1515
Annons

Reactive Recycling® börjar leverera

Den sannolikt största framtidspotentialen för Nexam Chemical ligger i medverkan till förbättrade möjligheter att använda återvunnen plast i allt fler applikationer. Detta är en gigantisk och global utmaning där fortfarande de flesta lösningar saknas. Nexam Chemical har en tydligt uttalad ambition att utveckla produkter som kan användas som verkyg för att förbättra plasters egenskaper i återvinningsprocesser. I början av året lanserades konceptet Reactive Recycling®.

Vi har nu fått vår första kommersiella order av en kund i Storbritannien som använder en återvunnen plastström. Successivt bygger detta allt mer bevis för att konceptet fungerar och att det kan bli en växande affär under lång tid. Största värdet i denna affär är just detta beviset. Affären motsvarar  emellertid ett värde om ca 2 miljoner SEK per år.

”Det är stor skillnad på återvinningsbar plast och plast som är återvunnen. I princip all plast är återvinningsbar, men inte mycket återvinns. Vi har precis lanserat vår produktportfölj för plaståtervinning. Det är mycket glädjande att redan se tidiga indikationer på att detta verkligen fungerar och kan bli en global och växande affär säger Johan Arvidsson VD för Nexam Chemical.

För mer information, kontakta:

Johan Arvidsson, VD, +46-708 97 44 39, johan.arvidsson@nexamchemical.com 

Följande bilagor finns för nedladdning:
2021-12-08 SWE

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?