1515
Annons

JS Security lanserar Security-as-a-Service samt sitt decentraliserade P2P-nätverk

JS Security Technologies Group AB (”JS Security’’ eller ‘’Bolaget”) lanserar idag Security-as-a-Service (Bolagets egenutvecklade plattform för fillagring) samt ett decentraliserade P2P-nätverk (‘’lagringsnätverk’’). Plattformen och nätverket har ingått i R1 d.v.s Bolagets utvecklingsplan för 2021. 

JS Security bjuder nu in till att testa produkten kostnadsfritt under en 60 dagarsperiod från registrering för recensions-inhämtning och kundbearbetning. Se bifogade länkar till plattformen Security-as-a-Service samt YouTube-video med JS Securitys CTO Pierre Grönberg för registrering och systemgenomgång av Security-as-a-Service.

Länk till plattformen: https://account.jssecurity.tech/signup/saas

Länk till systemgenomgång: https://www.youtube.com/watch?v=t6v5Z46QZTI

Efter en period av bounty- och penetrationstestning av Bolagets plattform och nätverk, utfört av det amerikanska cybersäkerhetsföretaget HackerOne, kan Bolaget nu lansera sin produkt Security-as-a-Service med tillhörande lagringsnätverk. JS Security bjuder nu in till att testa produkten kostnadsfritt under en 60 dagarsperiod från registrering för recensions inhämtning och kundbearbetning.

Security-as-a-Service möjliggör för användaren att på ett säkert och integritetsskyddat sätt, lagra filer av olika format och storlekar, på ett decentraliserat och distribuerat lagringsnätverk beståendes av geografiskt separerade lagringsnoder. Bolagets lagringsstruktur baseras i och med detta, inte på en ‘’single point of failure’’-struktur, där all data lagras på ett och samma ställe, utan istället fördelat på flertalet oberoende platser.

‘’Security-as-a-Service syftar till att erbjuda en produkt som balanserar på en fin linje mellan säkerhet och bekvämlighet. För närvarande är det inte tillräckligt bra att enbart fokusera på säkerhet när det kommer till decentraliserad fillagring. Det gäller att hitta en balans där även bekvämligheten är av största vikt. Med Security-as-a-Service, samt vår vidareutveckling framledes, bryter vi gamla traditionella vanor med att lagra data på osäkra platser, i osäkra system, på osäkra sätt. I och med lanseringen, så kan vi nu bearbeta försäljning på ett helt annat sätt.’’, säger Christopher Ramstedt, Operativ chef och Investor Relations-ansvarig

Security-as-a-Service

Security-as-a-Service är en plattform som baseras på Bolagets egenutvecklade decentraliserade P2P-nätverk. Plattformen möjliggör för användaren att snabbt, säkert och integritetsskyddat, lagra filer samt data i en decentraliserad lagringsmiljö. 

Security-as-a-Service använder sig av avancerad kryptering, filuppdelning, filfördelning samt verifiering. Bolaget har eftersträvat hög grad av användarvänlighet i kombination med säkerhet samt integritet. Plattformen nås för närvarande via webbläsaren, men kommer under kommande utvecklingsperiod även att utvecklas till en desktop-applikation.

Decentraliserat P2P-nätverk

Bolagets decentraliserade P2P-nätverk, som är den underliggande lagringen i Security-as-a-Service, bygger på oberoende node-operatörer som allokerar ett minimum om 10 GB (gigabytes) lagringsutrymme till lagringsnätverket. JS Security har utvecklat en mjukvara som är kompatibel med Windows, Linux och Mac. Mjukvaran gör det möjligt för node-operatörerna att själva välja mängden data som skall allokeras till nätverket. 

När nod-operatören valt mängden lagringsutrymme som skall allokeras till nätverket, formaterar mjukvaran den del av hårddisken som ligger mellan operativsystemet och bios:et. Noden signalerar sedan att den är redo att ta emot data.

P2P-nätverket har per idag, 62 st noder och en potentiell lagringskapacitet uppgående till cirka 100 TB (terrabytes). Bolaget ser stora möjlighet att snabbt skala upp lagringsnätverket i och med den höga användningsgrad som Bolagets IOS-applikation har. Totala antalet användare av IOS-applikationen uppgår idag till 916 st. Om dessa omvandlas till node-operatörer så har JS Securitys P2P-nätverk potentialen att erbjuda en total lagringskapacitet om 1 474 TB, vilket motsvarar 1,4 PB (pettabytes).

En film som beskriver mjukvaran för node-operatörer förväntas att publiceras under nästa vecka (vecka 3, 2022).

Länk till Node Explorer: https://explorer.jssecurity.tech/

Länk för att bli en node-operatör: https://account.jssecurity.tech/signup/node

‘’Jag känner mig otroligt stolt över att det nu är dags för lanseringen av Security-as-a-Service samt vårt decentraliserade P2P-nätverk. Bortsett från fördelar som säkerhet, integritet och snabbhet, så har vi byggt ett lagringsnätverk där vi kan ha upp till 100% marginal på lagringen. Detta ger oss stora möjligheter i vår prissättning och skapar möjlighet att erbjuda en produkt för alla som vill lagra information på ett säkert sätt, såväl privatpersoner som företag.’’, säger Pontus Wilgodt, tf VD

Viktig information

Vid användning av JS Securitys produkter samt tjänster, godkänner användare automatiskt Bolagets ‘’Terms of Use’’, ‘’Privacy Policy’’ samt ‘’Cookie Policy’’, som finns på Bolagets hemsida https://jssecurity.tech/legal/.

Om användaren identifierar någon möjlig förbättring, bugg eller dyl. vill Bolaget ha den informationen omgående per mail till support@jssecurity.tech för snabb åtgärd.

Vill du veta mer om systemet, samt hur vi kan implementera det hos dig som kund, vänligen kontakta sales@jssecurity.tech.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Christopher Ramstedt, Operativ chef & IR-ansvarig
ir@jssecurity.tech

Följande bilagor finns för nedladdning:
JS Security lanserar Security-as-a-Service samt sitt decentraliserade P2P-nätverk

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Energy Sourcing TechnologyAnnons

”Digital teknik tar elaffären till en helt ny nivå”

Ingen stor omställning sker friktionsfritt – inte heller energiomställningen. Det märks inte minst under senaste två åren men allt från historiskt låga elpriser till historiskt höga elpriser. När spelplanen görs om ändras förutsättningarna för både elproducenter och elkonsumenter och det är extra viktigt att ha koll på sina elinköp så att pris och leverans stämmer.

– De kommande åren kommer att bli tuffa för de som inte har god styrning, kontroll och uppföljning av elinköpet, säger Magnus Kjellin, vd och grundare av Energy Sourcing Technology.

Ta kontroll över din elaffär

Vi befinner oss i ett paradigmskifte som ställer helt nya krav på såväl konsulter, riskhantering och inköp och där de som är mest noggranna och pålästa kommer att klara sig bäst. Det spår Magnus Kjellin och betonar att produktion och konsumtion kommer att gå i otakt under omställningen beroende på allt från politiska beslut, tillståndsprocesser, tillgång till resurser för projektering och byggande, byggande av ny elintensiv industri, vätgasfabriker och elproduktion i form av vindkraft och solkraft.

– En sådan genomgripande förändring som vi står inför i energisystemet kan sakna motsvarighet, säger han.

Samtidigt är upphandling och avtalsuppföljning av elavtal ofta ett eftersatt område. Det handlar inte om kompetensbrist, för den är hög, utan om bristande system- och processtöd. Bristande transparens och reglering har gjort att elinköparen sitter rejält i baksätet samtidigt som elleverantören har full kontroll och insyn.

– Elmarknaden påminner om situationen på aktie-, valuta- och räntemarknaden för kanske 20-30 år sedan efter avreglering, men före finanskriser och myndigheters skärpta regler och tillsyn, säger Magnus Kjellin.

”Stort behov av ökad tillsyn och reglering”

Som kund ska man själv kunna analysera sin egen data för att fatta rätt beslut, och som man sedan kan följa upp. En annan utmaning är att snabbt kunna möta ett förändrat behov, hantera klimatavtryck och rapporteringskrav samt löpande åtgärda avvikelser kring inköp.

– De flesta stora och professionella elleverantörerna har samma goda förutsättningar att vara en bra leverantör. Det avgörande är hur man som köpare utformar avtalen. Oftast lönar det sig bäst att teckna avtal med flera leverantörer, ungefär som många större företag arbetar med fler än en bank.

Energy Sourcing Technology har specialiserat sig på systemstöd för upphandling, styrning och uppföljning inom elinköp. I dag arbetar de gentemot industri och offentlig sektor där elinköp är en stor del av affären.

– Mindre andel baskraft, större andel väderberoende kraft samt elproducentmarknadens successiva utveckling av försäljnings- och prissättningsstrategier kommer att innebära en betydligt mer volatil elmarknad.  Det kommer i sin tur göra uppföljning och kontroll av prissättning mer komplext. Det finns ett stort behov av ökad tillsyn och reglering, säger han.

Många saknar processer för systematisk kontroll och uppföljning

De flesta organisationer, både offentliga och privata aktörer har mycket väl utvecklade upphandlingsprocesser. Samtidigt saknar många organisationer processer för systematisk kontroll och uppföljning av sina avtal under själva avtalstiden.

– Vi vill att bägge parter i en affärsuppgörelse ska ha samma fakta på bordet. Det handlar om rättvisa vilket är själva grundbulten för Energy Sourcing Technology. Hos oss finns både erfarenheten och den digitala tekniken som tar elaffären till en helt ny nivå. Resultatet är besparingar för ditt företag, miljön och samhället.

Så även om elmarknaden just nu kan uppfattas som ett skakigt börsrally från 80-talet har digitaliseringen banat väg för verktyg som kan jämna ut skillnaderna.

– Vi vänder oss till alla bolag som vill ha en transparent affär, ordning och reda utan att för den skull göra avkall på professionell riskhantering och flexibla strategiska lösningar, säger Magnus Kjellin.

Strategi, inköp och kontroll – så får ni digitalt stöd i elaffären 

 

Mer från Energy Sourcing Technology

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Energy Sourcing Technology och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?