1515
Annons

STENOCARE announces positive outcome of feasibility study

STENOCARE A/S
NASDAQ FIRST NORTH GROWTH MARKET, DENMARK

TICKER:  STENO

STENOCARE A/S (“STENOCARE”) and Solural Pharma (“Solural”) hereby announce that they have reached milestone 1 in the research and development of a new medical cannabis oil formulation, that has the potential to improve the uptake of cannabinoids to be consistent in patients. The milestone is reached in a feasibility study and shows that the Solural Pharma’s Lymphatic Targeting Technology is compatible with full spectrum medical cannabis materials.

In December 2019, STENOCARE and Solural announced their partnership to jointly develop and test new medical cannabis products that address important challenges with medical cannabis products, such as:

  • Optimizing dosage delivery to patients: When patients are ingesting (eating or swallowing) medical cannabis, their uptake and metabolism will reduce the cannabinoid dose that is absorbed by the body. This mean that a highly variable and very little part the cannabinoids are actively delivered inside the patient for a therapeutic effect. Up to 85% is “lost”, which translates into a very low bioavailability for some patients.
  • Eliminating food effect during dosage delivery: Prescribing the right dosage volume for patients at a given point in time is depending upon whether the drug is taken before or after intake of food. The body’s absorption will be different in these two scenarios. By eliminating the food effect, the patients can take the dose at any time of the day, with or without food, and still obtain the same consistency and effectiveness of the medicinal cannabis.

Conclusion for step 1: The important objective was to test and verify that the Lymphatic Targeting Technology is compatible with medical cannabis material. Solural has in their Lab tested their technology with different carrier oils and full spectrum cannabis flower batches from the STENOCARE facility. The conclusion is that the technology is fully compatible with medical cannabis. This indicate that there is a very high likelihood to address the mentioned challenges, and STENOCARE could leverage this in future products that are exclusive and patented for STENOCARE all over the world.

Ready for step 2 study: The next step in the development process is to analyze and validate the effect of the new oil formulation to confirm the beneficial effects in vivo (i.e in living organisms). An external research company will be used to complete a pharmacokinetic study that should measure bioavailability in Fed and Fasted state. The study will be designed to compare the special formulation with a commercially available medical cannabis oil product. This will enable a benchmark for the potential and effectiveness of the new product formulation. The timeline for completing step 2 is during Q3 2022.

Longer-term perspectives: STENOCARE has a pharma mindset to cultivation and production of medical cannabis products. An important element is to develop unique product formulations for patients’ treatment, that optimize the effectiveness of the drug. Provided that Step 2 is also concluded with success, STENOCARE can begin building the application package for new products in Q4 2022. This includes real time stability studies with an external research company, lab analyses of multiple batches and pharmaceutical documentation of each individual compound in the product. Once the application package is complete, then the application is ready for the review and approval process with the medicines agency. The process is projected to take 18-36 months to complete from the time the approval package is ready.

Thomas Skovlund Schnegelsberg, CEO of STENOCARE is commenting:

“It is encouraging that we have now completed the step 1 feasibility study with positive results. This is an indicator that we are on a path to address some of the most important industry challenges for medical cannabis. Ahead awaits further investments in a pharmacokinetic study and analysis that we hope will validate our new oil formulation. Even though this type of product development is a longer-term investment, we are optimistic that this will become a valuable premium product that will increase efficacy for patients. STENOCARE has worldwide exclusivity to leverage the Solural Lymphatic Targeting Technology for cannabis, and therefore this work is an important part of our STENOCARE 2.0 strategy, which is about pursuing the highest standards, with inspiration from best practice in the established pharma industry.”

For additional information regarding STENOCARE, please contact:

Thomas Skovlund Schnegelsberg, CEO          Phone: +45 31770060            E-mail: presse@stenocare.com
 

STENOCARE’s Certified Adviser is Keswick Global AG, Phone: +43 1 740 408045, E-mail: info@keswickglobal.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
2022-01-14 STENOCARE and Solural Pharma reach product development milestone

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från PageroAnnons

E-banking – för enklare företagsbetalningar

Bengt Nilsson, VD för Pagero
Bengt Nilsson, VD för Pagero

Pagero är ett globalt SaaS-bolag som hjälper företag i hela världen att digitalisera och effektivisera sina köp- och säljprocesser. Inför lanseringen av den nya nordiska betalplattformen P27 är Pageros E-banking-tjänst ett enkelt sätt att integrera befintliga system med den nya betalplattformen.  

Pageros verksamhet kan aningen förenklat beskrivas som att de kopplar ihop köpande och säljande företag för digital och automatiserad kommunikation av affärsdokument. Som till exempel ordrar, fakturor och betalfiler. I dag har bolaget över 80 000 kunder – allt från små kaféer i Göteborg till globala Fortune 500-bolag.

– Vi hjälper tusentals företag hantera betalningar för över 80 miljarder kronor och är väletablerade på den nordiska marknaden, säger Bengt Nilsson, VD för Pagero. 

P27 – den nya betalplattformen i Norden 

2018 gick ett antal nordiska banker samman för att skapa ett system med namnet P27. Ett system som ska hantera betalningar inom Norden när bland annat Bankgirot fasas ut. Målet med P27 är att realtidsbetalningar och transaktioner i olika valutor ska bli enklare, snabbare och billigare. 

Det innebär att företag som idag skickar betalfiler från sitt ekonomisystem till banken och bankgirot behöver byta filformat – ISO20022. Där kan Pagero E-banking hjälpa företag att koppla ihop befintliga ekonomi- och affärssystem med sina banker och för att enkelt hantera betalningar i ett och samma gränssnitt. 

– Vår E-banking-tjänst gör det möjligt för ekonomichefer, controllers och andra att hantera betalningar och återrapportering direkt i sitt ekonomisystem, utan att behöva logga in i internetbanken. Tjänsten har stöd för de kommande P27-kraven vilket gör att våra kunder inte kommer märka av övergången. Med Pagero E-banking kan våra kunder också hantera betalningar för flera bolag, banker och valutor i samma gränssnitt vilket underlättar betalningsprocessen, säger Bengt Nilsson och fortsätter: 

– Men det finns fler fördelar, eftersom Pagero Network hanterar allt ifrån ordrar till transportmeddelanden, fakturor och betalfiler kan vi ge kunden en komplett vy över bolagets köp- och säljtransaktioner. Och på så sätt öka kontroll och möjligheten att planera sitt kassaflöde, säger Bengt Nilsson. 

Integrerat system som ger en bra översikt

E-banking ger alltså både kontroll och överblick samt är anpassat för att uppfylla lokala eller regionala krav som exempelvis SEPA, P27 och konvertering till och från ISO20022. 

– Vår E-banking-tjänst är idag väletablerad på den nordiska marknaden. Vi investerar just nu i utveckling för att på sikt lansera produkten i fler marknader runt om i världen. Vi arbetar också med att utöka funktionaliteter i tjänsten – framförallt kopplat till hur vi kan hjälpa kunder att använda data för att ta snabbare och bättre finansiella beslut, säger Bengt Nilsson. 

Om Pagero:

Pageros Smart Business Network kopplar ihop köpare och säljare för automatiserad och säker kommunikation av affärsdokument enligt lokala regler. Pageros öppna nätverk och appar, effektiviserar köp- och säljprocesser samt ger korrekt, tillförlitliga data. Erbjudandet är globalt och oberoende av företagsstorlek, bransch och affärssystem. 

Läs mer om Pagero här 

 

Mer från Pagero

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Pagero och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?