1515
Annons

Ytterligare SCADA uppdrag för Hifab i Bangladesh

Hifab är anlitade för en förstudie och utbildningsinsatser när Bangladeshs största elleverantör, BREB, startar upp ett pilotprojekt inom SCADA. Projektet innefattar fördelningen och användandet av energi till den del av landets kraftnät som BREB ansvarar för, bland annat 90 000 byar på landsbygden. 

Näringslivets Internationella Råd, NIR, har ett program som kallas Sustainability Impact Accelerator. Genom detta program genomförs utbildnings- och kapacitetshöjande insatser hos utvecklingspartners i OECD/DAC länder i syfte att genomföra hållbara projekt i enlighet med Agenda 2030. Hifab har nu vunnit en upphandling av NIR för att göra en förstudie och en utbildningsinsats hos Bangladesh Rural Electrification Board, BREB, när de nu ska genomföra ett SCADA pilotprojekt. BREB är Bangladesh största kraftföretag och ansvarar för all elförsörjning på landsbygden.

Kåre Sundin, marknadsområdeschef för utland på Hifab, är mycket nöjd över den vunna upphandlingen. Han ser det som ett kvitto på att Hifab verkligen kan både landet och sektorn och att vi har mycket duktiga konsulter inom området.

– Vi har under en längre tid intresserat oss för NIR och deras SustainabilityImpact Accelerator program och ska nu göra vårt yttersta för att leverera uppdraget på allra bästa sätt. BREB är Bangladesh största elleverantör och förser 100 miljoner människor med elektricitet. Det är mycket roligt att vi får komma in och hjälpa dem i deras teknik- och organisationsutveckling. SCADA kommer att underlätta för alla parter. Vår insats kommer främst innebära att hjälpa BREB att förstå nyttan med SCADA och sedan utbilda dess personal.

SCADA är ett system för övervakning och styrning av processer, i BREBs fall fördelningen och användandet av energi i deras kraftnät, vilket bland annat innefattar 90 000 byar på landsbygden.

– Hifabär en utmärkt partner till NIR och BREB i detta projekt tack vare vår gedigna kunskap om både Bangladesh och SCADA-system. Vi är sedan tidigare engagerade i tre stycken pågående energiuppdrag i Bangladesh som alla innehåller SCADA-system och som har gett oss en stor förståelse för komplexiteten i systemet. Hifab har dessutom varit etablerade i Bangladesh sedan 1987 vilket skapar en stor trygghet för alla inblandade. Vi kan vår sak!

Under början av 2022 kommer Hifab att mobilisera fem stycken erfarna konsulter till uppdraget vilka kommer jobba nära BREBs högsta ledning för att se till att insatsen i sin helhet levereras enligt tidplan och når ut i kundens organisation på bästa sätt.

Click here to read the press release in English

För ytterligare information kontakta
Emma-Lisa Runius, kommunikationschef
Hifab Group AB
telefon 010-476 60 00


Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Swedbank FörsäkringAnnons

Swedbank Försäkring – försäkrad trygghet genom hela livet

Med konkurrenskraftiga personförsäkringar och pensionslösningar hittar Swedbank Försäkring nöjda kunder över hela landet. Hållbarhet, ekonomisk trygghet och personlig service är ledord i företagets erbjudande.

Tack vare Swedbanks och sparbankernas kontorsnät har Swedbank Försäkring stark lokal förankring i hela Sverige. Det, i kombination med produktutbudet och företagets omfattande fokus på hållbarhet, förklarar varför många väljer att bli kund här. Det finns även ekonomiska vinster med valet:

– Statistiken för avtalspension från Konsumenternas försäkringsbyrå visar att vår fondförsäkring levererat bäst avkastning av alla aktörer de senaste åren. Du får helt enkelt mer i plånboken som pensionär om du sparar hos oss, säger Johanna Okasmaa-Nilsson, vd för Swedbank Försäkring.

För både privat- och företagskunder

Swedbank Försäkring erbjuder pensionsförsäkringar, kapitalförsäkringar och person- och riskförsäkringar för både privatkunder och företag. Med 30 års erfarenhet och 300 miljarder i förvaltat kapital kombinerar man erfarenhet med framåtsträvande – allt för att främja hälsa och ekonomisk trygghet för sina kunder.

– Vi är ett fullsortimentsbolag med såväl sparande som riskprodukter. Swedbank Försäkring tillgodoser de behov av försäkringsskydd och sparande som en privatperson har genom livet, och med de försäkringslösningar vi erbjuder företagskunder hjälper vi dem att bli attraktiva arbetsgivare med förutsättningar för långsiktig tillväxt, säger Johanna Okasmaa-Nilsson.

Personlig rådgivning med Trygghetskollen 

En av de mest uppskattade produkterna är Tryggaförsäkringarna, liv- och sjukförsäkringar för privatpersoner. Försäkringarna skapar förutsättningar att göra långsiktiga planer samtidigt som de ger en trygg plattform för livets olika händelser. 

– Med våra Tryggapaket får man rådgivning via sin bank – Trygghetskollen – där vi ser över hela behovet av försäkringssparande, allt från att kan man bo kvar i huset om ens partner avlider till vad som händer om man blir sjuk eller arbetslös. Möjligheten till individuell rådgivning och ett försäkringspaket anpassat efter ens unika behov skiljer oss från många av våra konkurrenter, säger Johanna Okasmaa-Nilsson.

Nu lanseras Pensionsspar Privat

I vår lanserar Swedbank Försäkring en helt ny produkt: Pensionsspar Privat, en kapitalförsäkring för pensionssparande som kommer att kunna tecknas både på bankkontoret och digitalt i internetbanken eller appen.

– Vi ser ett stort behov av att hjälpa människor att spara till pensionen. Idag sker det ofta via investeringssparkonton, något som inte är optimalt för just pensionssparande. Därför har vi skapat Pensionsspar Privat och satt samman hållbara portföljer där vi ska försöka nå samma fina avkastning som vi har inom avtalspension, säger Johanna Okasmaa-Nilsson.

Om Swedbank Försäkring

Swedbank Försäkring grundades 1990 och är ett dotterbolag till Swedbank. Man erbjuder pensionsförsäkringar, kapitalförsäkringar samt person/riskförsäkringar till privatkunder och företag. Swedbank Försäkring har omkring 1,2 miljoner kunder och det förvaltade kapitalet uppgår till 300 miljarder.

Läs mer på swedbank.com/forsakring

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Swedbank Försäkring och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?