1515
Annons

Novedo förvärvar Elinzity

Företagsgruppen Novedo har förvärvat Elinzity AB. Det är Novedos trettonde förvärv sedan starten 2021 och ännu ett steg mot den planerade börsintroduktionen första halvåret 2023.

Elinzity är ett Göteborgs-baserat företag i elinstallationsbranschen grundat av Ola Fogelmark och Björn Lundberg 2005, omsätter idag ca 95 miljoner kronor och har god lönsamhet.

”Vi hade expanderat snabbt med företaget och börjat få både många och stora projekt. Då kände vi att det kunde vara en extra styrka och trygghet att vara en del av något större. Att ha Novedo med oss ger större möjligheter att utvecklas vidare”, säger Ola Fogelmark grundare av Elinzity.

Elinzity är verksamt inom service, renovering, kontorsanpassning och större entreprenader med tillhörande projektering och arbetsledning. Företaget drivs och präglas av en stark laganda som grundarna fört med sig från fotbollen, där de har en gemensam bakgrund.

”Ett skäl att välja Novedo är att vi kan fortsätta att jobba på det sätt vi tror på, och vi har fått ett stort förtroende för personerna inom Novedo. Att även få bli delägare i Novedo och få vara med om en börsnotering är dessutom kittlande. Det hade jag inte kunnat tänka mig”, fortsätter Ola Fogelmark.

Elinzity är Novedos första förvärv 2022, det trettonde sedan 2021 och det tredje förvärvet inom elinstallationsbranschen.

”Jag är glad över förvärvet av Elinzity. De har en fin kultur och laganda med grundarna Ola Fogelmark och Björn Lundberg som även fortsättningsvis kommer driva bolaget”, avslutar Per-Johan Dahlgren, VD för Novedo.

Per-Johan Dahlgren, VD

070-59 706 44

per-johan.dahlgren@novedo.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
PRM - Novedo förvärvar Elinzity - SVE

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


”Äntligen höjs räntorna, det är bra för spararna”

Många ekonomer och investerare fasar för inflationsspöket som nu har visat sig på allvar. Men inte Garantums chefekonom Christer Tallbom.

– En högre inflation och höjda räntor är ett sundhetstecken. Det innebär att marknaden kan gå tillbaka till ett normalläge som vi inte haft sedan finanskrisen 2008.

Redan innan kriget i Ukraina fanns en stark oro på finansmarknaderna för stigande inflation, och farhågor om höjda räntor. Nu har den utvecklingen snabbats på och räntorna stiger tidigare och mer. Fast är det dåligt?

Nuvarande inflationsbrasa kommer att dämpas
– Om världen hade besparats kriget skulle sannolikt inflationsbrasan nu ha börjat falna. Trots stigande priser på energi och andra varor bedömer vi ändå att den här utvecklingen är övergående, säger Christer Tallbom.

Han menar att den huvudsakliga orsaken till det ökade inflationstrycket är att produktionen inte har klarat av att möta efterfrågan i den extremt snabba ekonomiska återhämtningen.

– Men successivt kommer de att hamna i fas och nuvarande inflationsbrasa dämpas.

Högre ränta är sunt
Att räntorna nu börjat stiga är inte något negativt, utan tvärtom ett sundhetstecken.

– Det är naturligt och rimligt utifrån den starka globala tillväxten. Inflationen stiger nu men kommer så småningom att plana ut och då stabiliseras på en högre nivå än vi har vant oss vid allt sedan finanskrisen. En successiv normalisering också av räntor blir därför en naturlig följd, menar Christer Tallbom och påminner om att dagens rekordlåga räntenivåer är helt unika.

– Perioden efter Lehman Brothers-kraschen har varit udda i ett historiskt perspektiv, där en lägre tillväxt lett till att deflation varit ett större orosmoment för världens centralbanker än inflation.

Därför ska du glädjas över höjd ränta
– Även om en snabbt förändrad ränteinramning skapar oro bland såväl investerare som högt belånade hushåll är det nödvändiga åtgärder av centralbankerna. Annars finns risk för en inflationsspiral med ännu större räntehöjningar längre fram och lågkonjunktur, säger Christer Tallbom.

Genom att nu mota Olle i grind skapas god grund för en uthållig, stark ekonomisk utveckling med ökad sysselsättning, högre inkomster för hushållen och bibehållna bra vinstutsikter för företagen.

– Förutsättningarna är de bästa på länge för att världsekonomin äntligen fullt ut ska kunna repa sig från den förra stora ekonomiska krisen – finanskrisen, avslutar Christer Tallbom.

Pressmaterial:
Ladda ner pressbilder här.

För mer information kontakta:
Patrick Bejerskog, Mediakontakt Garantum, patrick.bejerskog@garantum.se
Christer Tallbom, Chefekonom Garantum, christer.tallbom@garantum.se 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressrelease 2022-05-10 Högre räntor

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?