1515
Annons

Born Advokater rådgivare till Stenhus Fastigheter i offentligt uppköpserbjudande för samtliga aktier i Halmslätten

Born har varit legal rådgivare till Stenhus Fastigheter i Norden AB (publ) i det offentliga uppköpserbjudandet för samtliga aktier i Halmslätten Fastighets AB (publ). Erbjudandets totala värde uppgår till cirka 462 MSEK. Born Advokater är en nylanserad advokatbyrå i Stockholm som specialiserar sig på fastighetsrätt.

 

Bild från vänster: Borns delägare Jonas Gombrii, Erik Borgblad, Jan Litborn och Johan Svahn. Delägarna Pontus Kågerman och Johan Stridbeck saknas på bilden.
Fotograf: Elisabeth Toll


Ett av advokatbyråns första uppdrag som ny aktör på fastighetsmarknaden har varit att bistå Stenhus Fastigheter som legal rådgivare i uppköpserbjudandet av samtliga aktier i Halmslätten. Budet offentliggjordes innan börsens öppnande den 23 november 2021. Genom budet erbjuds Halmslättens aktieägare fyra nya aktier i Stenhus Fastigheter, plus 50 SEK kontant för varje befintlig aktie i Halmslätten.

 

Stenhus Fastigheter äger och förvaltar idag 104 offentliga och kommersiella fastigheter, främst i Stockholmsregionen, med ett sammanlagt fastighetsvärde om cirka 6 685 MSEK. Halmslätten äger två lager- och logistikfastigheter som är fullt uthyrda till Martin & Servera, som är Sveriges ledande restaurang och storköksspecialist. De två fastigheterna har ett sammanlagt fastighetsvärde om 1 309 MSEK.

 

-     Trots att vi är en ny byrå på marknaden så har vårt team stor erfarenhet av att bistå aktörer i fastighetsförvärv. Det är mycket uppköp på fastighetsmarknaden just nu, och vi ser fram emot fler uppdrag där vi med vår expertis kan bistå fastighetsbolag i sina affärer, säger Jan Öhgren, advokat på Born Advokater.

 

Acceptfristen för erbjudandet förväntas inledas omkring den 1 februari 2022 och avslutas omkring den 1 mars 2022.

 

Born Advokaters team har bestått av delägare Erik Borgblad och advokat Jan Öhgren samt biträdande juristerna Erica Juhlin, Gustav Björndahl och Jakob Axelsson.

 

 

För mer information, vänligen kontakta:

 

Jan Litborn, Managing Partner

070-563 88 00

jan.litborn@born.se

 

Erik Borgblad, advokat och delägare

073-516 00 08

erik.borgblad@born.se

 

 

Om Born Advokater

Born Advokater är en boutiquebyrå med fokus på affärer och transaktionsjuridik. Vi är specialiserade inom bank & finans, fastighetsrätt, företagsöverlåtelser, kapitalmarknadstransaktioner och tvistlösning. Med högt engagemang, personligt bemötande, tempo och driv stödjer vi våra klienter genom hela affären. Born Advokater lanserades den 1 december 2021, www.born.se.

 

 

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från ArocellAnnons

AroCell växer – satsar på snabbtest

En av AroCells snabbtest UBC® Rapid för urinblåsecancer.
En av AroCells snabbtest UBC® Rapid för urinblåsecancer.

Med sina tester ger diagnostikbolaget AroCell värdefull information för prognos, behandling och uppföljning av cancerpatienter. Nu utökar företaget sitt produktutbud med snabbtester. ”Det kommer vara en stor del av framtidens sjukvård”, säger Anders Hultman, bolagets vd.

Det svenska diagnostikbolaget AroCell utvecklar produkter som säkerställer att cancerpatienter får rätt behandling vid rätt tidpunkt. Bolaget är specialiserat inom onkologi och har tagit fram tester som mäter biomarkörer som TK1 och cytokeratiner i blodet eller urinen för att kunna optimera behandlingen mot bröst-, prostata- och urinblåsecancer. 

– Flera av våra produkter, används redan idag i klinik. Det innebär att patientens lidande minskar och att vårdgivaren inte behöver lägga resurser på verkningslösa behandlingar, säger AroCells vd Anders Hultman.

Utvecklar snabbtest

För att driva produktutvecklingen framåt köpte AroCell i mitten av 2021 bolaget IDL Biotech som har lång erfarenhet av snabbtester, vilket är en teknik som AroCell anser kommer bli allt vanligare inom vården.

– Coronapandemin har ökat allmänhetens acceptans för snabbtester. Att ge cancerpatienter en möjlighet att själva få en indikation på om sjukdomen har återkommit är en viktig del av framtidens behandlingsvård, säger professor Gunnar Steineck, medicinsk chef på AroCell som har mer än 35 års erfarenhet av forskning inom onkologi.

– Vi är väldigt glada över att ha fått in IDL Biotechs kompetens. Tack vare deras gedigna kunskap om snabbtester och vår expertis inom TK1 har vi tillsammans förflyttat oss fem år framåt i utvecklingen, säger Anders Hultman.

Pågående nyemission

För att möjliggöra framtidsplanerna och fortsätta växa internationellt genomför AroCell en företrädesemission på 86 miljoner kronor med teckningsperiod mellan den 31 januari och 14 februari. 

– Vi vill fokusera på att fortsätta rulla ut våra produkter i Europa och driva våra kliniska program i USA för att komma in på den amerikanska marknaden. Just nu har vi bara skrapat på ytan av produkternas försäljningspotential, säger Anders Hultman.

Läs om emissionen på AroCells hemsida. 

AroCell:
AroCell utvecklar och säljer tester för prognos, behandling och uppföljning av cancer. Testet TK 210 ELISA är CE-märkt sedan 2015 och kan användas på automatiserade plattformar, vilket ger möjlighet till snabb expansion.

www.arocell.com

Mer från Arocell

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Arocell och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?