1515
Annons

Novedo förvärvar ProvideU

Företagsgruppen Novedo har förvärvat ProvideU AB. Det är Novedos fjortonde förvärv sedan starten 2021, det andra förvärvet 2022 och ännu ett steg mot börsintroduktionen som är planerad att ske under det första halvåret 2023. Med förvärvet har Novedo en proformerad omsättning om 1,2 mdr, EBITDA 144Mkr och 770 anställda.

ProvideU är ett Västerås-baserat företag som Fredrik Forngren startade 2008 tillsammans med Mikael Rehnberg.  ProvideU levererar ritningsbundna komponenter och kompletta system (PCBA och box-build). Företaget har verksamhet i Sverige samt Estland, omsätter ca 100 miljoner kronor med en EBITDA om 15,3 miljoner kronor.

”ProvideU är ett fint industriellt företag som kommer passa väl in i Novedo och fortsätta drivas vidare med Fredrik Forngren som VD.”, säger Per-Johan Dahlgren, VD för Novedo.

ProvideU jobbar med fyra huvudsegment på komponentsidan: kablage, membrantangentbord, elektronikkomponenter samt mekanik- och plastdetaljer. Tillverkning av komponenterna sker till stor del via produktionspartners i Asien. Företaget erbjuder även elektroniktillverkning och sammansättning av kompletta system, vilket sker i fabriken i Estland. Att både kunna ta fram komponenter och slutmontera hela produkter gör ProvideU unikt.

”Vi har byggt bolaget med ett starkt team. När vi i nu tillsammans skalar upp företaget passar Novedo oss helt rätt. Att vara kvar som delägare i Novedo och dessutom få vara med om en börsintroduktion är förstås extra lockande. Vi får vara med på två resor parallellt”, säger Fredrik Forngren, VD för ProvideU.

”ProvideU är Novedos andra förvärv 2022. En bra start på året”, avslutar Per-Johan Dahlgren.

Per-Johan Dahlgren, VD

070-59 706 44

per-johan.dahlgren@novedo.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
PRM - Novedo förvärvar ProvideU_SVE

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från South PoleAnnons

Klimatkompensation är inte att köpa sig fri från sitt klimatansvar

Klimatkompensation är en del i utvecklingen mot hållbara lösningar för framtiden. Med hjälp av finansieringen som klimatkompensering innebär kan nya klimatprojekt utvecklas för att minska klimatpåverkan. Jens Olejak, VD för South Pole Sweden och Head Climate Solutions Nordics, menar på vikten av att inte se klimatkompensation som en pappersprodukt utan som vad det är – ett medel för att finansiera projekt för att minska eller binda koldioxid.

– Det finns en felaktig uppfattning om att klimatkompensation betyder att man köper sig fri från sitt klimatansvar. Men det kunde inte vara längre från sanningen, säger Jens. Rätterna som köps vid klimatkompensation möjliggör utvecklingen av klimatprojekt för att öka omställningen mot ett koldioxidsnålt samhälle.

För att nå NettoNoll som företag är det viktigt att ha med klimatkompensation som en del av sin klimatstrategi. Oavsett vilken verksamhet man verkar inom kommer företagens utsläppsreduktioner inte vara tillräckliga för att nå NettoNoll i linje med SBT och Parisavtalet. 

– Våra kunder har väldigt ambitiösa målsättningar kopplade till sin klimatstrategi. För att nå sina mål behöver de även klimatkompensera. Oavsett verksamhet kommer ett visst utsläpp att ske, även om man är duktig på att minska dessa. Men målsättningen är såklart att behovet av klimatkompensering ska minska över tid.

Tack vare klimatkompensering kan utvecklingsländer vara med på resan mot ett koldioxidsnålt samhälle och bidra till klimatomställningen. South Pole har utvecklat över 800 projekt sedan starten 2006, där projekt kopplade till bindning av koldioxid via naturbaserade lösningar, men även tekniska innovationer, just nu har stort fokus. Det är även viktigt att undvika framtida utsläpp genom exempelvis projekt för förnybar energi, i vilket South Pole har spelat en stor roll de senaste 15 åren.

Som den enda aktiva projektutvecklaren i Norden har South Pole möjlighet att ta ett helhetsgrepp åt sina kunder i deras klimatstrategiarbete. Med kompetens inom både strategiskt stöd och utveckling av hållbara projekt som gör skillnad för klimatet och projektets närområde ger South Pole tydliga resultat för sina kunder.

– Vi ser att efterfrågan på våra tjänster ständigt ökar, för att möta marknadens behov utökar vi nu därför organisationen med nya kompetenser. Klimat och hållbarhet är en av de viktigaste frågorna vi har framför oss, och vi har betydligt mindre tid på oss än vi räknat med för att göra de klimatförbättringar som krävs för att nå målen i Parisavtalet. Det är dags att agera!

South Poles uppdrag
South Pole effektiviserar och driver på omställningen till ett klimatsmart samhälle. Med ett globalt team, med över 800 sociala entreprenörer, utvecklas innovativa skräddarsydda lösningar för att möta organisationers och samhällsstrukturens behov. South Pole är experter inom den snabbt föränderliga klimatpolitiken och dess regelverk. 

Till South Pole Swedens erbjudande

Mer från South Pole

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med South Pole och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?