1515
Annons

Nordic LEVEL Group fortsätter tillväxtresan och fullbordar förvärvet av SES med etablering i Stockholm och Västerås

Nordic LEVEL Group AB (”LEVEL” eller ”Koncernen”) fullbordar förvärvet av säkerhetsbolaget Svensk Evenemangssäkerhet AB (SES) inklusive dotterbolaget Svensk Evenemangssäkerhet Stewards AB. SES är en ledande leverantör av säkerhets- och evenemangstjänster i Västerås och Stockholm och kompletterar LEVEL´s förmågor och stärker verksamheten geografiskt. Förvärvet, med tillträdesdatum 4 april 2022, ger LEVEL utökade möjligheter att nå både befintliga och nya kunder med sitt helhetserbjudande.

Nordic LEVEL Group AB har idag tecknat avtal om förvärv av SES i enlighet med det LOI som kommunicerades i december 2021. SES, med primärt fokus på evenemangssäkerhet och säkerhet i publika miljöer, erbjuder bland annat ordningsvakter och trygghetsvärdar till större idrottsevenemang i Stockholm och Västerås. Ett aktieöverlåtelseavtal avseende 100 procent av aktierna i SES har tecknats med tillträdesdatum 4 april 2022. Köpeskillingen omfattar 4 MSEK i kontanta medel vid tillträdet samt två tilläggsköpeskillingar om vardera 3 MSEK att utbetalas under 2022 villkorat att SES kvartalsomsättning uppnår motsvarande 6 MSEK med en kvartalsmässig rörelsevinst om 0,6 MSEK. LEVEL finansierar förvärvet med egna medel.

SES verksamhet omsatte under 2019 (senaste normalår) proforma 51 MSEK med ett rörelseresultat om ca 2 MSEK. Bolaget påverkades, precis som de flesta inom evenemangsbranschen, negativt av de pandemirestriktioner som gällde under 2020 och 2021. Efter restriktionslättnader har verksamheten snabbt återhämtat sig avseende både omsättning och lönsamhet. 2021 redovisar en omsättning om 17,8 MSEK med ett positivt rörelseresultat. SES blir en del av LEVEL´s division Operations, med tydliga synergieffekter i hela koncernen. Den införlivade verksamheten kommer hanteras administrativt inom LEVEL´s befintliga lednings- och administrationsstruktur.

”DD-arbetet har givit oss god insikt i SES verksamhet och ett flertal snabbt genomförbara utvecklingsmöjligheter såväl operativt som strategiskt har identifierats. Vi ser nu fram emot att välkomna våra nya medarbetare och kunder för att tillsammans fortsätta vår gemensamma resa”, säger Josef Darbo, Divisionschef Operations. 

LEVEL´s koncernchef, Thomas Lundin, tillägger ”Förvärvet av SES är ytterligare ett steg i vår ambitiösa förvärvsstrategi för att bli Nordens främsta leverantör av heltäckande verksamhetskritiska trygghets- och säkerhetslösningar. Genom förvärvet ökar vi vår lokala närvaro, får fler kompetenta medarbetare och goda kundkontakter i Västerås – en av Sveriges viktigaste tillväxtregioner. I Stockholm innebär förvärvet att vi ytterligare stärker vårt redan starka erbjudande.” 

”Vi är entusiastiska över den tillväxtresa vi har framför oss och är övertygade att Nordic LEVEL Group är rätt partner för att ta bolaget vidare in i framtiden”, säger Åke Andersson och Lars Erbom, kommunikationsansvarig respektive styrelseordförande SES.

Denna information är sådan information som Nordic LEVEL Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 1 april 2022 kl. 15:10 CEST. 

För ytterligare information:

Thomas Lundin, VD och Koncernchef Nordic LEVEL Group 

thomas.lundin@nordiclevelgroup.com 

Tel 08 620 82 00
 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande PDF

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från PeopleProvideAnnons

PeopleProvide: Affärsdriven och hållbar HR

Idag finns en stor medvetenhet om klimatpåverkan. Vilket gör att många företag ställer om för att jobba långsiktigt hållbart. Det handlar både om miljöhänsyn och om människorna inom organisationen. Väldigt bra, tycker HR- specialisterna PeopleProvide som menar att det går utmärkt att arbeta hållbart utan att tappa fokus på vinst. 

– Strategin för hållbar och affärsdriven HR är naturligtvis olika för alla bolag. För oss innebär det kompetensutveckling och mångfald. Kompetensutveckling är direkt affärsdrivande och mångfaldsperspektivet är ett sätt att arbeta hållbart. I den statistik som vi samlar och med vår HR kompetens, hjälper vi våra kunder att bli mer affärsdrivna och hållbara, säger Anna Möller, grundare och CEO för kompetensbolaget, PeopleProvide.

Hon påtalar vikten av att inkludera HR-strategierna i verksamhetsmålen och redan där knyta an till hållbarheten.

– Det handlar om beteendeförändringar och är inget man googlar sig fram till. För att lyckas behöver man HR-kompetensen. Förr hade en VD en CFO eller marknadschef som sin högra hand. Nu har moderna framåtlutade bolag HR-chefen som sin bästa vän.

Leva som man lär 

PeopleProvide, som har haft hållbarhet i sin mission redan sedan 2015, lever som de lär genom de tre P:na, people, planet, profit. Där den interna kompetensutvecklingen har ett stort fokus. – Sedan starten har vi haft direkta kompetensplaner för alla medarbetare och för oss som bolag. För att möta våra kunders behov och idag har vi en dedikerad anställd just för Learning & Development.

Hållbara rekryteringar

Andra viktiga faktorer som skapar hållbar och affärdriven HR är utvecklande, hållbara rekryteringar. Rätt kompetens är avgörande för att bolag ska kunna växa.

– Vårt förslag är att arbeta mer med potential genom att koppla kompetensutveckling direkt till företagens verksamhetsmål. Att se möjligheter i befintliga medarbetare och utveckla dem tillsammans med bolaget. Även att tillföra bolaget kunskap genom externa rekryteringar. Där menar vi att man behöver arbeta affärsdrivet kopplat till hållbarhet och fokusera på potential, mångfald och utvecklingsmöjligheter.

– I våra rekryteringar lägger vi in ett extra CV till kunden som valmöjlighet, med rätt kompetens men som till exempel inte har arbetat på den svenska arbetsmarknaden tidigare. Vi vill gärna vara de som öppnar dörren och får företag att hitta ett bredare perspektiv, avslutar Anna Möller.

Fakta:  

PeopleProvide är ett kompetensbolag inom HR. Vi providar rätt person till rätt position –oavsett om det handlar om konsult- eller rekryteringslösningar. Vårt bidrag till planeten är ett ”bi-projekt”. Bin skapar förutsättningar för vårt samhälle liksom HR skapar förutsättningar för din organisation. 

Följ oss på Instagram för våra bi-storys 

Mer information om oss och våra tjänster finns på: 

www.peopleprovide.se/   

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med PeopleProvide och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?