1515
Annons

Orimlig Hyra hjälper hyresgäster att få tillbaka ockerhyra – har vunnit 95 procent av alla ärenden och tar in nya investerare

Bolaget Orimlig Hyra, som hjälper hyresgäster att få tillbaka ockerhyra, har haft stor framgång med affärsmodellen och satsar nu på att utöka verksamheten. Sedan bolaget startade har man vunnit i 261 av 285 fall som gällande överhyra. Via en kostnadsfri tjänst och direkta utbetalningar får alla andrahandshyresgäster tillgång till direkt rättvisa och expertkompetens.

 

Bolagets affärsidé är att ta över andrahandshyresgästernas ärende, betala dem en ersättning direkt och därefter driva fallet till Hyresnämnden, vilket kan ta upp till två år. Det har dock visat sig att många förstahandshyresgäster hellre förlikar när de kontaktas av Orimlig Hyra.

 

-          Eftersom vi har specialiserat oss på andrahandsmarknaden, så kan vi både hjälpa våra användare att få mer betalt än de skulle fått om de själva drev frågan och även själva tjäna pengar. De som förlorar är de personer som på olagligt sätt tagit ut för hög hyra. Det är moraliskt fel och dessutom olagligt att hyresgäster som ej äger sina lägenheter tjänar pengar på sina förstahandskontrakt, säger Alban Dautaj.

 

Problemen på bostadsmarknaden med lågt utbud av lägenheter och hög efterfrågan på bostäder har skapat goda möjligheter för hyresgäster att tjäna stora pengar på att hyra ut sina lägenheter. Idag betalar nio av tio andrahandshyresgäster för mycket i hyra. Enligt en studie från 2016 betalade man i genomsnitt i hela riket 50 procent för mycket och i Stockholm betalade man 72 procent för mycket.

-          De som framförallt drabbas av den dåligt fungerande hyresmarknaden är resurssvaga grupper, som unga, nyanlända och andra individer som försöker etablera sig i samhället, säger Alban Dautaj. De känner sig tvingade att betala högre hyra än vad lagen medger.

 

De senaste åren har Orimlig Hyra stått för över hälften av alla ärenden gällande återbetalning av överhyror. Enligt en granskning från Hem & Hyra har antalet avgjorda ärenden om överhyra i Stockholm tredubblats från 2015 till 2020, från 79 till 234 ärenden per år, vilket är en ökning med över 200 procent. År 2020-2021 drev Orimlig Hyra 76 fall och nådde förlikning i ytterligare 64 fall. Statistik visar att de som anlitar Orimlig Hyra i genomsnitt får ut 20 procent mer i ersättning än om de väljer att ta striden på egen hand. Bolaget har hittills hjälpt närmare 2000 personer med deras ockerhyra.

 

-          Våra framgångar har gjort att vi nu skalar upp verksamheten för att kunna hjälpa fler. Vi har fått in nya institutionella och professionella investerare, vilket krävs då detta är en kapitaltung verksamhet med stora förskottsbetalningar. Vi har dessutom flyttat till ett större kontor i Gamla stan så vi får plats med nya medarbetare, säger Alban Dautaj.

 

Alban Dautaj
VD, Orimlig Hyra AB
alban.dautaj@orimlighyra.se
0704 209 227


Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från SEBAnnons

Fem steg för ökad ekonomisk jämställdhet

Sverige är i ett internationellt perspektiv långt framme när det gäller ekonomisk jämställdhet. Trots det äger kvinnor fortfarande generellt bara hälften så mycket som män, tjänar mindre och får lägre pension. Här tipsar SEB:s experter om fem steg för ökad ekonomisk jämställdhet som gynnar hela samhället.

Läs mer om SEB:s initiativ för ökad ekonomisk jämställdhet 

Ekonomisk jämställdhet är ett av regeringens jämställdhetspolitiska delmål och innebär att män och kvinnor ska ha samma möjligheter och villkor i fråga om betalt arbete som ger ekonomisk självständighet livet ut. Det omfattar även företagande, att kvinnor ska ha samma möjligheter som män att starta och driva företag som kan växa och generera en inkomst. 

– Vi är övertygade om att när män och kvinnor får samma möjlighet att äga, spara, investera och driva företag blir världen inte bara mer rättvis, den blir också mer framgångsrik och hållbar, säger SEB:s privatekonom Américo Fernández.

Utöver att kvinnor i dag generellt äger bara hälften så mycket som män, tjänar mindre och får lägre pension, har de svårare att få tillgång till finansiering när de startar företag, och det är mindre sannolikt att en kvinna blir tilltänkt som vd eller styrelseledamot än en man.

Några exempel:

 Enligt tankesmedjan Ownershift äger kvinnor i dag bara 32 procent av de privatägda aktierna, sett till värde. Kvinnor utgör endast 27 procent av de primära makthavarna bland alla bolag i Sverige. 

Kvinnor äger endast 15 procent av markarealen i Sverige, att jämföra med 39 procent för män. 

Kvinnor har också i genomsnitt 10 procent lägre lön än män, visar statistik från Medlingsinstitutet.

Även om utvecklingen går i rätt riktning, går det långsamt. Enligt beräkningar från SEB:s privatekonomer kommer det med de senaste årens utvecklingstakt att ta hundra år innan vi uppnår jämställda pensioner. 

Men hur gör man rent praktiskt för att öka den ekonomiska jämställdheten? Här är fem steg som kan göra stor skillnad.

Se över deltid

Eftersom deltidsarbete är vanligast inom kvinnodominerade sektorer, är det oftast kvinnor som missgynnas när det gäller pensionen. Med SEB:s deltidssnurra kan man se hur deltid påverkar pensionen och räkna ut hur mycket man behöver spara för att kompensera för deltid.

Öka ägandet

Ägande ger frihet. Genom medvetna val och nya tankesätt kan vi skapa ett mer ekonomiskt jämställt samhälle där fler kvinnor känner friheten i att äga och att kunna köpa bostad, börja investera eller starta företag.

Bygg upp ett sparkapital

Att ha tillgång till ett sparkapital ger autonomi och trygghet genom livet och en möjlighet att lämna dåliga förhållanden – allt från kärleksförhållanden till relationer med arbetsgivare. 

– Sparande och investeringar är därmed viktigt ur ett jämställdhetsperspektiv, säger Emma Heikensten, senior hållbarhetsspecialist på SEB Investment Management.

Investera i fonder för jämställdhet

I dag finns ett växande antal fonder som investerar i bolag över hela världen som arbetar med jämställdhetsfrågor och som har attraktiv värdering på marknaden. Ett exempel är den nya 

SEB Global Equal Opportunity Fund. Fonden fokuserar på bolag i framkant när det gäller jämställdhetsarbete och inkludering.

Starta eget

Bara en tredjedel av Sveriges företagare är kvinnor. SEB vill främja kvinnligt entreprenörskap genom exempelvis rådgivning.

– Här finns en stor, outnyttjad potential för många spännande företag att växa fram. Om fler kvinnor startar eget gynnar det både svensk ekonomi och jämställdhet, samtidigt som fler nya och hållbara idéer kan bli verklighet, säger Belgin Alalinli, ansvarig för entreprenörer och startups, SEB.

Läs mer om SEB:s initiativ för ökad ekonomisk jämställdhet 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Värdet på dina fondandelar kan både stiga och falla och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Mer information, till exempel faktablad, informationsbroschyr och prospekt finns på seb.se.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SEB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?