1515
Annons

FOREX satsar helhjärtat på resebranschen – inte längre bank


Efter knappt 19 år som bank, lämnar FOREX bankbranschen och satsar återigen på sitt ursprung i resebranschen. Finansinspektionen har idag beviljat FOREX ett nytt tillstånd som betalningsinstitut, det sista formella steget i avvecklingen av bankverksamheten som inleddes i slutet av 2020.


Resan börjar på FOREX, som träffar miljontals resenärer varje år i ett stort, nordiskt butiksnät och med en växande e-handel. Nu utökas kunderbjudandet till att omfatta fler produkter och tjänster som gör privat- och affärsresandet enklare, tryggare och roligare.

– Resenärer kommer få ännu större nytta av FOREX före, under och efter sin resa. Att inte längre vara bank ger oss möjlighet att erbjuda fler resenyttiga produkter och tjänster, både i butik, på hemsidan och i mobilen, säger styrelseordförande Beth Friberg.

Tillgängligheten ökar också med fler etableringar på Nordens största flygplatser. FOREX, som sedan länge finns på Stockholm Arlanda med både butiker och uttagsautomater, vann nyligen en upphandling på Helsingfors flygplats Vantaa med 9 butiker och 8 uttagsautomater. Kort därefter skrevs avtal med Copenhagen Airports A/S, CPH, för två butiker på Kastrup varav den första öppnar redan den 01juli 2022.

– Att beställa valuta på vår hemsida och i mobilen har blivit enklare som en del av en ökad digital tillgänglighet. Arbetet med det nya FOREX har redan startat. Det är en spännande utveckling att vi helhjärtat närmar oss resandet igen, säger vd Bo Lagergren som återgår till FOREX styrelse efter sommaren och en ny vd tar vid.

För mer information, vv kontakta:
Beth Friberg, styrelseordförande, beth@forex.se, +46 70 589 20 02
Bo Lagergren, vd, bo.lagergren@forex.se, +46 70 512 21 50

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande FOREX 06APR2022 SW
Press release FOREX 06APR2022 EN


Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Polygiene Biomaster ger Pylon Coatings antimikrobiellt skydd, Polygiene Verimaster bevisar att skyddet är på plats

Pylon Coatings från Australien har utvecklat, tillverkat och levererat premiumbeläggningar för industrin sedan 1950. En av de mest framgångsrika produkterna på senare år har varit Bio-Guard Coating-serien som erbjuder mer hygieniska ytor med hjälp av Polygiene Biomaster. Dessutom innehåller produktsortimentet Polygiene Verimaster som verifierar och visar att det antimikrobiella skyddet verkligen är på plats.

"Vår långvariga partner Pylon Coatings är ett bra exempel på hur vår portfölj av teknologier kan addera värde till våra kunders produkter - genom att skapa mer hygieniska ytor, där den antimikrobiella effekten också kan kontrolleras och verifieras. I tillägg till det bidrar det även till att förlänga livslängden på slutprodukten, vilket resulterar i en mer hållbar produkt", säger Ulrika Björk, VD Polygiene Group.

Pylons Bio-Guard Coatings används i en mängd olika branscher för att skapa mer hygieniska ytor och komplettera de rengöringsrutiner som redan finns. Produkterna används inom äldreomsorg, på sjukhus och vårdcentraler och kan appliceras på möbler, väggar, bänkskivor, handtag samt räcken, och rekommenderas även för ytor där det kan finnas risk för korskontaminering. Bio-Guard sortimentet har nyligen även framgångsrikt testats för effekt mot SARS-COV-2 virus.

I Bio-Guard Coatings sortiment av antimikrobiella beläggningar är Biomaster en integrerad del av beläggningen vilket ger ett permanent produktskydd. Beläggningarna innehåller också Verimasters verifieringssystem som är utformat så att man kan kontrollera att produkten verkligen har den antimikrobiella behandling som utlovas.

Pylon Coatings är en av Australiens ledande leverantör av premiumbeläggningar till snickeriindustrin och är stolta över att kunna erbjuda produkter som till 100% är tillverkade i Australien. Enligt verkställande direktören Ron Pajor, "Vi är stolta över att arbeta med Biomaster och att kunna visa branschen de senaste resultaten av de virustester som genomförts. Detta sortiment av beläggningar ger hygieniska ytor som möter dagens krav."

För mer information: https://www.pylon.com.au/bio-guard/


Presskontakt Polygiene
Ulrika Björk, CEO, ulrika.bjork@polygiene.com, +46 (0)70-921 12 75
Kristina Kruhsberg, pressansvarig, kristina.kruhsberg@polygiene.com, +46 (0)70-816 21 96


För pressbilder besök https://news.cision.com/se/?n=polygiene-ab

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/

Om Polygiene
Som världsledande inom stays fresh-lösningar, vill vi förändra sättet vi ser på produkter – från förbrukningsvaror till hållbara lösningar. Vi behandlar kläder, accessoarer, produkter för hemmet och textilier så att du kan känna dig fräsch, tvätta mindre och låta plagg och produkter leva längre. Mer än 300 globala premiumvarumärken har valt att använda Polygienes varumärke på sina produkter. Med det helägda dotterbolaget Addmaster Holdings Limited, har vi nu möjlighet att erbjuda lösningar för både mjuka och hårda ytor. Polygiene är listat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. För mer information: www.polygiene.com.

Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser, telefon: 08-463 83 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Polygiene Pylon Coatings PR SWE 220520

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?