. Fordonen tillverkas på serielinan i Södertälje och många av komponenterna är samma som i våra fossildrivna lastbilar och här är ju hela drivlinan elektrisk. Fordonen har fina köregenskaper för föraren och ett lågt klimatavtryck, kommaterar Olov Petrén hållbarhetsansvarig region väst på Scania.

Kontakt: Luigi Johannesson, 0722-011888, luigi.johannesson@glc.se
AO-chef GLC

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?