Hoppa till innehållet

Annons

ChromoGenics förstärker ledningsgruppen

Pressrelease

ChromoGenics omorganiserar och förstärker ledningsgruppen för att accelerera transformationen mot ett lönsamt industribolag. 

Två nya rekryteringar har gjorts till prioriterade roller i bolaget och dessa kommer att ingå i ledningsgruppen:

Linus Wetterlind börjar på ChromoGencis den 1 februari och går in som Head of Sales. Han kommer därmed leda bolagets försäljningsorganisation. Linus kommer närmast från en roll som Sales Manager hos den världsledande glasproducenten Guardian Industries. Han har tio års erfarenhet av nationell och internationell projektförsäljning inom byggmaterial och är utbildad inom ekonomi och business management.

–  Marknaden för dynamiska glas är under kraftig tillväxt. ChromoGenics produkt och möjlighet att leverera folie utan själva glaset, skapar en attraktiv och unik produktmix som ligger helt i linje med marknadens ökade krav på miljö, estetik och hyresgästers välbefinnande, säger Linus Wetterlind.

Victor Hägglund börjar på ChromoGenics den 1 februari och blir Head of Supply Chain and Delivery. I denna roll kommer han att stärka bolagets affärsprocesser och säkerställa och optimera bolagets in- och utleveranser. Victor har flerårig erfarenhet av uppskalning och kvalitetssäkring av försörjningskedjor. Han kommer närmast från en roll som Manager Purchasing and Production på ScandiDos, ett MedTech-bolag listat på Nasdaq First North. Victor har en civilingenjörsexamen inom teknisk fysik med materialvetenskap från Uppsala universitet. 

– Jag är väldigt glad att vi har lyckats knyta till oss Linus Wetterlind och Victor Hägglund. Deras driv och värdefulla kompetens kommer bli ett viktigt bidrag i utvecklingen mot ett lönsamt och internationellt industribolag, säger Fredrik Fränding, VD ChromoGencis.

Ledningsgruppen förstärks också med Fredrik Rostvall, som är chef för sputterverksamheten på ChromoGenics. Förändringarna gäller från den 1 februari och ledningsgruppen består då av följande personer:

  • Fredrik Fränding, VD
  • Linus Wetterlind, Head of Sales
  • Victor Hägglund, Head of Supply Chain and Delivery
  • Fredrik Rostvall, Manager Sputter Production
  • Johan Pettersson, Manager EC Foil & Glass Production
  • Lars Ericsson, CFO, Head of Investor Relations
  • Greger Gregard, CTO

Kontakt:

Fredrik Fränding, VD
Tel: +46(0)72 249 24 62
Lars Ericsson, CFO & Kommunikationschef
Tel: +46 (0)18 430 0430
E-mail: info@chromogenics.com
ChromoGenics
Denna information utgör sådan information som ChromoGenics AB (publ) är skyldigt att lämna ut i enlighet med EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades av ovan nämnda kontaktpersoner för offentliggörande den 19 januari 2022, kl. 15:15 CET.

Följande bilagor finns för nedladdning:
220119 ChromoGenics gör förändringar i ledningsgruppen

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera