1515
Annons

Anders Selvehed ny VD på SRI: ”Vi rustar för fortsatt stark tillväxt och ökad efterfrågan inom säkerhetsskydd”

Säkerhetskonsultbolaget SRI har sedan starten 2016 sett en stark årlig tillväxt och 2021 blev ett rekordår på flera plan. Under de senaste åren har efterfrågan på bland annat bakgrundskontroller, konsultstöd och utbildning inom säkerhetsskydd med fokus på området personalsäkerhet ökat kraftigt. SRI gör nu en strategisk förflyttning och utser Anders Selvehed till ny VD.

Förändringen förväntas bidra till fortsatt stark tillväxt samt skapa optimala förutsättningar för SRI att fortsätta utveckla sitt erbjudande inom just personalsäkerhet.

Anders Selvehed (t.v. i bild) är idag operativt verksam delägare i SRI. Anders har mångårig erfarenhet av att bygga bolag och skapa tillväxt inom bland annat rekryterings- och HR-techbranschen.

”De senaste åren har vi fått förtroende att hjälpa många namnkunniga svenska bolag och har i och med detta sett en mycket positiv tillväxt. Nu rustar vi för fortsatt stark tillväxt och för att möta en ökad efterfrågan från marknaden inom säkerhetsskydd och personalsäkerhet. Pierre är en av Sveriges främsta experter inom just personalsäkerhet. Genom den här strategiska förändringen får Pierre ännu större möjligheter att bygga vidare på vårt erbjudande inom dessa viktiga och dagsaktuella områden, säger Anders Selvehed, ny VD på SRI.”

Pierre Gudmundson (t.h. i bild) grundade SRI 2016 och utvecklade då företagets unika metodik för analys och bearbetning av underlag till bakgrundskontroller. Pierre arbetar idag både strategiskt och operativt med personalsäkerhetsfrågor, där han besitter en särskilt djup expertis och bland annat är en uppskattad utbildare och föreläsare.

”Nu i januari trädde ett antal skärpningar kopplade till säkerhetsskyddslagen i kraft, något som ställer ännu högre krav på många svenska arbetsgivare. Det ökade behovet från marknaden i kombination med våra egna ambitiösa tillväxtmål gör att den här förändringen känns helt rätt och även helt rätt i tiden. Anders har en imponerande bakgrund av att bygga bolag med högpresterande team och fantastisk företagskultur. Vi har redan kommit långt i det arbetet och nu är vi redo att ta nästa kliv,” säger Pierre Gudmundson, Partner och tidigare VD på SRI.

Anders Selvehed tillträdde rollen som VD i januari 2022.

För mer information:

Anders Selvehed, VD, SRI
Tel: 073-505 14 97
E-post: anders@sri.se

Pierre Gudmundson, grundare och Partner, SRI
Tel: 070-912 00 50
E-post: pierre@sri.se

Om SRI (Scandinavian Recruitment Intelligence)
Sedan 2016 har vi på SRI, Scandinavian Recruitment Intelligence, hjälpt arbetsgivare att rekrytera tryggt, säkert och effektivt med hjälp av konsulttjänster inom säkerhetsskydd och personalsäkerhet, säkerhetsutbildning, säkerhetsprövningsintervjuer, bakgrundskontroller,och digital referenstagning grundade i många års erfarenhet från säkerhet, säkerhetsskydd och HR-tech.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Knowit vinner ramavtal för Ineras strategiska utveckling

Knowit har fått förtroendet att som strategisk partner delta i vidareutveckling av Ineras applikationstjänster. Ramavtalet omfattar större delen av Ineras tjänster inklusive viktiga nationella tjänster som 1177.

Knowit är en av åtta strategiska partners som fått förtroendet i det nya ramavtalet. Knowit har ett långt samarbete och erfarenhet av att utveckla digitala lösningar för Inera. Knowit har bland annat tillsammans med Inera utvecklat den webbplattform som 1177.se bygger på. Webbplatsen riktar sig till alla invånare i Sverige och ställer därför höga krav på tillgänglighet och användbarhet.

  • Vi är stolta över att ha fått fortsatt förtroende inom ramen för den nya upphandlingen. Genom tilldelningen av Ineras ramavtal för utveckling och förvaltning av applikationer vill vi även framåt bidra i arbetet för Vision e-hälsa 2025, säger Mikael Parik som är kundansvarig på Knowit.

Knowit har utöver tilldelningen i upphandlingen av det nya ramavtalet vunnit ett avrop som innebär utveckling av ett nytt innovativt rådgivningsstöd för vårdpersonal i 1177-tjänsten. Sedan tidigare finns också ett längre samarbete där fd Cybercom (sedan 2021 en del av Knowit) stöttat Inera med säkerhetslösningar.

  • Att vara partner till Inera, och tillsammans med övriga utvalda samarbetspartners få vara med och bidra till utvecklingen av viktiga samhällsfunktioner är ett konkret sätt att bidra till vår vision om att skapa ett hållbart och mänskligt samhälle, säger Christina Johansson, Kommunikationschef på Knowit.

Knowit kommer löpande att aktivt erbjuda digitala tjänster i de avrop som Inera genomför inom ramen för det ramavtal som nu trätt i kraft och ser stora möjligheter att kunna bidra till framtidens innovativa applikationslösningar.

För mer information, kontakta

Sebastian Vidovic, Affärskontoret Knowit, +46 730 746 837eller sebastian.vidovic@knowit.se

Christina Johansson, Kommunikationschef Knowit AB, +46 70 5421734 eller christina.johansson@knowit.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
PM_Inera_220520

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?