1515
Annons

Djurhälsobolaget Emollivet tar in kapital och förstärker teamet

GÖTEBORG, den 15:e mars 2022 – Emollivet, djurhälsobolaget som utvecklar användarvänliga hudvårdsprodukter för djur, genomför finansieringsrunda och rekryterar nyckelpersoner. Nyemissionen, som är en företrädesemission till befintliga ägare, uppgår till 5 miljoner kronor.

Den 3:e mars lanserade Emollivet sin första produkt: Emollivet COMBI - en antiseptisk mjukgörande spray för hästar med mugg, rasp och skorv. Nu meddelar bolaget att de har säkrat kapital i en finansieringsrunda om 5 miljoner kronor med befintliga ägare. Pengarna ska användas till lanseringen och marknadsföring av COMBI samt till att accelerera utvecklingen av fler produkter till djurägare vars djur lider av hudproblem.

Lipidor AB (publ) (Nasdaq First North Growth Market: LIPI) har beslutat att teckna sin andel av emissionsvolymen, en investering på 2.92 MSEK. ”Emollivet utvecklas på ett väldigt positivt sätt och vi ser stora möjligheter i det produktsegment som Emollivet verkar. Marknaden för djurvårdprodukter är i stark tillväxt och med den produktutvecklingsstrategi som Emollivet har identifierat har vi en spännande tid framför oss.”, säger Fredrik Sjövall Styrelseordförande i Lipidor och Emollivet.

Emollivet har parallellt med detta utökat teamet med två nyckelpersoner: Produktansvarig, Alexandra Kettil samt E-handelsansvarig, Martin Björkman. Alexandra Kettil arbetar med kundinteraktion för att identifiera nästkommande produkter, regulatoriskt arbete och förberedelser för att släppa ut nya produkter på marknaden. Martin Björkman arbetar med att etablera och ansvara för e-handelsinfrastruktur, kundrelationer och uppbyggnaden av Emollivets synlighet i digitala kanaler. Både Martin och Alexandra har mångårig erfarenhet från startups och snabbväxande bolag. Rekryteringarna utgör ett starkt tillskott för att genomföra Bolagets strategi.

”Vi tar nu steget mot marknaden och kommer i nära relation med kunder utveckla fler produkter för att underlätta djurägarnas vardag. Jag är mycket glad över den positiva respons vår approach med kundnärhet och användarvänlighet i fokus får på marknaden. Det, samt det stärkta förtroende vi fått från ägare i nyemissionen, gör att jag ser med stor tillförsikt på de kommersiella steg vi nu tar.”, säger VD Stina Linge stolt.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Ola Holmlund, VD
Telefon: 072 507 03 69
E-post: ola.holmlund@lipidor.se

Stina Linge, CEO, Emollivet AB
Telephone: 070 22 47 544
Email: stina@emollivet.se

Certified Adviser

Erik Penser Bank AB
Telefon: 08 463 80 00
E-post: certifiedadviser@penser.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
220315 Emollivet tar in kapital och förstärker team SV

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innehåll från Transfer GroupAnnons

Experten: Säkerhet allt viktigare för företag

Skjutningar och sprängdåd är vanligt förekommande i Sverige, visar statistik från bland andra Brottsförebyggande rådet och Polismyndigheten. 

Det har fått många verksamheter att se över sin säkerhet.

– Många av de som i dag efterfrågar våra tjänster har ingen egen hotbild mot sig – de har bara fel grannar, säger säkerhetsexperten Magnus Ahde från Altum Security AB.   

 

Läs mer om hur sectech tar säkerhetslösningar till nästa nivå

En studie från Brottsförebyggande rådet, Brå, konstaterar att Sverige är det värst drabbade landet i Europa när det gäller dödligt skjutvåld. I studien har svenska dödsskjutningar jämförts med 22 andra europeiska länder under perioden 2000 till 2019.

Även sprängdåd har varit vanligt förekommande under de senare åren, visar statistik från polismyndigheten. 2021 anmäldes 79 stycken i Sverige.

Ökad efterfrågan på säkerhet

En konsekvens har blivit att efterfrågan på fysisk säkerhet har ökat. Det berättar Magnus Ahde, som har arbetat över 20 år i säkerhetsbranschen och i dag är säljare på Altum Security AB.

– Eftersom det är svårt att rikta bomber mot en speciell mottagare riskerar alla inom en viss area att bli drabbade vid en explosion. Man behöver alltså inte ha en hotbild mot sig för att drabbas. Och det betyder att allt fler inser att de behöver skydda sig mot den typen av händelser, säger han.

Snyggt – och farligt

Från att tidigare framför allt haft ambassader och myndigheter som kunder så märker Magnus Ahde och hans kollegor, som är experter inom säkerhetskonsultation och skalskyddslösningar, att även andra typer av verksamheter efterfrågar deras tjänster.  

– Exempelvis kan en sådan sak som att ha en glasfasad på sitt huvudkontor idag utgöra en stor säkerhetsrisk. Det är snyggt – men väldigt farligt om det skulle ske en explosion.

Kombinationslösningar

Altum Security är en del av säkerhetskoncernen Transfer Group AB som förutom skalskyddslösningar erbjuder allt inom fysisk säkerhet; från bevakning och säkerhetskontroller till larm, och mjukvarulösningar som förenklar och effektiviserar helhetserbjudandet. 

– Vår styrka är att våra bolag täcker olika delar av fysisk säkerhet och att vi därför kan erbjuda olika typer av kombinationslösningar, förklarar Transfer Groups vd Pernilla Jennesäter.

– Vi gjorde exempelvis nyligen en kombinationslösning på en ambassad tillsammans med vårt systerbolag Sensec AB för att skydda både byggnaden och inpassering. Sensec stod för röntgen och metalldetektion, och Altum för beskjutnings- och explosionsskydd, berättar Magnus Ahde. 

Unika inom högsäkerhet

Magnus Ahde menar att det finns få andra bolag i branschen som jobbar så heltäckande med skalskyddlösningar som Altum Security. 

– Många fokuserar på en specifik produkt eller lösning, medan vi kan leverera en mängd olika produkter inom högsäkerhet, allt från skottsäkra fönster och dörrar till panic rooms. På så sätt sticker vi ut, säger han. 

 Läs mer om hur sectech tar säkerhetslösningar till nästa nivå 

 

 

 

Mer från Transfer Group

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Transfer Group och ej en artikel av Dagens industri

Aberdeen European Residential Opportunities Fund Q2 Report

Please find attached the Q2 report for the Aberdeen European Residential Opportunities Fund.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Aberdeen European Opp fund_Q2 2022_Bond version

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera