Hoppa till innehållet

Annons

Vi spelar mer mobilspel än någonsin

Pressrelease

Under pandemin har mobilspelandet ökat stort. Det visar undersökningar av den globala spelmarknaden. Och mycket tyder på att spelandet kommer att hålla i sig, även om nu pandemin har lättat sitt grepp. Sajter som spelbloggen.se visar även hur intresset växer för både mobil- och datorspel.

Nyligen släppte grafikmotorföretaget Unity sin rapport Unity Gaming Report 2022. Rapporten är en inventering av den globala spelmarknaden och den visar ett enormt uppsving för mobilspel under det senaste året. Allt fler jobb som spelutvecklare dyker upp och lönerna har också gått upp rejält under det senaste året.

”The pandemin spike is here to stay. The number of people playing has peaked and stabilized.

18 months after the peak of the pandemic, gaming is still up more than 50%. Casual games are leading the way. Hypercasual games have a cap on market size. To hold on to a larger audience over the long term, games need deeper gameplay.” källa: Unity Gaming Report 2022

Enkla spel ökar mest

Ökningen i mobilspel gäller alla genrer, bland annat simulering och äventyrsspel. Allra populärast är det som kallas hyper causal-spel. Det handlar om enkla spel som oftast är gratis att ladda ner. Användargränssnittet är minimalistiskt med 2D-design och det är enkelt att komma igång. Man kan ofta spela hur länge som helst, och dessa spel kan vara svåra att sluta spela eftersom de snabbt triggar belöningssystemet.

Ett populärt mobilspel just nu är Worlde, som är både enkelt och klurigt på samma gång. Det fungerar som Mastermind, men istället för att lista ut en färgkombination är det en ord på fem bokstäver du ska ta reda på. Och du har bara sex försök på dig. Varje dag släpper Wordle ett nytt ord och anstormningen till deras webbplats är enorm. Det finns även flera svenska versioner, som Ordel och Ordlig. 

spelbloggen.se

10 populära spel på Apple Arcade

På Spelbloggen.se listar man de tio populäraste spelen på Apple Arcade, Apples egna prenumerationstjänst på spel. Bland dessa spel hamnar vissa enkla spel som klassikern Tetris men framflör allt mer komplexa spel, som apokalypsspelet Dandara, svenskutvecklade Sayonara Wild Hearts, Nickelodeon Tennis och roadtrip-äventyret Hitchhiker.

På första plats hamnar spelet Oceanhorn 2, ett RPG-spel (role playing games). Det är utvecklat av den finska studion Cornfox & Bros och finns bara tillgängligt på Apple Arcade.

”Oceanhorn-serien har aldrig gjort någon hemlighet av att man vill vara Zelda, men behöver inte heller be om ursäkt eftersom spelen är så bra. Oceanhorn 2 är ett klassiskt RPG-äventyr där du utforskar världen, slåss mot fiender och löser pussel, och det gör ett strålande jobb med att vara en Zeldaersättare för dig som saknar Nintendokonsol.” Läs mer om Apple Arcade

Många mår bra av att spela spel

Var tredje svensk tycker att mobil-, dator- eller sällskapsspel har haft en god inverkan på deras välbefinnande under pandemin. Det en SIFO-undersökning, beställd av spelhobbyförbundet Sverok. För många har spelen varit en tröst under tider av isolering eller ensamhet. Läs mer: Sverok: Hela Sverige Spelare 

Men det finns också de som lider av spelproblem, ofta när det kommer till spel om pengar. Den gruppen har tyvärr ökat under pandemin. Lider du av spelproblem finns det hjälp att få.

Läs gärna mer om populära datorspel och recensioner på spelbloggen.se

Spelbloggen.se

email: hej@spelbloggen.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innehåll från LexusAnnons

Startskottet för ett elektriskt modellprogram

Lexus nya elbil, RZ 450e, är en viktig del i omställningen till att bli ett helt elektrifierat bilmärke.

Den japanska biljättens senaste modell är den första att byggas på en ny dedikerad elbilsplattform – och blir startskottet för Lexus resa mot att erbjuda ett helt elektriskt modellprogram år 2030.

Extern länk: Läs mer om nya elbilen Lexus RZ 

Lexus RZ 450e är inte bara en elbil – det är en vision för framtiden, en bil som visar vägen mot en ny era på Lexus. Den markerar en epok av förändring för den japanska biljätten, en modell som bryter ny mark i övergången till elektrifiering.

När Lexus siktar på att erbjuda ett komplett sortiment av batterielektriska fordon (BEV) i alla kategorier år 2030, tar RZ rollen som banbrytaren.

I nästan två decennier har Lexus legat i framkant av elektrifieringen inom premiumbilssegmentet. Märkets sofistikerade och tillförlitliga fordon, kända för sin kvalitet, har alltid varit mer än bara en motor och ett batteri. Med RZ är drivkraften allt – den reagerar omedelbart på förarens rörelser och skapar en unik koppling mellan bil och förare.

RZ är byggd på den helt nya BEV-plattformen (e-TNGA) med ett integrerat litiumjonbatteri i chassit, Lexus intelligenta fyrhjulsdriftsystem DIRECT4, och den nya e-axeln. Dessa innovationer skapar fördelar inom allt från vridmoment och väghållning till chassits prestation.

Under parollen Lexus Electrified kan Lexus erbjuda olika elektrifierade drivlinor baserat på kundens unika behov. Det betyder att allt från självladdande elhybrid- och laddhybriddrivlinor till rena batterielektriska modeller finns att upptäcka i Lexus modellprogram.

Komfort är A och O

Designmässigt sticker Lexus RZ ut med sina sportiga linjer och sin förarfokuserade kupédesign. Körupplevelsen blir lika spännande som den är intuitiv, med en lägre tyngdpunkt och ett responsivt fyrhjulsdriftsystem som erbjuder en smidighet som är svår att överträffa.

Inredningen bjuder på en kupé kallad Tazuna, som förenar innovativ design med en fantastisk upplevelse bakom ratten. Inredningen i vegansk mocka och belysningssystemet ”IN-EI” bidrar till en futuristisk miljö, allt skapat av Lexus hantverksmästare, även kallade  Takumi. Varje detalj i inredningen andas kvalitet och komfort.

Vision om en unik elbil

Säkerhetstekniken matchar den höga komforten. Proaktiv körassistans, ett avancerat krockskyddssystem och Driver Monitor är bara några av de funktioner som ingår i företagets avancerade säkerhetssystem – Lexus Safety System +.

Den revolutionerande e-axeln och fyrhjulsdriftsystemet DIRECT4 gör att Lexus RZ 450e ger en oöverträffad körupplevelse.

”RZ har utvecklats med syftet att skapa en unik elbil som känns säker att åka i, behaglig att befinna sig i och är spännande att köra”, säger Takashi Watanabe, chefsingenjör på Lexus.

Extern länk: Läs mer om nya elbilen Lexus RZ 

Mer från Lexus

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Lexus och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera