1515
Annons

Nordstjernan investerar i medicinteknik-bolaget Ascilion

Nordstjernan investerar i Ascilion, ett svenskt medicinteknik-bolag som grundades 2012 och är baserat i Stockholm. Ascilion har utvecklat och patenterat en teknologi som med hjälp av ihåliga mikronålar kan extrahera den interstitialvätska som finns mellan kroppens celler, och som är en god bärare av biomarkörer. Ascilions teknologi har en mängd applikationsområden, däribland inom flera grenar av den medicinska diagnostiken. Nordstjernan blir näst största ägare i Ascilion och som partner till bolagets grundare och befintliga ägare är ambitionen att accelerera bolagets kommersiella utveckling.

 

”Vi är imponerade av Ascilions teknikplattform och av teamet bakom bolaget. Ascilions produkter är i framkant och kan bidra till att utveckla och förbättra dagens diagnostiska metoder. Nordstjernans ambition är att fortsätta att växa inom sektorn hälsa, och medicinteknik och diagnostik är områden vi aktivt vill investera i. Vi ser fram emot att stödja Ascilion i bolagets framtida utveckling”, säger Nordstjernans verkställande direktör Peter Hofvenstam.

 

”Vi är väldigt glada över att få in Nordstjernan som ägare. Vi ser fram emot att tillsammans med Nordstjernan transformera Ascilion från ett utvecklingsbolag till ett levererande medicinteknik-bolag”, säger Ascilions medgrundare och verkställande direktör Markus Renlund.

 

Nordstjernan har de senaste åren investerat aktivt i hälso-sektorn och idag svarar innehav inom denna sektor för närmare 25 procent av Nordstjernans substansvärde.

 

Parterna är överens om att inte offentliggöra villkoren för transaktionen.
 
 
Peter Hofvenstam
Verkställande direktör
Nordstjernan AB
  
  
Frågor besvaras av:
  

Peter Hofvenstam, verkställande direktör Nordstjernan
E-post: peter.hofvenstam@nordstjernan.se

 

Stefan Stern, kommunikationsansvarig Nordstjernan
Telefon: +46 70 636 74 17
E-post: stefan.stern@nordstjernan.se
  


   

  

Nordstjernan är ett familjekontrollerat investeringsföretag, som genom aktivt och långsiktigt ägande i nordiska företag skall skapa värdetillväxt. Mer information om Nordstjernan finns på www.nordstjernan.se.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?