1515
Annons

Franska Tech företaget CertiDeal som säljer rekonditionerade begagnade mobiltelefoner

I Svergie tar in 150 miljoner kronor från Meridiam GIGF-fonden, Inter Invest Capital, MAIF Avenir och BNP Paribas Développement.

Det prisbelönta franska tech företaget CertiDeal, som erbjuder begagnade, fabriksåterställda och uppdaterade mobiltelefoner har fått 150 miljoner kronor (15 milj euro) i kapital.

CertiDeal grundades 2015 av Laure Cohen och Yoann Valense som båda, efter egna erfarenheter, upplevde att marknaden för begagnade mobiltelefoner kunde förbättras.

Därmed föddes CertiDeal och idag säljer företaget högkvalitativa begagnade mobiltelelefoner, alltid med 2 års garanti.

 

Pontus Markgren, Country manager för CertiDeal Sverige säger: "Det som imponerat på oss under pandemin är hur mycket e-handeln vuxit. Omsättningen av tekniska produkter har ökat så att det knakar.

Folk förstår mer och mer hur allting påverkar klimatet, och därför är de mer öppna för att köpa begagnade produkter, vilket är en perfekt match med CertiDeals erbjudande".

 

Men miljö kan väl inte vara den enda anledningen till detta?
"Faktum är att varje gång en iphone produceras så orsakar det ungefär 80 kg koldioxidutsläpp per telefon.

Det motsvarar samma utsläpp som av att köra 600 km i en bil. Många människor världen över har börjat förstå detta, och därför köper de renoverade tekniska produkter.

Men ett miljöansvar räcker inte för att säkerställa företagets framgång. Därför har CertiDeal också investerat mycket i säkerhet, betalningsmetoder, distribution till kund och en väl fungerande kundservice".

 

Meridiam Green Impact Growth Fund (GIGF) är Meridiams investmentbolag. som syftar till att finansiera tillväxten av innovativa europeiska små och medelstora företag som har en positiv inverkan till den ekologiska omställningen.

Eric Rey, chef för Meridiam GIGF, säger: "Vi är särskilt glada över att göra CertiDeal till den första investeringen i vår nya Meridiam Green Impact Growth Fund (GIGF). Denna transaktion är representativ för det globala uppdraget att skapa en positiv och ansvarsfull inverkan genom investeringar. Vi har åtagit oss att följa och stödja CertiDeal:s utveckling och tillväxt.
CertiDeal, fokuserar på innovativa lösningar med låga koldioxidutsläpp lösningar och detta passade oss perfekt".

CertiDeal har sedan starten 2015 utmärkt sig för sin unika modell som bygger på kvalitet och
pålitlighet på deras plattform. Företaget har valt att avancera i värdekedjan genom att köpa direkt från mobiloperatörer. Denna inköpsstrategi säkerställer att företaget endast köper högkvalitativa smartphones som inte har stulits. CertiDeal kontrollerar allt från inköp till leverans.

Målet med investeringen är att nå en årsomsättning på 100 miljoner Euro år 2023.

CertiDeal ser fram emot den svenska marknaden.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innehåll från AccountorAnnons

Planering minskar fastighetsägares administration

Fastigheter med många bolag i koncern har ofta kapacitetsutmaningar på våren. Kompetenskraven för att hantera ränteavdragsbegränsningar eller skatteoptimera fastigheterna är höga. Har du haft det tufft i vår, börja planera hösten redan nu.

Anna Rosengren, Senior advisor på Accountor där hon hjälper många fastighetsbolag med ekonomiarbetet, har följande tips för din planering.

– Se över kompetensbehovet för administrationen under året. Utöver det vanliga ekonomiarbetet, planeras förvärv, omstruktureringar eller fusioner? Kartlägg företagets tillgängliga resurser och kompetens. Komplettera dina resurser med experthjälp vid tillfälligt svårare transaktioner. Se över dina ekonomiska flöden. Automatisera de ekonomiska flödena. Säkerställ att företaget gör rätt gällande hanteringen av moms och ränteavdragsbegränsningar, skatteoptimeringen av fastigheterna eller Inkomstskattprocessen. Här kan fastighetsbolaget och koncernen spara mycket pengar, så är du osäker kan det vara kostnadseffektivt att ta hjälp. 

Rätt kompetens för alla tillfällen är en utmaning för många

– Att ha en egen momsspecialist, en skattespecialist och en koncernspecialist går oftast inte att motivera för ett fastighetsbolag. Men vi har det på Accountor. Jag och mina kollegor gör endast detta för olika fastighetsbolag, vi är därmed spetsigare i vår kunskap än personer som är allmänkunniga inom ekonomi. Det är vårt jobb att alltid vara uppdaterade på alla nya regler inom t ex momsområdet och se till att våra kunder använder reglerna på det för dem mest förmånliga sättet, säger Anna. 

Accountor försöker ständigt förändra processerna till det bättre och ligger i framkant gällande automatisering av flöden. De ser till så man arbetar effektivt med sin ekonomi. 

– Många företag tycker att de har en effektiv process och är ganska digitala. Men jag har sett att vi ofta kan göra stor skillnad genom att göra ytterligare effektiviseringar. Många fastighetsbolag är dessutom för små för att ha både de effektivaste processerna och de bästa systemen. När vi samarbetar kan de följa med på våra system och utarbetade processer och får på så sätt en liknande position som större fastighetsbolag. Vi har specialistkompetens och ger gärna råd och stöd till våra kunder i komplexa frågor. Vi är t ex bra som stöd vid förvärv och försäljningsprocesser. Till de fastighetsbolag som haft det svårt att hinna med årshanteringen på våren vill jag avsluta med att säga: Oavsett om det är för ett specifikt tillfälle, eller en större del av arbetet, lämna bort dessa arbetsuppgifter till experter, så kan du ägna er åt annat. 

Läs Accountors information till fastighetsägare här. 

Om Accountor:
Accountor är en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. I Sverige stöttar 300 anställda på 8 orter företag med tjänster som innebär trygghet, avlastning, rådgivning, långsiktighet och tillfälle att utvecklas. Accountor har specialistkompetens inom fastighetsekonomi och hjälper företag till en mer effektiv ekonomi och effektivare processer.

Läs mer om Accountors tjänster här. 

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Nordic LEVEL Group förstärker ledningsgruppen med erfaren branschprofil - Per Geijer ansluter till Team LEVEL

LEVEL tar ytterligare ett steg i att utveckla sitt kvalificerade rådgivningsteam. Som ett viktigt led i den strategiska utvecklingen av Team LEVEL Advisory tillträder Per Geijer som divisionschef den 1 oktober.

”Jag är stolt över att vi i Per Geijer har lyckats rekrytera en av säkerhetsbranschens mest erfarna och kvalificerade profiler. Med Per accelererar vi den pågående utvecklingen av rådgivnings-verksamheten tillsammans med medarbetarna i team LEVEL Advisory. Efterfrågan på rådgivningstjänster är stor och vi är rätt positionerade för att fortsätta ökningen av vår redan stora marknadsandel inom rådgivningsområdet framöver. Per blir nu en självklar del av ledningen i Nordic LEVEL Group. Med sin gedigna erfarenhet tillför han även mycket för vårt gemensamma erbjudande där vi kombinerar integrerade, moderna och digitala säkerhetslösningar till marknaden”, säger Thomas Lundin

Per Geijer har de senaste 11 åren haft rollen som Säkerhetschef vid Svensk Handel med ansvar för säkerhetsenhetens arbete kring rådgivning, medlemsstöd och politiskt påverkansarbete. Innan dess drev Per ett konsultbolag med fokus inom säkerhet och arbetsmiljö.

"Det känns oerhört spännande att få bli en del av Team LEVEL! Jag har sett och erfarit vad LEVEL’s medarbetare kan leverera och ser fram emot det vi ska göra tillsammans. Efter många år av arbete med angrepp mot företagare är det klart för mig att behovet av trygghet och säkerhet aldrig har varit större. LEVEL har en mycket viktig roll att spela här och jag är väldigt glad över att få bidra i det arbetet framöver", säger Per Geijer.
 

För ytterligare information:

Thomas Lundin,
VD och Koncernchef Nordic LEVEL Group

Tel 08 620 82 00
thomas.lundin@nordiclevelgroup.com 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande PDF

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera