1515
Annons

Transiro tecknar avtal med Colorama

Stockholm 2021-12-27

Transiro Retail AB ingår ett avtal med Colorama AB där Transiro förvärvar det affärssystem Colorama utvecklat och blir exklusiv IT-partner och leverantör av affärssystem till Colorama. Avtalet är initialt på 10 år och beräknas till 200 miljoner kronor över avtalstiden.


 

Fackhandelskedjan Colorama AB är Nordens största oberoende färgfackhandel med över 170 lokala färgfackhandlare etablerade i hela Sverige. 

För Transiros del innebär detta avtal även möjlighet till ytterligare stark intäktsökning att kunna expandera affärssystem till färgfackhandeln i hela Norden och även erbjuda Coloramas Affärssystem till andra branscher

I och med avtalet kommer Transiro, från och med tillträdesdagen den 1 juli 2022, att förvärva Coloramas egenutvecklade Affärssystem baserat på Microsoft och LS Retail. Avtalet innebär att Transiro blir Coloramas exklusiva leverantör och partner av affärssystem med tillhörande installation, drift, support, utbildning samt leverera alla tillhörande kassor.

"Det här samarbetet ger oss rätt förutsättningar att skapa mervärde för våra handlare och att kunna fokusera på Coloramas kärnverksamhet”. Vi är säkra på att Transiro är rätt partner för att leverera ett högklassigt affärssystem till Colorama-kedjans butiker."säger Jonas Lundin, vd Colorama AB. 

Avtalet stärker Transiros marknadsposition och ligger rätt i tiden med den offensiva satsning vi gör på affärssystem för Retail. Nu påbörjar vi rekryteringen av flera nya medarbetare  ”; säger Fredrik Schön, vice vd och affärschef för Transiro Retail AB.

Vi är väldigt stolta över att Colorama väljer Transiro som sin strategiska IT-partner och glada att idag presentera ett färdigt avtal med Colorama  ”; säger Johan Eriksson, vd Transiro Holding AB. 


 

För mer information, vänligen kontakta Bolaget på:

E-post: ir@transiro.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Transiro tecknar avtal med Colorama

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?