1515
Annons

Raksystems Group utser Örjan Kjellström till landschef för Raksystems Sverige

Raksystems Group, Nordens ledande aktör av välmående fastigheter, har utsett Örjan Kjellström till landschef för Raksystems Sverige AB. Örjan, som är grundare och vd för Raksystems Projektledarhuset, tillträder sin befattning som vd från och med den 17 januari 2022. Landschefen rapporterar direkt till koncernchefen, Marko Mamivaara.

”Vi har tillsammans en fantastisk möjlighet som företagsgrupp att växa ännu starkare. I Raksystems Sverige har vi sex väletablerade och välrenommerade bolag. Tillsammans har vi en bred kompetens och stor kontaktyta mot marknaden vilket ger möjlighet att utveckla all vår verksamhet”, förklarar Örjan Kjellström.

”Personligen känner jag en inspirerande utmaning av att få en ledande roll i detta arbete, att tillsammans med alla våra fantastiska medarbetare fortsätta mot ett starkare och enat Raksystems Sverige, avslutar Örjan.

Raksystems Groups mission är att hjälpa fastighetsägare, och andra aktörer i bygg- och fastighetsbranschen, att hålla byggnader i gott och välmående skick för att på så vis främja brukarnas, ägarnas och miljöns välbefinnande. Vi arbetar aktivt med hållbarhet i alla våra tjänster för att minska miljöpåverkan från byggnader och vi uppmuntrar våra kunder till att göra bättre val.

För mer information kontakta:

Örjan Kjellström, VD, Raksystems Sverige, +46 8 588 919 10, orjan.kjellstrom@raksystems.se

Marko Malmivaara, Group CEO, Raksystems Group,+358 40 046 4934, marko.malmivaara@raksystems.fi

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Aros Bostad och ALM Equity bildar Storstockholms ledande bostadsutvecklare

Aros Bostadsutveckling AB (”Aros Bostad”) och ALM Equity har tecknat en avsiktsförklaring för att skapa en av Storstockholms största bostadsutvecklare genom att Aros Bostad förvärvar en projektportfölj om 1 600 byggrätter från ALM Equity. Affären avses att finansieras genom en apportemission, vilket medför att ALM Equity blir ny storägare i Aros Bostad.

Den aktuella projektportföljen från ALM Equity kompletterar Aros Bostads byggrättsportfölj både avseende geografi och produkt. Affären, som omfattar drygt 30 projektmöjligheter, skulle tillföra ett flertal nya kommuner inom Aros Bostads definierade hemmamarknad. Byggrätterna, vilka är fördelade på både framtida utvecklingsprojekt och bostadsrättsprojekt i närtid, utgörs till hälften av byggrätter för småhus vilket överensstämmer med produktstrategin i den nya affärsplanen.

En due diligence har inletts och beräknas pågå under det andra kvartalet 2022, varefter bindande avtal tecknas. Tillträde beräknas kunna ske under inledningen av det tredje kvartalet 2022. Vid ett genomförande av affären kommer betalning ske genom apportemission, vilket innebär att Aros Bostad får ALM Equity som ny storägare.

Magnus Andersson, VD Aros Bostad:
”Genom tillskottet av ALM Equitys projektportfölj tar vi ytterligare ett stort kliv framåt i våra expansionsplaner och blir en av Storstockholms största aktörer. Vår starka balansräkning ger oss möjlighet till ytterligare tillväxt och portföljen från ALM Equity kompletterar vår befintliga portfölj mycket väl avseende både produkt, tid och geografi. I och med att vi har en stor hyresrättsportfölj ute till försäljning så har vi skapat ett utrymme för ytterligare projektstarter. ALM Equity är en väldigt kunnig och erfaren aktör på den svenska bostadsmarknaden och skulle utgöra ett värdefullt tillskott som ny storägare i bolaget.”

Joakim Alm, VD ALM Equity:
“I Aros Bostad har vi hittat en perfekt match för vår byggrättsportfölj. Genom att omvandla värdet av byggrätterna till ägarandelar i ett noterat bolag synliggör vi på ett tydligare sätt de underliggande värden som finns i ALM Equity. För ALM Equity är det viktigt att fortsätta skapa värden och vi såg att vi kunde göra det genom Aros Bostad. Vi ser stor potential i verksamheten och kommer att vara en engagerad och aktiv ägare.”

Catella har agerat rådgivare i affären.

Bolagets Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market är Erik Penser Bank. Finansiell information återfinns på www.arosbostad.se/investerare


Denna information är sådan som Aros Bostadsutveckling AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2022-05-16 08:00 CET.

Mer information

För ytterligare information, vänligen besök www.arosbostad.se eller kontakta:


Magnus Andersson, VD, e-post: magnus.andersson@arosbostad.se, telefon: +46 8 400 230 50
Ken Wendelin, CFO/Vice VD, e-post: ken.wendelin@arosbostad.se, telefon: +46 73 518 02 70
Anna Åkerlund, Kommunikations- /IR-chef, e-post: anna.akerlund@arosbostad.se, telefon: +46 70 778 28 97
Certified Adviser, e-post: certifiedadviser@penser.se, telefon: +46 8 463 83 00
 Följande bilagor finns för nedladdning:
Aros Bostad och ALM Equity bildar Storstockholms ledande bostadsutvecklare

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?