1515
Annons

Ortoma Signs Agreement for Exclusive Distribution Rights in Japan

 

Ortoma signs agreement with Johnson & Johnson K.K. for exclusive distribution rights in Japan of the Ortoma Treatment Solution for hip surgery. It is the first agreement that the company executes with a global strategic partner. The agreement allows for the possibility to expand the partnership to other global markets.  

 

 

Ortoma is the provider of the Ortoma Treatment Solution (OTS), which includes OTS Hip Plan and OTS Hip Guide for pre-operative planning, intra-operative navigation, and post-operative follow-up of hip implant surgical procedures. The OTS platform is a surgical system that is assisted by Artificial Intelligence for improved accuracy, efficiency and surgical outcome.

Johnson & Johnson K.K. is a supplier of medical devices. Johnson & Johnson K.K. offers Depuy Synthes products, including hip implants, on the Japanese market. OTS Hip Plan can be used with Depuy Synthes hip implants available on the Japanese market.

I am very happy about the opportunity to take OTS for hip replacement surgery to the Japanese market with a major industry leading partner. We are looking forward to supporting Johnson & Johnson K.K.’s launch of the OTS platform. Ortoma believes that our offerings will provide differentiated medical solutions to patients in the Japanese market,” says Linus Byström, CEO of Ortoma AB.

The agreement includes the commercial terms for the exclusive distribution rights in Japan of OTS for hip replacement surgery including the products OTS Hip Plan and OTS Hip Guide. The agreement is valid for an initial term of seven years. Johnson & Johnson K.K.with affiliated companies has the right to negotiate an extension of the strategic partnership to other surgical areas in Japan as well as to other global markets.

Johnson & Johnson K.K. will evaluate the products clinically during an initial pilot period in 2022 agreed upon by the parties. If satisfactory, Johnson & Johnson K.K.will proceed with the launch of the products on the Japanese market. The evaluation will be conducted following the registration of appropriate regulatory approval of the relevant OTS product in Japan. OTS Hip Plan already has regulatory approval in Japan. The Johnson & Johnson K.K. has the right to terminate the agreement two years after regulatory approval.

Following the pilot period, the income from the strategic partnership will be a combination of fixed fees, software annual license fees and fees for consumables and services. Ortoma will be responsible for the service of OTS for hip surgery in Japan via a local third party organization.

Although we cannot quantify the future income from this strategic partnership, we are encouraged by the early indications of interest by key clinicians in the Japanese market,” says Linus Byström.

The OTS Hip Plan and OTS Hip Guide will allow surgeons to improve precision in hip implant surgery. Patients, clinicians and the Japan Health system will all benefit,” says Gunnar Németh, Chairman of the Board of Ortoma.

The agreement was facilitated by MedWorld Advisors, an International Strategic M&A Advisory firm. MedWorld supported Ortoma with its strategic objectives and the execution of the contract between the parties.

Ortoma – Improved Performance

 


This disclosure contains information that Ortoma is obliged to make public pursuant to the EU Market Abuse Regulation (EU nr 596/2014). The information was submitted for publication, through the agency of the contact person, on 21-12-2021 20:05 CET.

 

For more information, please contact:

CEO Linus Byström, e-mail: info@ortoma.com

Chairman of the Board, Gunnar Nemeth, e-mail: info@ortoma.com


 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Ortoma_PM_211221_Ortoma Signs Agreement for Exclusive Distribution Rights in Japan

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från VerizonAnnons

Fem nyckelfaktorer för att förverkliga planerna på det uppkopplade företaget

Ett uppkopplat företag kan förbättra sin konkurrenskraft betydligt. Men för vissa chefer kan digitaliseringsresan verka komplicerad och svår att få grepp om. Här är fem nyckelfaktorer för att kunna utveckla de mest innovativa lösningarna, samarbeta sömlöst med partners och samtidigt vara finansiellt framgångsrik.

Det uppkopplade företaget består av ett ekosystem där varje del av företaget är digitaliserat, inklusive försäljning, kundservice, ekonomi, HR, tillverkning, FoU, teknik, logistik och marknadsföring. 

– När dessa funktioner hanteras virtuellt, kan företag dra fördel av smarta processer som baseras på dataanalys och som möjliggör en säker och sömlös koppling mellan människor, processer och produkter, säger Fredrik Hallenborg, Associated Director, Verizon Business.

1. Digitala arbetsflöden måste baseras på robusta och säkra uppkopplingar 

En robust, säker och skalbar nätverksinfrastruktur utgör grunden för framgångsrika verksamheter. Det är därför viktigt att ta hänsyn till nätverket i beslutsprocessen redan från början och sedan bygga vidare på det. För att kunna dra nytta av teknik som 5G, MEC, artificiell intelligens och AR/VR behövs en plattform som levererar nätverkstjänster på ett smidigare, mer motståndskraftigt och mer molncentrerat sätt än vad traditionella nätverksinfrastrukturer gör. Detta kallas Network as a Service (NaaS) och i kombination med digitala möjligheter kommer det att vara nyckeln till framgång. 

2. Differentiera it-lösningar för specifika branscher

Standardlösningar för dagliga processer ligger fortfarande till grund för it-infrastrukturen som är tillgänglig för alla. Den stora skillnaden är införandet av differentierade it-lösningar. I den virtuella världen kan specifika applikationer snabbt rullas ut baserat på individuella behov. Dessa applikationer sitter närmare platsen där själva kundtransaktionen äger rum. Det innebär smidigare driftsättning och snabbare svarstider, samt specifika it-lösningar för enskilda avdelningar som stödjer innovativ utveckling.

3. Skapa ett starkt partnerekosystem

Digitalisering av processer och arbetsflöden gör det möjligt att samarbeta på nya sätt och med ett större partnerekosystem. Många företag har arbetat i silos, med isolerade it-system och begränsad leverantörskontrakt som innebär att det inte varit möjligt att samverka kring nya idéer. Genom att välja it-partners som fungerar bra ihop och som satsar på digitalisering kan företag påskynda innovation och bli mer träffsäkra. Därigenom har de möjlighet att dra nytta av expertis hos branschpartners och tillsammans skapa de bästa produkterna och tjänsterna.

4. Kom ihåg den mänskliga upplevelsen inom den digitala första arbetsplatsen

Den traditionella arbetsplatsen har förändrats under pandemin, och många företag går över till hybrida arbetsmiljöer med fler samarbetslösningar. Automatisering kommer inte att ersätta arbetskraften, utan snarare omdefiniera roller utifrån nya möjligheter. På den digitala arbetsplatsen måste företag vara noggranna med varje anställds arbetsmiljö och ta hänsyn till varje individs utbildning, trivsel och erfarenhet när de interagerar med de tekniska lösningar som företaget använder. Att förstå dessa miljöer i förhållande till de anställdas upplevelser kommer att bli avgörande för det uppkopplade företagets framgång.

5. Säkra den dynamiska världen

Varje företag behöver förstå att förmågan att skapa en säker och effektiv cyberverksamhet är detsamma som att skapa en säker och effektiv drift, vilket i sin tur är detsamma som att skapa en säker och effektiv affärsverksamhet.  Säkerhet kommer att ses som en affärskritisk tjänst, snarare än som en isolerad aktivitet, inom det uppkopplade företaget. Säkerhetstjänsterna bör vara inbyggda i den grundläggande infrastrukturen så att de möjliggör den flexibilitet som användare och data måste ha när det gäller tid och plats. Dessutom måste säkerhetstjänsterna vara kopplade till identitetslösningar som skyddar det uppkopplade företaget och dess data, varumärke, och människor.

– Min utmaning till företag runt om i världen är se till att 2022 blir det år som planerna på det uppkopplade företaget förverkligas – tekniken och expertisen finns redan. Det är viktigt att företag arbetar med globala partners som kan stödja dem under hela resan och erbjuda den flexibilitet, skalbarhet och anpassningsförmåga som varje företag behöver, säger Fredrik Hallenborg, Associated Director, Verizon Business.

Ta reda på mer om hur Verizon kan hjälpa dig på din resa mot att bli ett uppkopplat företag.  

Mer från Verizon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Verizon och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?