1515
Annons

Åsa Eriksson Hedensiö ny ledamot i SwedSecs styrelse

Åsa Eriksson Hedensiö valdes in som ny styrelseledamot vid årsstämman i SwedSec Licensiering AB den 7 april 2022. Åsa är sedan 2020 chef för den svenska kontorsrörelsens privataffär inom Handelsbanken.

Åsa har varit verksam inom Handelsbanken sedan 1989 och har tidigare bland annat varit rörelsechef för 15 bankkontor inom Regionbank Stockholm. Hon har även haft flera andra chefspositioner inom Handelsbanken, inklusive Handelsbanken Finans och Handelsbanken Capital Markets. Åsa har en Magisterexamen i Finansiell Ekonomi från Stockholms universitet.

− SwedSec har en viktig uppgift i att ständigt höja och kvalitetssäkra kunskapsnivån och säkerställa regelefterlevnad inom finansbranschen. Det lägger grunden för att branschens kunder ska känna trygghet och förtroende. Kunden kan många gånger uppleva den personliga ekonomin som komplex och svår. Men att förstå sin ekonomiska situation och ta aktiva beslut inför framtiden är ofta avgörande för att bygga trygghet och flexibilitet. Rådgivaren har därför en viktig uppgift i att på ett enkelt och förståeligt sätt kunna ge råd utifrån kundens behov. Det ställer stora krav på rådgivarens kunskap och kompetens. I mitt arbete har dessa frågor alltid varit väldigt centrala och viktiga.  Därför känns det både roligt och spännande att få vara en del av SwedSecs arbete framåt, säger Åsa Eriksson Hedensiö. 

− Vi är mycket glada över att ha valt in Åsa Eriksson Hedensiö som ny ledamot i styrelsen för SwedSec. Åsa har under sin långa karriär inom Handelsbanken skaffat sig gedigna erfarenheter från olika delar av bank- och värdepappersmarknaden, vilka kommer att vara värdefulla för SwedSec, vars licens innehas av fler än 23 500 personer verksamma inom något av de mer än 270 SwedSec-anslutna företagen på svensk finansmarknad, kommenterar Urban Funered, styrelseordförande i SwedSec.

Inför årsstämman hade Johanna Lybeck Lilja meddelat att hon inte stod till förfogande för omval.

SwedSecs styrelse har efter ovan angiven förändring följande sammansättning:

Ordförande:
Urban Funered, vd Svensk Värdepappersmarknad (omval)

Vice ordförande:
Kerstin Hermansson, ordförande Linnéuniversitetet och styrelseledamot Swedbank (omval)

Övriga ledamöter:
Mika Burman Götz, Co-Head Retail Sweden inom SEB (omval)
Jenny Hellberg, Advokat och delägare Elmzell Advokatbyrå (omval)
Rikard Josefson, VD Avanza Bank (omval)
Gustaf Sjöberg, Professor i Finansmarknadsrätt vid Stockholms universitet (omval) 
Åsa Eriksson Hedensiö, Chef Privataffären Svensk Kontorsrörelse, Handelsbanken (nyval)

För ytterligare information kontakta:
Urban Funered, styrelseordförande SwedSec Licensiering AB, 08-56 26 07 01 eller urban@svpm.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Polygiene Biomaster ger Pylon Coatings antimikrobiellt skydd, Polygiene Verimaster bevisar att skyddet är på plats

Pylon Coatings från Australien har utvecklat, tillverkat och levererat premiumbeläggningar för industrin sedan 1950. En av de mest framgångsrika produkterna på senare år har varit Bio-Guard Coating-serien som erbjuder mer hygieniska ytor med hjälp av Polygiene Biomaster. Dessutom innehåller produktsortimentet Polygiene Verimaster som verifierar och visar att det antimikrobiella skyddet verkligen är på plats.

"Vår långvariga partner Pylon Coatings är ett bra exempel på hur vår portfölj av teknologier kan addera värde till våra kunders produkter - genom att skapa mer hygieniska ytor, där den antimikrobiella effekten också kan kontrolleras och verifieras. I tillägg till det bidrar det även till att förlänga livslängden på slutprodukten, vilket resulterar i en mer hållbar produkt", säger Ulrika Björk, VD Polygiene Group.

Pylons Bio-Guard Coatings används i en mängd olika branscher för att skapa mer hygieniska ytor och komplettera de rengöringsrutiner som redan finns. Produkterna används inom äldreomsorg, på sjukhus och vårdcentraler och kan appliceras på möbler, väggar, bänkskivor, handtag samt räcken, och rekommenderas även för ytor där det kan finnas risk för korskontaminering. Bio-Guard sortimentet har nyligen även framgångsrikt testats för effekt mot SARS-COV-2 virus.

I Bio-Guard Coatings sortiment av antimikrobiella beläggningar är Biomaster en integrerad del av beläggningen vilket ger ett permanent produktskydd. Beläggningarna innehåller också Verimasters verifieringssystem som är utformat så att man kan kontrollera att produkten verkligen har den antimikrobiella behandling som utlovas.

Pylon Coatings är en av Australiens ledande leverantör av premiumbeläggningar till snickeriindustrin och är stolta över att kunna erbjuda produkter som till 100% är tillverkade i Australien. Enligt verkställande direktören Ron Pajor, "Vi är stolta över att arbeta med Biomaster och att kunna visa branschen de senaste resultaten av de virustester som genomförts. Detta sortiment av beläggningar ger hygieniska ytor som möter dagens krav."

För mer information: https://www.pylon.com.au/bio-guard/


Presskontakt Polygiene
Ulrika Björk, CEO, ulrika.bjork@polygiene.com, +46 (0)70-921 12 75
Kristina Kruhsberg, pressansvarig, kristina.kruhsberg@polygiene.com, +46 (0)70-816 21 96


För pressbilder besök https://news.cision.com/se/?n=polygiene-ab

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/

Om Polygiene
Som världsledande inom stays fresh-lösningar, vill vi förändra sättet vi ser på produkter – från förbrukningsvaror till hållbara lösningar. Vi behandlar kläder, accessoarer, produkter för hemmet och textilier så att du kan känna dig fräsch, tvätta mindre och låta plagg och produkter leva längre. Mer än 300 globala premiumvarumärken har valt att använda Polygienes varumärke på sina produkter. Med det helägda dotterbolaget Addmaster Holdings Limited, har vi nu möjlighet att erbjuda lösningar för både mjuka och hårda ytor. Polygiene är listat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. För mer information: www.polygiene.com.

Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser, telefon: 08-463 83 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Polygiene Pylon Coatings PR SWE 220520

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?